Temassız kredi kartı dolandırıcılarına dikkat

GÜNDEM 08.10.2020 - 20:39, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1295+ kez okundu.
 

Temassız kredi kartı dolandırıcılarına dikkat

Temassız kredi kartı dolandırıcılarına dikkat
Koronavirüs salgını nedeniyle temassız kredi kartı kullanımı oldukça arttı. Ancak vatandaşların temassız kart kullanımı konusunda alması gereken önemli tedbirler var. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ISUBÜ Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen, vatandaşların alması gereken tedbirleri anlattı. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, özellikle pos cihazlarıyla, çantada yada cüzdanda olan kredi kartlarından çekim yapabiliyor. Konu ile ilgili ISUBÜ Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen önemli açıklamalarda bulundu. Kredi kartlarının en iyi şekilde korunması gerektiğine dikkat çeken Dr. Süzen, pos cihazlarıyla yaklaşık 10 santimetrelik aradan çekim yapılabildiğini söyledi.  Pandemi döneminde oldukça arttı birçok banka artık temassız özelliği olmasa da mobil telefonlarla veya kart değişimleriyle temassız olarak kullanmaya imkan tanıyor. Bu noktada kullanıcıların alması gereken önlemler var bu önlemlerin başında öncelikle temassız kart kullanıyorlarsa kapalı ortamlarda veya kapalı ortamlarda kredi kartlarımızı cüzdanlarımızda taşıyoruz özelikle erkekler özellikle arka ceplerinde taşıyorlar bir saldırgan veya dolandırıcı yanaştığı zaman temassız olarak özelliği sayesinde yaklaşık 10 santimetreden  çekebiliyorlar. Bayanlarda çantalarında taşıyorlar kredi kartlarını çantaları arkaya doğru geçtiği zaman yine saldırganlar temassız bir şekilde çekim yapabiliyorlar. Bankalar buna güvenlik olarak limitlerini çok küçük miktarlarda tutuyorlar ama isteğe bağlı olarak kullanıcı bunu artırabiliyor. Kullanıcılar temassız olarak kullanıyorlarsa minimum günlük harcamalarını minimize etmeleri gerekiyor, kredi kartlarının temassız özelliği varsa bunu saldırganlardan ve dolandırıcılardan korumak istiyorsa yalıtkan özellikli cüzdan kullanabilirler. Bu özellik temassız kart kullanımını devre dışı bırakabiliyor  
Temassız kredi kartı dolandırıcılarına dikkat

Koronavirüs salgını nedeniyle temassız kredi kartı kullanımı oldukça arttı. Ancak vatandaşların temassız kart kullanımı konusunda alması gereken önemli tedbirler var. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan ISUBÜ Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen, vatandaşların alması gereken tedbirleri anlattı.

Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, özellikle pos cihazlarıyla, çantada yada cüzdanda olan kredi kartlarından çekim yapabiliyor.

Konu ile ilgili ISUBÜ Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Ali Süzen önemli açıklamalarda bulundu.

Kredi kartlarının en iyi şekilde korunması gerektiğine dikkat çeken Dr. Süzen, pos cihazlarıyla yaklaşık 10 santimetrelik aradan çekim yapılabildiğini söyledi.  Pandemi döneminde oldukça arttı birçok banka artık temassız özelliği olmasa da mobil telefonlarla veya kart değişimleriyle temassız olarak kullanmaya imkan tanıyor. Bu noktada kullanıcıların alması gereken önlemler var bu önlemlerin başında öncelikle temassız kart kullanıyorlarsa kapalı ortamlarda veya kapalı ortamlarda kredi kartlarımızı cüzdanlarımızda taşıyoruz özelikle erkekler özellikle arka ceplerinde taşıyorlar bir saldırgan veya dolandırıcı yanaştığı zaman temassız olarak özelliği sayesinde yaklaşık 10 santimetreden  çekebiliyorlar. Bayanlarda çantalarında taşıyorlar kredi kartlarını çantaları arkaya doğru geçtiği zaman yine saldırganlar temassız bir şekilde çekim yapabiliyorlar. Bankalar buna güvenlik olarak limitlerini çok küçük miktarlarda tutuyorlar ama isteğe bağlı olarak kullanıcı bunu artırabiliyor. Kullanıcılar temassız olarak kullanıyorlarsa minimum günlük harcamalarını minimize etmeleri gerekiyor, kredi kartlarının temassız özelliği varsa bunu saldırganlardan ve dolandırıcılardan korumak istiyorsa yalıtkan özellikli cüzdan kullanabilirler. Bu özellik temassız kart kullanımını devre dışı bırakabiliyor  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.