Güney Kore rotayı Isparta'ya çevirdi

GÜNDEM 09.05.2022 - 23:15, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2480+ kez okundu.
 

Güney Kore rotayı Isparta'ya çevirdi

Güney Kore rotayı Isparta'ya çevirdi
  İlimize bu yıl içerisinde çok sayıda Güney Koreli turist geldi. Güney Koreli turistler ortalama 20 gün olan tatil sürelerinde tercihlerini Türkiye’deki Anadolu medeniyetlerine ait tarihi ve kültürel değerleri görmek için kullandıkları öğrenildi. Güney Korelilerin aradığı bütün kriterler neredeyse Isparta’da da bulunuyor. Valilik koordinesinde bütün hızıyla devam eden şehrin tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Gül sezonunun önümüzde ki günlerde başlayacak olması turistlerin daha fazla dikkatini çekecek. Anadolu Turizminin öncü illerinden olan Isparta, Dünya’da ki birçok ülkenin şimdiden hafızasına kazındı. Başta Eko Turizm olmak üzere, Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Göl’ü, Gül ve Lavanta ile turistlerin isteyebileceği bütün güzelliklere sahip olan Isparta, her geçen gün markalaşıyor. İlk olarak Demokrat’ın gündeme getirdiği, ‘Türkiye’de tarımın lider şehri olan Isparta’da, yaz sezonu boyunca 3 ayrı ulusal ve uluslararası festival düzenlenecek. GÜL Festivali ile başlayacak olan etkinlikler, LAVANTA ve ELMA FESTİVALLERİ ile devam edecek. Bu sayede şehre milyonlarca yerli ve yabancı turist gelecek’ haberinin ardından şehirde hareketlenmede başladı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise bu aralar Isparta’nın dikkatini en çok Güney Koreli turistler çekiyor. Kış ve İlkbahar’da Isparta’ya turlar aracılığıyla gelen Güney Korelilerin yaz sezonunun da ilimizde olması bekleniyor. Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin Başkenti olarak kabul edilen Isparta, şanına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Isparta’da Valilik öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başarılı tanıtım çalışmaları sayesinde son yıllarda tarım turizmde önemli yol kat ediliyor. Isparta'da pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen Isparta Gül Festivali bu yıl yapılacak. Festivalin 3-4-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından açıklanmıştı. Bu festivalde ünlü sanatçılar Melek Mosso, Funda Arar, Buray, Ferhat Göçer, Sertap Erener ve Haluk Levent’te Ispartalılara konserler verecek. 15 TEMMUZ’da LAVANTA FESTİVALİ Gül’den sonra Isparta ile özdeşleşen diğer bir tarım ürünü olan Lavanta içinde 15 Temmuz 2022 tarihinde festival düzenlenmesi planlanıyor.  Festival, Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak bölgesinde yapılacak. EĞİRDİR’DE ELMA FESTİVALİ Dünya’nın en kaliteli elmalarının üretildiği Isparta topraklarında, bu yıl elma için özel bir festival de düzenlenecek. 2-4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Elma Festivali’nin kutlama bölgesi olarak da Eğirdir seçildi.  
Güney Kore rotayı Isparta'ya çevirdi

 

İlimize bu yıl içerisinde çok sayıda Güney Koreli turist geldi. Güney Koreli turistler ortalama 20 gün olan tatil sürelerinde tercihlerini Türkiye’deki Anadolu medeniyetlerine ait tarihi ve kültürel değerleri görmek için kullandıkları öğrenildi. Güney Korelilerin aradığı bütün kriterler neredeyse Isparta’da da bulunuyor.

Valilik koordinesinde bütün hızıyla devam eden şehrin tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Gül sezonunun önümüzde ki günlerde başlayacak olması turistlerin daha fazla dikkatini çekecek. Anadolu Turizminin öncü illerinden olan Isparta, Dünya’da ki birçok ülkenin şimdiden hafızasına kazındı.

Başta Eko Turizm olmak üzere, Davraz Kayak Merkezi, Eğirdir Göl’ü, Gül ve Lavanta ile turistlerin isteyebileceği bütün güzelliklere sahip olan Isparta, her geçen gün markalaşıyor.

İlk olarak Demokrat’ın gündeme getirdiği, ‘Türkiye’de tarımın lider şehri olan Isparta’da, yaz sezonu boyunca 3 ayrı ulusal ve uluslararası festival düzenlenecek. GÜL Festivali ile başlayacak olan etkinlikler, LAVANTA ve ELMA FESTİVALLERİ ile devam edecek. Bu sayede şehre milyonlarca yerli ve yabancı turist gelecek’ haberinin ardından şehirde hareketlenmede başladı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise bu aralar Isparta’nın dikkatini en çok Güney Koreli turistler çekiyor. Kış ve İlkbahar’da Isparta’ya turlar aracılığıyla gelen Güney Korelilerin yaz sezonunun da ilimizde olması bekleniyor.

Tıbbı ve Aromatik Bitkilerin Başkenti olarak kabul edilen Isparta, şanına yakışır organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Isparta’da Valilik öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başarılı tanıtım çalışmaları sayesinde son yıllarda tarım turizmde önemli yol kat ediliyor.

Isparta'da pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen Isparta Gül Festivali bu yıl yapılacak. Festivalin 3-4-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından açıklanmıştı. Bu festivalde ünlü sanatçılar Melek Mosso, Funda Arar, Buray, Ferhat Göçer, Sertap Erener ve Haluk Levent’te Ispartalılara konserler verecek.

15 TEMMUZ’da LAVANTA FESTİVALİ

Gül’den sonra Isparta ile özdeşleşen diğer bir tarım ürünü olan Lavanta içinde 15 Temmuz 2022 tarihinde festival düzenlenmesi planlanıyor.  Festival, Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak bölgesinde yapılacak.

EĞİRDİR’DE ELMA FESTİVALİ

Dünya’nın en kaliteli elmalarının üretildiği Isparta topraklarında, bu yıl elma için özel bir festival de düzenlenecek. 2-4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Elma Festivali’nin kutlama bölgesi olarak da Eğirdir seçildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.