UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ

GÜNDEM 08.11.2020 - 23:57, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2146+ kez okundu.
 

UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ

UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ
CHP İL BAŞKANI HALICI: UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, İzmir depremiyle birlikte bina güvenliği konusunda sınıfta kalındığının bir kez daha tescil edildiğini kaydederek acilen ‘Fay Yasası’nın çıkarılması ve Afet Bakanlığı’nın kurulmasını istedi. Uzun yıllardır toplanan Deprem Vergileri’nin nereye gittiğini de sorun Halıcı, “Buradan tekrar soruyoruz; yıllardır toplanan deprem vergileriyle ne yapılmıştır? AKP iktidarı döneminde depremle ilgili verdiğimiz 58 önerge neden gündeme alınmamıştır? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, yaptığı yazılı açıklamada “Ülke olarak Koronavirüs pandemisiyle ve ağır bir ekonomik krizle boğuşurken bir anda deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldık. Maalesef 99 depreminde yaşadığımız acı günlere geri döndük. Depremi öncesi ve sonrası olarak düşünürsek acil müdahale ve ekipman konusunda yol aldığımızı ancak bina güvenliği noktasında sınıfta kaldığımızı görüyoruz. Bu konuda 18 yıldır ülkeyi yöneten iktidara birçok sorumluluk düşmesine rağmen bunların yerine getirilemediği ortadadır. Deprem toplanma alanı olarak belirlenen arazilere bile Lüks konut ve AVM yapıldığını görüyoruz” dedi. Uzun yıllardır toplanan Deprem Vergileri’nin nereye gittiğini de sorun Halıcı, “Buradan tekrar soruyoruz; yıllardır toplanan deprem vergileriyle ne yapılmıştır? AKP iktidarı döneminde depremle ilgili verdiğimiz 58 önerge neden gündeme alınmamıştır? Cumhuriyet Halk Partisi olarak ivedilikle Fay yasasının çıkarılmasını ve Deprem-afet Bakanlığı kurulmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Halıcı, Isparta’nın da birinci derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak “İlimizin de 1. Derece deprem bölgesinde olduğu unutulmamalıdır. Yerel yöneticilerden ve ilgili kurumlardan deprem konusunda hassasiyet bekliyoruz. Benzer acıların başta ilimiz olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmaması için bilimin gerektiği önlemlerin alınması elzemdir. Bu vesileyle İzmir’ de yaşanan deprem de hayatını kaybeden yurttaşlarımıza tekrar Allah’ tan rahmet diliyoruz. Güzel İzmir’e de tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.  
UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ

CHP İL BAŞKANI HALICI:

UZUN YILLARDIR TOPLANAN DEPREM VERGİLERİ NEREYE GİTTİ

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, İzmir depremiyle birlikte bina güvenliği konusunda sınıfta kalındığının bir kez daha tescil edildiğini kaydederek acilen ‘Fay Yasası’nın çıkarılması ve Afet Bakanlığı’nın kurulmasını istedi.

Uzun yıllardır toplanan Deprem Vergileri’nin nereye gittiğini de sorun Halıcı, “Buradan tekrar soruyoruz; yıllardır toplanan deprem vergileriyle ne yapılmıştır? AKP iktidarı döneminde depremle ilgili verdiğimiz 58 önerge neden gündeme alınmamıştır?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı, yaptığı yazılı açıklamada “Ülke olarak Koronavirüs pandemisiyle ve ağır bir ekonomik krizle boğuşurken bir anda deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldık. Maalesef 99 depreminde yaşadığımız acı günlere geri döndük. Depremi öncesi ve sonrası olarak düşünürsek acil müdahale ve ekipman konusunda yol aldığımızı ancak bina güvenliği noktasında sınıfta kaldığımızı görüyoruz. Bu konuda 18 yıldır ülkeyi yöneten iktidara birçok sorumluluk düşmesine rağmen bunların yerine getirilemediği ortadadır. Deprem toplanma alanı olarak belirlenen arazilere bile Lüks konut ve AVM yapıldığını görüyoruz” dedi.

Uzun yıllardır toplanan Deprem Vergileri’nin nereye gittiğini de sorun Halıcı, “Buradan tekrar soruyoruz; yıllardır toplanan deprem vergileriyle ne yapılmıştır? AKP iktidarı döneminde depremle ilgili verdiğimiz 58 önerge neden gündeme alınmamıştır?

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ivedilikle Fay yasasının çıkarılmasını ve Deprem-afet Bakanlığı kurulmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Halıcı, Isparta’nın da birinci derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlatarak “İlimizin de 1. Derece deprem bölgesinde olduğu unutulmamalıdır. Yerel yöneticilerden ve ilgili kurumlardan deprem konusunda hassasiyet bekliyoruz. Benzer acıların başta ilimiz olmak üzere Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmaması için bilimin gerektiği önlemlerin alınması elzemdir. Bu vesileyle İzmir’ de yaşanan deprem de hayatını kaybeden yurttaşlarımıza tekrar Allah’ tan rahmet diliyoruz. Güzel İzmir’e de tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.