Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi

GÜNDEM 19.04.2021 - 01:25, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2676+ kez okundu.
 

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi
Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi IGC Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman, keyfiye takdiminde bulundu.   Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede önceki gün Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı İl Beyi Mustafa Küçükyaman beraberinde Gelendost Yörük Türkmen Derneği Başkanı Emrah Akbaş, Toroslar Yörük Türkmen Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ve Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ile birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret etti. Ziyarette Nokta Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Baş ile Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.Ziyarette konuşan Genel Başkan Mustafa Küçükyaman, IGC Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun temennisinde bulundu ve yeni görevinde başarılar diledi. Küçükyaman, Isparta’daki madencilik çalışmalarına ilişkin de bilgiler verdi. Küçükyaman, “Isparta’daki maden sektöründeki çalışmaları sizler vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi. Madencilik ve orman kanunlarını da değerlendiren Küçükyaman, Isparta’daki madencilik sektörüne ilişkin bilgiler verdi. Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız’da Yörük Türkmen Federasyonunun yaptığı girişimlerle Isparta’daki ormanlara keçilerin girmeye başladığını ifade ederek bu durumun büyük bir gelişme olduğunu vurguladı. BAŞKAN BAŞ’A KEYFİYE Ziyaret sonunda Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İl Beyi Mutafa Küçükyaman, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’a keyfiye takdim ederek keyfiyenin hikâyesini de anlattı. Geçmişte Yörüklerin göç esnasında bir birlerini tanımaları için Keyfiye’yi icat ettiklerini belirten İl Beyi Küçükyaman; “Keyfiye’de bulunan renklerin manası şu şekilde. Kırmızı renk: bayrağımızın rengini, Yeşil renk: imanımızı, İslamı, Sarı renk: bolluğu, bereketi, Mor renk: hoşgörüyü ve sevgiyi, Beyaz renk: Türk’ün duruluğu, sadeliği ve temizliğini temsil ediyor.” Dedi. Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  
Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi

Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu

Başkanı’ndan Baş’a keyfiye takdimi

IGC Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Küçükyaman, keyfiye takdiminde bulundu.

 

Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede önceki gün Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı İl Beyi Mustafa Küçükyaman beraberinde Gelendost Yörük Türkmen Derneği Başkanı Emrah Akbaş, Toroslar Yörük Türkmen Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı ve Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız ile birlikte Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret etti. Ziyarette Nokta Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Baş ile Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.Ziyarette konuşan Genel Başkan Mustafa Küçükyaman, IGC Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun temennisinde bulundu ve yeni görevinde başarılar diledi. Küçükyaman, Isparta’daki madencilik çalışmalarına ilişkin de bilgiler verdi. Küçükyaman, “Isparta’daki maden sektöründeki çalışmaları sizler vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

Madencilik ve orman kanunlarını da değerlendiren Küçükyaman, Isparta’daki madencilik sektörüne ilişkin bilgiler verdi. Isparta Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hasan Parlakyıldız’da Yörük Türkmen Federasyonunun yaptığı girişimlerle Isparta’daki ormanlara keçilerin girmeye başladığını ifade ederek bu durumun büyük bir gelişme olduğunu vurguladı.

BAŞKAN BAŞ’A KEYFİYE

Ziyaret sonunda Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı İl Beyi Mutafa Küçükyaman, Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’a keyfiye takdim ederek keyfiyenin hikâyesini de anlattı. Geçmişte Yörüklerin göç esnasında bir birlerini tanımaları için Keyfiye’yi icat ettiklerini belirten İl Beyi Küçükyaman; “Keyfiye’de bulunan renklerin manası şu şekilde. Kırmızı renk: bayrağımızın rengini, Yeşil renk: imanımızı, İslamı, Sarı renk: bolluğu, bereketi, Mor renk: hoşgörüyü ve sevgiyi, Beyaz renk: Türk’ün duruluğu, sadeliği ve temizliğini temsil ediyor.” Dedi.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.