“Maskeleri gelişigüzel atmayın”

GÜNDEM 26.04.2020 - 15:44, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2130+ kez okundu.
 

“Maskeleri gelişigüzel atmayın”

“Maskeleri gelişigüzel atmayın”
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca; “Maskeleri gelişigüzel atmayın” Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, Kullanılan maskelerin hemen atılmaması gerektiğine değini “Maskeler kullanıldıktan sonra kapalı bir ortamda 72 saat bekletilip öyle atılmalı” dedi. Yeni tip korona virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından maske kullanımı büyük önem taşıyor. Ancak bazı vatandaşlar kullandıkları maskeleri çöpe ya da dışarıya atabiliyor.  Kullanılan maskelerin hemen atılmaması gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, “Maskeler kullanıldıktan sonra kapalı bir ortamda 72 saat bekletilip öyle atılmalı” dedi. Borca, “Tek kullanımlık maske, eldiven gibi kullanılmış eşyaların yeni bir salgına sebebiyet vermemesi için önlemleri belirten genelgeyi ilgili kurumlara kuruluşlara dağıtımını yaptık uygulamasını il müdürlüğümüzde de yapıyoruz. Bununla ilgili maskelerin yeni bir salgın kaynağı olmaması için vatandaşlarımızın her birinin bizlerin tüm kullanıcıların dikkat edeceği hususlar var bunda da başlıca sağlık kuruluşları ve karantina olan yerlerde bunların tıbbi atık olarak değerlendirilmesi gerekiyor onun dışındaki iş yerlerinde vatandaşlarımız evlerinde bu tür tek kullanımlık maskeleri gelişi güzel atmamaları bunları kapalı bir ortamda 72 saat beklettikten sonra evsel atık olarak değerlendirmeleri gerekiyor. Bizde kurumumuzda bunun önlemini aldık, ayrı bir giriş noktasında toplama ünitesi koyduk orada sadece bunlara 72 saat ayrıca topluyoruz 72 saat sonra evsel atık olarak değerlendiriyoruz. Aynı hassasiyeti tüm kurum ve kuruluşlarda tüm işyerlerinde hatta evlerde vatandaşlarımızın yeni bir salgın kaynağı noktası oluşturmamak için titizlikle uygulamasına çalışıyoruz.” dedi
“Maskeleri gelişigüzel atmayın”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca;

“Maskeleri gelişigüzel atmayın”

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, Kullanılan maskelerin hemen atılmaması gerektiğine değini “Maskeler kullanıldıktan sonra kapalı bir ortamda 72 saat bekletilip öyle atılmalı” dedi.

Yeni tip korona virüsünün Türkiye’de görülmesinin ardından maske kullanımı büyük önem taşıyor. Ancak bazı vatandaşlar kullandıkları maskeleri çöpe ya da dışarıya atabiliyor.  Kullanılan maskelerin hemen atılmaması gerektiğine değinen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdullah Borca, “Maskeler kullanıldıktan sonra kapalı bir ortamda 72 saat bekletilip öyle atılmalı” dedi. Borca, “Tek kullanımlık maske, eldiven gibi kullanılmış eşyaların yeni bir salgına sebebiyet vermemesi için önlemleri belirten genelgeyi ilgili kurumlara kuruluşlara dağıtımını yaptık uygulamasını il müdürlüğümüzde de yapıyoruz. Bununla ilgili maskelerin yeni bir salgın kaynağı olmaması için vatandaşlarımızın her birinin bizlerin tüm kullanıcıların dikkat edeceği hususlar var bunda da başlıca sağlık kuruluşları ve karantina olan yerlerde bunların tıbbi atık olarak değerlendirilmesi gerekiyor onun dışındaki iş yerlerinde vatandaşlarımız evlerinde bu tür tek kullanımlık maskeleri gelişi güzel atmamaları bunları kapalı bir ortamda 72 saat beklettikten sonra evsel atık olarak değerlendirmeleri gerekiyor. Bizde kurumumuzda bunun önlemini aldık, ayrı bir giriş noktasında toplama ünitesi koyduk orada sadece bunlara 72 saat ayrıca topluyoruz 72 saat sonra evsel atık olarak değerlendiriyoruz. Aynı hassasiyeti tüm kurum ve kuruluşlarda tüm işyerlerinde hatta evlerde vatandaşlarımızın yeni bir salgın kaynağı noktası oluşturmamak için titizlikle uygulamasına çalışıyoruz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.