Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı

GÜNDEM 28.02.2021 - 22:30, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2167+ kez okundu.
 

Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı

Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı
ISPARTA’nın Merkeze bağlı Yakaören Köyü’nde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Gölcük Tabiat Parkı işletmecisinin, bir genç kıza tacizde bulunduğunu iddiaları üzerine tepki gösterdi. Tabiat Parkının girişinde toplanan öfkeli kalabalığı jandarma ekipleri ikna ederek, bölgeden uzaklaştırdı. Olay bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yakaören Köyü’nde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Gölcük Tabiat Parkının girişine gelerek, taciz iddiaları üzerine tepki gösterdi. Olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri sevk edildi. Gölcük Tabiat Parkının işletmecisinin köyden bir genç kıza taciz ettiğini iddia eden köylüler uzun süre tepkilerini gösterdi. Jandarma ekipleri ise, köylüleri sakinleştirirken, kalabalık bir süre sonra sessizce dağıldı. Köy Muhtarı Ömer Kırtay ise, yaşanan gerginlik sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhtar Kırtay, ‘Köyden 1 vatandaş taciz ve tecavüzden dolayı işletmeciden şikayetçi oluyor. Ben olayı yaklaşık 2 gün sonra duydum. Ertesi gün geri çekiyor şikayetini ya da başka bir neden var mı bilmiyorum. 2 gün sonra biz araştırmaya başladık. Burayı işleten şahsın hakikaten yanında çalıştığı birkaç kişiye daha taciz ve tecavüzde bulunduğunu öğrendik. İşin gerçeklik boyutunu araştırmaya başladık’ dedi. Bugünde köylülerin buraya gelerek tepkilerini gösterdiklerini anlatan Muhtar Kırtay; ‘Jandarmadan komutanlarımız sağduyulu davrandı. Köylülerimiz hassas bir konu olunca ve olay köyde yayılınca ve birkaç kişiye de olunca köylünü önünde duramadım. Geçen gün gençler böyle bir olay yapmış. Fırçaladım, gerekli hukuki yollardan halledelim diye. Ama bugün böyle bir olay yaşandı. Tabikii devletimize boynumuz kıldan ince ama böyle bir olay yaşandığında bu tarz şeyler hakikaten hoş şeyler değil. Bu insanlara gerekli şeylerin yapılması lazım. Hukuki yollardan çözmemiz lazım’ dedi.
Taciz iddiası sonrası köylüler ayaklandı

ISPARTA’nın Merkeze bağlı Yakaören Köyü’nde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Gölcük Tabiat Parkı işletmecisinin, bir genç kıza tacizde bulunduğunu iddiaları üzerine tepki gösterdi. Tabiat Parkının girişinde toplanan öfkeli kalabalığı jandarma ekipleri ikna ederek, bölgeden uzaklaştırdı.

Olay bugün saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Yakaören Köyü’nde yaşayan yaklaşık 100 kişi, Gölcük Tabiat Parkının girişine gelerek, taciz iddiaları üzerine tepki gösterdi. Olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri sevk edildi. Gölcük Tabiat Parkının işletmecisinin köyden bir genç kıza taciz ettiğini iddia eden köylüler uzun süre tepkilerini gösterdi. Jandarma ekipleri ise, köylüleri sakinleştirirken, kalabalık bir süre sonra sessizce dağıldı.

Köy Muhtarı Ömer Kırtay ise, yaşanan gerginlik sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muhtar Kırtay, ‘Köyden 1 vatandaş taciz ve tecavüzden dolayı işletmeciden şikayetçi oluyor. Ben olayı yaklaşık 2 gün sonra duydum. Ertesi gün geri çekiyor şikayetini ya da başka bir neden var mı bilmiyorum. 2 gün sonra biz araştırmaya başladık. Burayı işleten şahsın hakikaten yanında çalıştığı birkaç kişiye daha taciz ve tecavüzde bulunduğunu öğrendik. İşin gerçeklik boyutunu araştırmaya başladık’ dedi.

Bugünde köylülerin buraya gelerek tepkilerini gösterdiklerini anlatan Muhtar Kırtay; ‘Jandarmadan komutanlarımız sağduyulu davrandı. Köylülerimiz hassas bir konu olunca ve olay köyde yayılınca ve birkaç kişiye de olunca köylünü önünde duramadım. Geçen gün gençler böyle bir olay yapmış. Fırçaladım, gerekli hukuki yollardan halledelim diye. Ama bugün böyle bir olay yaşandı. Tabikii devletimize boynumuz kıldan ince ama böyle bir olay yaşandığında bu tarz şeyler hakikaten hoş şeyler değil. Bu insanlara gerekli şeylerin yapılması lazım. Hukuki yollardan çözmemiz lazım’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.