KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR

GÜNDEM 08.05.2021 - 22:20, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2720+ kez okundu.
 

KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR

KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR
MEMUR SEN'DEN KADİR GECESİ MESAJI KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akletme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir.   Kadir Gecesi, Allah kitabında bizlere müjdelediği gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akıl etme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir. Bu gecenin ihyası, tüm ramazan ayının ihyası gibidir.   Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akletme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir.   Kadir Gecesi, Kitap’tan uzak kalan ümmetin Kitab’ın vahyi ile buluşması için bir vesile, bir hatırlatıcı, öze dönüş için bir imkan, geçip giden ömrün muhasebesi için bir işaret taşı ve gafletten uyanma gecesi olarak müslümanlara Rabbimizin bir ikramıdır.   Kadir Gecesi âlemin özü mesabesindeki insanlar olarak kadrimizi/değerimizi bilmemiz gereken gecedir. Kadir Gecesi, değer gecesidir. Kadir Gecesi'ne atfedilen bu değer, tüm değerini Kur'an-ı Kerim’den almaktadır. Çünkü Kur'an, bu gecede inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi’ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’an’ı öğrenme ve Rasulullah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terketme vesilesi kabul edilmelidir.   Peygamber Efendimiz; “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. Bu itibarla Büyük Memur-Sen ailesi olarak; tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesi olan Kadir Gece’nizi tebrik eder, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ederiz.
KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR

MEMUR SEN'DEN KADİR GECESİ MESAJI

KADİR GECESİ RAHMET GECESİDİR

Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akletme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir.

 

Kadir Gecesi, Allah kitabında bizlere müjdelediği gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akıl etme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir. Bu gecenin ihyası, tüm ramazan ayının ihyası gibidir.

 

Bu gece âlemin özünün kadrini ve kıymetini bilme, adaletin bütün insanlık için geçerli olduğunu idrak etme ve tefekkür ederek akletme gecesidir. Bu gece cahiliye zilletine gömülmüş idraklere Rabbini bildiren gecedir.

 

Kadir Gecesi, Kitap’tan uzak kalan ümmetin Kitab’ın vahyi ile buluşması için bir vesile, bir hatırlatıcı, öze dönüş için bir imkan, geçip giden ömrün muhasebesi için bir işaret taşı ve gafletten uyanma gecesi olarak müslümanlara Rabbimizin bir ikramıdır.

 

Kadir Gecesi âlemin özü mesabesindeki insanlar olarak kadrimizi/değerimizi bilmemiz gereken gecedir. Kadir Gecesi, değer gecesidir. Kadir Gecesi'ne atfedilen bu değer, tüm değerini Kur'an-ı Kerim’den almaktadır. Çünkü Kur'an, bu gecede inmeye başlamıştır. Kadir Gecesi’ni gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’an-ı Kerim’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi Kur’an’ı öğrenme ve Rasulullah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terketme vesilesi kabul edilmelidir.

 

Peygamber Efendimiz; “Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” diyerek dua etmemizi tavsiye etmektedir. Bu itibarla Büyük Memur-Sen ailesi olarak; tefekkürü, tedebbürü, duayı, muhasebeyi, Allah için gözyaşı dökmeyi bol eylemenin gecesi olan Kadir Gece’nizi tebrik eder, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevlâ’dan niyaz ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.