Teravih namazına giden kocasını 112'ye sordu

SAĞLIK 14.07.2015 - 16:21, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2276+ kez okundu.
 

Teravih namazına giden kocasını 112'ye sordu

Manisa Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarının asılsız çağrılar nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, teravih namazına giden eşine ulaşamayan bir kadının bile yardım istediğini söyledi
Manisalı vatandaşları 112’nin gereksiz aranmaması konusunda uyaran İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, asılsız çağrıda bulunanlara para cezası uygulanacağını belirterek avukatlık birimlerinin bu tür ihbar için hukuki süreç başlattığını ve adli süreçlerin devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Dr. Metin Kaplan, 22 Haziran 2015 tarihi itibari ile 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne yapılan 847 bin 747 çağrıdan sadece 43 bin 751’inin gerçek vaka olduğunu açıkladı. Asılsız çağrı sayısının yüzde 94’lere ulaştığını belirten Kaplan, "2015’te gelen bu çağrılardan asılsız vaka sayısı yüzde 94 iken, bu çağrılardan sadece yüzde 6’sı gerçek vaka. Bu yıl, teravih namazına giden kocasına ulaşamayan bir kadın, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezini arayarak kocasını sordu. Tarafımıza iletilen çağrılar içerisinde gerçeği yansıtmayan veya amacının dışında olan bu aramalar gerçek ihtiyaç sahibinin bekleme süresini uzatabilmekte ve verilen hizmetin kalitesini düşürmektedir. Vatandaşlarımızın bu konularda dikkatli ve hassas davranmaları toplumsal olarak birbirimize duyduğumuz saygı ve sağlık hizmetine ulaşma hakkımız açısından önemlir" dedi. CEZA KAPIDA
Manisa Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi çalışanlarının asılsız çağrılar nedeniyle zor durumda kaldığını belirterek, teravih namazına giden eşine ulaşamayan bir kadının bile yardım istediğini söyledi

Manisalı vatandaşları 112’nin gereksiz aranmaması konusunda uyaran İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, asılsız çağrıda bulunanlara para cezası uygulanacağını belirterek avukatlık birimlerinin bu tür ihbar için hukuki süreç başlattığını ve adli süreçlerin devam ettiğini söyledi.

İl Müdürü Dr. Metin Kaplan, 22 Haziran 2015 tarihi itibari ile 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi’ne yapılan 847 bin 747 çağrıdan sadece 43 bin 751’inin gerçek vaka olduğunu açıkladı.

Asılsız çağrı sayısının yüzde 94’lere ulaştığını belirten Kaplan, "2015’te gelen bu çağrılardan asılsız vaka sayısı yüzde 94 iken, bu çağrılardan sadece yüzde 6’sı gerçek vaka.

Bu yıl, teravih namazına giden kocasına ulaşamayan bir kadın, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezini arayarak kocasını sordu.

Tarafımıza iletilen çağrılar içerisinde gerçeği yansıtmayan veya amacının dışında olan bu aramalar gerçek ihtiyaç sahibinin bekleme süresini uzatabilmekte ve verilen hizmetin kalitesini düşürmektedir.

Vatandaşlarımızın bu konularda dikkatli ve hassas davranmaları toplumsal olarak birbirimize duyduğumuz saygı ve sağlık hizmetine ulaşma hakkımız açısından önemlir" dedi.

CEZA KAPIDA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.