İşte 27 lira verip göreceğiniz manzara

GÜNDEM 23.03.2021 - 22:51, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1667+ kez okundu.
 

İşte 27 lira verip göreceğiniz manzara

İşte 27 lira verip göreceğiniz manzara
27 lira karşılığında araçla ziyaretçi girişi yapılan Gölcük Milli Parkına gelen ziyaretçiler, seyir amaçlı olarak yapılan iskelenin kıyıya öylece atılmış manzarasıyla karşılaşıyor. BÖYLE OLACAKTI ANCAK... Gölcük Tabiat parkları nda iskele hazırlanan proje kapsamında ilk fotoğraftaki gibi olacaktı.İskele ikinci fotoğrafta görüldüğü gibi  yapıldı. Ancak o iskele şimdi son fotoğrafta olduğu gibi yani gölün içine uzanır şekilde değil, kıyıda parçalanmış halde duruyor. KIYIDAKİ DEMİR YIĞINI Isparta’nın doğa harikası hassas korunacak alan kapsamına alınan Gölcük Milli Parkında uygulanan ziyaretçi giriş tarifesindeki faiş fiyat uygulamasına tepkiler sürerken, ziyaretçilerin seyir amaçlı olarak gölü seyretmesi ve fotoğraf çekilmesi için yaptırılan iskelenin halini görenler kıyı kenarına atılmış demir yığınının ne olduğuna anlam veremedi O TARİFEYE TEPKİ YAĞDI Türkiye’nin önemli volkanik göllerinden biri olan Gölcük, pandemide haftasonu kısıtlamasının kaldırılması sonucu ziyaretçi akınına uğradı. Gölcük’e özel araçlarıyla gelen ziyaretçiler 27 TL giriş ücretiyle içeri alındı. O tarife Isparta kamuoyunda tepkilere yol açtı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı 27 liralık tarifeye eleştirilerini dile getirirken “Gölcük’e giriş  27 lira çıkış ücretsiz” ifadesiyle mesaj verdiler. DEMİR YIĞINI KIYIDA ÖYLECE DURUYOR Gölcük Tabiat Pakında karşılaşılan manzara ise içler acısı, ziyaretçilerin seyir amaçlı olarak gölü seyretmesi ve fotoğraf çekilmesi için yapılan iskele demir kütlesi olarak kıyıda öylece duruyor. Gölün etrafını gezen ziyaretçiler, üzeri tahta çıtalı ters vaziyetteki demir yığının ne olduğuna anlam veremiyor.  O demir yığının daha ne kadar orada kalacağı ya da faaliyete geçirilip geçirilmeyeceği ise bilinmiyor. HASSAS KORUMA ALANINDA Isparta kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan 1387 rakımlı Gölcük Kalderası, Türkiye’nin tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alındı. Aynı zamanda hassas korunacak alan olan Gölcük’ün içilebilir nitelikteki suları uzun yıllar Isparta’nın içme suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanıldı.  Gölcük Gölü’nün etrafı 150-300 metreyi bulan volkanik küllü tepelerle çevrili. Gölün derinliği ise 32 metreyi kadar buluyor. Nemrut kalderası ile birlikte ülkemizin iki kalderasından (patlama krateri) biri olma özelliği taşıyor.
İşte 27 lira verip göreceğiniz manzara

27 lira karşılığında araçla ziyaretçi girişi yapılan Gölcük Milli Parkına gelen ziyaretçiler, seyir amaçlı olarak yapılan iskelenin kıyıya öylece atılmış manzarasıyla karşılaşıyor.

BÖYLE OLACAKTI ANCAK...

Gölcük Tabiat parkları nda iskele hazırlanan proje kapsamında ilk fotoğraftaki gibi olacaktı.İskele ikinci fotoğrafta görüldüğü gibi  yapıldı. Ancak o iskele şimdi son fotoğrafta olduğu gibi yani gölün içine uzanır şekilde değil, kıyıda parçalanmış halde duruyor.

KIYIDAKİ DEMİR YIĞINI

Isparta’nın doğa harikası hassas korunacak alan kapsamına alınan Gölcük Milli Parkında uygulanan ziyaretçi giriş tarifesindeki faiş fiyat uygulamasına tepkiler sürerken, ziyaretçilerin seyir amaçlı olarak gölü seyretmesi ve fotoğraf çekilmesi için yaptırılan iskelenin halini görenler kıyı kenarına atılmış demir yığınının ne olduğuna anlam veremedi

O TARİFEYE TEPKİ YAĞDI

Türkiye’nin önemli volkanik göllerinden biri olan Gölcük, pandemide haftasonu kısıtlamasının kaldırılması sonucu ziyaretçi akınına uğradı. Gölcük’e özel araçlarıyla gelen ziyaretçiler 27 TL giriş ücretiyle içeri alındı. O tarife Isparta kamuoyunda tepkilere yol açtı. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı 27 liralık tarifeye eleştirilerini dile getirirken “Gölcük’e giriş  27 lira çıkış ücretsiz” ifadesiyle mesaj verdiler.

DEMİR YIĞINI KIYIDA ÖYLECE DURUYOR

Gölcük Tabiat Pakında karşılaşılan manzara ise içler acısı, ziyaretçilerin seyir amaçlı olarak gölü seyretmesi ve fotoğraf çekilmesi için yapılan iskele demir kütlesi olarak kıyıda öylece duruyor. Gölün etrafını gezen ziyaretçiler, üzeri tahta çıtalı ters vaziyetteki demir yığının ne olduğuna anlam veremiyor.  O demir yığının daha ne kadar orada kalacağı ya da faaliyete geçirilip geçirilmeyeceği ise bilinmiyor.

HASSAS KORUMA ALANINDA

Isparta kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan 1387 rakımlı Gölcük Kalderası, Türkiye’nin tabiat parkı ilan edilerek koruma altına alındı. Aynı zamanda hassas korunacak alan olan Gölcük’ün içilebilir nitelikteki suları uzun yıllar Isparta’nın içme suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanıldı.  Gölcük Gölü’nün etrafı 150-300 metreyi bulan volkanik küllü tepelerle çevrili. Gölün derinliği ise 32 metreyi kadar buluyor. Nemrut kalderası ile birlikte ülkemizin iki kalderasından (patlama krateri) biri olma özelliği taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.