“MEDYA KURULUŞLARI DA KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANMALI”

GÜNDEM 09.05.2021 - 22:22, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2043+ kez okundu.
 

“MEDYA KURULUŞLARI DA KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANMALI”

“MEDYA KURULUŞLARI DA KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANMALI”
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi. İmalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeler için başlatılan programın yerel medya kuruluşları için krizden çıkış yolu olabileceğini ifade eden TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin koronavirüs salgını ile birlikte kelimenin tam anlamıyla durduğuna dikkat çekti. Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ve bu federasyonlara üye 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşuna üye yaklaşık 20 bin basın çalışanı adına açıklama yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, şu görüşlere yer verdi; “Dünya’yı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda tüm sektörleri derinden etkileyen Koronavirüs salgını, medya kuruluşlarını, özellikle de yerel basını pençesine almış, çok zor bir sürecin yaşanmasına neden olmuştur. Bu dönemde yerel medyanın ilan ve reklam gelirleri, durmuş, basılı gazetelerin tiraj gelirleri de yüzde 60 ile yüzde 80’lere varan oranlarda gerilemiştir. Bu süreçte firmalar reklamları tamamen durdururken, Basın İlan Kurumu üzerinden alınan resmi ilanlar da, icra ve ihale ilanlarının yayınlanmaması sonucu yüzde 90’lara varan oranlarda azalmıştır. İlan, reklam ve tiraj gelirlerinden mahrum kalan medya kuruluşları, basın çalışanlarının maaşlarının ödenmesi bir yana, zorunlu giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmiştir. Bu aşamada uygulamaya konan “kısa çalışma ödeneği”, bu ödenekten yararlanma olanağı bulunan kuruluşlar için can suyu olsa da yetersiz kalmıştır. Bu dönemde KOSGEB tarafından; KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı, ekonomik alanda atılmış önemli bir adımdır. Ancak program, sadece imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsamaktadır. KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yerel medya kuruluşlarının da yararlanmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın bu zor dönemde desteklenmesini bekliyoruz.”
“MEDYA KURULUŞLARI DA KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANMALI”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi.

İmalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeler için başlatılan programın yerel medya kuruluşları için krizden çıkış yolu olabileceğini ifade eden TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin koronavirüs salgını ile birlikte kelimenin tam anlamıyla durduğuna dikkat çekti.

Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ve bu federasyonlara üye 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşuna üye yaklaşık 20 bin basın çalışanı adına açıklama yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, şu görüşlere yer verdi;

“Dünya’yı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda tüm sektörleri derinden etkileyen Koronavirüs salgını, medya kuruluşlarını, özellikle de yerel basını pençesine almış, çok zor bir sürecin yaşanmasına neden olmuştur.

Bu dönemde yerel medyanın ilan ve reklam gelirleri, durmuş, basılı gazetelerin tiraj gelirleri de yüzde 60 ile yüzde 80’lere varan oranlarda gerilemiştir. Bu süreçte firmalar reklamları tamamen durdururken, Basın İlan Kurumu üzerinden alınan resmi ilanlar da, icra ve ihale ilanlarının yayınlanmaması sonucu yüzde 90’lara varan oranlarda azalmıştır.

İlan, reklam ve tiraj gelirlerinden mahrum kalan medya kuruluşları, basın çalışanlarının maaşlarının ödenmesi bir yana, zorunlu giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmiştir.

Bu aşamada uygulamaya konan “kısa çalışma ödeneği”, bu ödenekten yararlanma olanağı bulunan kuruluşlar için can suyu olsa da yetersiz kalmıştır.

Bu dönemde KOSGEB tarafından; KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı, ekonomik alanda atılmış önemli bir adımdır. Ancak program, sadece imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsamaktadır.

KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yerel medya kuruluşlarının da yararlanmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın bu zor dönemde desteklenmesini bekliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.