Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı

20.07.2019 - 02:24, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2074+ kez okundu.
 

Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı

Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı
Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı Kıbrıs Türk halkını katliamlardan kurtaran 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünü yavru vatanımız ile birlikte aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıbrıs Adası tarih boyunca Türkler için önemini hiç kaybetmemiş; Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki en önemli kalesi olmuştur. Barış için hiçbir zaman yalvarmayan, bağımsızlığından da ödün vermeyen milletimiz bundan tam 45 yıl önce de aynı kararlılıkla bu vatan parçasını canı pahasına korumuş; bağımsızlığı ve özgürlüğü için kararlı bir şekilde savaşmış; mücadele etmiştir. Bugün yavru vatanımız KKTC’de Türk kardeşlerimizi yok olmaktan kurtaran anlayış, “Barış ve Özgürlük Günü” olarak kutlanan her 20 Temmuz’da, 1974’teki hedeflerini daha da büyütüp; aynı kararlılıkla geleceğe taşıma azmindedir. Bu anlamda her zaman yavru vatanımızın yanında olacağımızı belirtir; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünde, şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu anlamlı gününü kutlarım. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anarım. Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü
Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı

Rektör Çarıkçı’nın “KKTC Barış Harekâtı’nın 45. Yıl Dönümü” Mesajı

Kıbrıs Türk halkını katliamlardan kurtaran 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünü yavru vatanımız ile birlikte aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıbrıs Adası tarih boyunca Türkler için önemini hiç kaybetmemiş; Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki en önemli kalesi olmuştur. Barış için hiçbir zaman yalvarmayan, bağımsızlığından da ödün vermeyen milletimiz bundan tam 45 yıl önce de aynı kararlılıkla bu vatan parçasını canı pahasına korumuş; bağımsızlığı ve özgürlüğü için kararlı bir şekilde savaşmış; mücadele etmiştir.

Bugün yavru vatanımız KKTC’de Türk kardeşlerimizi yok olmaktan kurtaran anlayış, “Barış ve Özgürlük Günü” olarak kutlanan her 20 Temmuz’da, 1974’teki hedeflerini daha da büyütüp; aynı kararlılıkla geleceğe taşıma azmindedir. Bu anlamda her zaman yavru vatanımızın yanında olacağımızı belirtir; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 45. yıl dönümünde, şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bu anlamlı gününü kutlarım. Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anarım.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.