Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor

GÜNDEM 27.04.2020 - 12:16, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2640+ kez okundu.
 

Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor

Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor
Isparta’daki Kovid-19 test laboratuvarında kesintisiz mesai Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor   Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanı testlerini yapmak için yetkilendirilen merkezlerden biri de Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarı. 24 saat kesintisiz faaliyet gösteren laboratuvarda günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor.   Türkiye, salgına karşı her türlü tedbiri aldı. Şüpheli görülen kişilerden alınan numuneler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı referans laboratuvarlarda inceleniyor. Onlardan biri de Isparta’da. Testler steril bir kutuda getiriliyor ve laboratuvar girişinde görevliler tarafından teslim alınıyor. Ardından kovid-19 PCR tanı laboratuvarında görevlilere veriliyor. Koronavirüs tahlillerinin yapıldığı laboratuvarda hijyen üst seviyede. Burada çalışan personel kesinlikle eliyle bir cisme dokunmuyor. Maske, el dezenfektanı ve eldiven kullanımı zorunlu. Laboratuvarda 15 uzman personel, vardiya halinde 24 saat çalışıyor. Daha önce Antalya’ya gönderilen numunelerin artık Sağlık Bakanlığı’nın da onayı ile Isparta Halk Sağlığında incelendiğini belirten Kovid-19 PCR Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Yiğit, bir aylık süreçte yaklaşık 2 bin testi sonuçlandırdıklarını ifade etti. Yiğit, “10 Nisan gibi bir demo sürecimiz gelişti alt yapı yönünden de PCR Tanı Laboratuvarı biraz daha monoküler çalıştığı için biraz daha ince çalışan bir laboratuar olduğu için kurulum aşamasında İl sağlık müdürlüğünün desteğini gördük daha sonra ilk çalışmalarımızı yaptık ve çalışmalarımızı başarıyla tamamladıktan sonra faal olarak çalışmaya başladık. Numune akışı tüm ilçe hastanelerden Isparta genelindeki tüm özel hastanelerden  ve KYK’ya gelen misafirlerden alınan örneklerin burada ilk numune kabul yapıldıktan sonra işleme tabi tutuluyor. Halk sağlığı müdürlüğüne de sonuçları ulaştırmış oluyoruz. Giderek artan bir sayımız var ama günlük olarak 200-300’ü buluyoruz bu rakamlar bizim laboratuar için önemli bir sayı demek şimdiye kadar 2 bin test yapmışızdır.” dedi  Yeni tip koronavirüs ile mücadelede Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarı, Türkiye’de kovid-19 testlerini sonuçlandıran 44 ildeki 75 merkezden biri. 
Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor

Isparta’daki Kovid-19 test laboratuvarında kesintisiz mesai

Günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor

 

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanı testlerini yapmak için yetkilendirilen merkezlerden biri de Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarı. 24 saat kesintisiz faaliyet gösteren laboratuvarda günde ortalama 200 test sonuçlandırıyor.  

Türkiye, salgına karşı her türlü tedbiri aldı. Şüpheli görülen kişilerden alınan numuneler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı referans laboratuvarlarda inceleniyor. Onlardan biri de Isparta’da. Testler steril bir kutuda getiriliyor ve laboratuvar girişinde görevliler tarafından teslim alınıyor. Ardından kovid-19 PCR tanı laboratuvarında görevlilere veriliyor.

Koronavirüs tahlillerinin yapıldığı laboratuvarda hijyen üst seviyede. Burada çalışan personel kesinlikle eliyle bir cisme dokunmuyor. Maske, el dezenfektanı ve eldiven kullanımı zorunlu. Laboratuvarda 15 uzman personel, vardiya halinde 24 saat çalışıyor.

Daha önce Antalya’ya gönderilen numunelerin artık Sağlık Bakanlığı’nın da onayı ile Isparta Halk Sağlığında incelendiğini belirten Kovid-19 PCR Tanı Laboratuvarı Sorumlusu Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Özgür Yiğit, bir aylık süreçte yaklaşık 2 bin testi sonuçlandırdıklarını ifade etti. Yiğit, “10 Nisan gibi bir demo sürecimiz gelişti alt yapı yönünden de PCR Tanı Laboratuvarı biraz daha monoküler çalıştığı için biraz daha ince çalışan bir laboratuar olduğu için kurulum aşamasında İl sağlık müdürlüğünün desteğini gördük daha sonra ilk çalışmalarımızı yaptık ve çalışmalarımızı başarıyla tamamladıktan sonra faal olarak çalışmaya başladık. Numune akışı tüm ilçe hastanelerden Isparta genelindeki tüm özel hastanelerden  ve KYK’ya gelen misafirlerden alınan örneklerin burada ilk numune kabul yapıldıktan sonra işleme tabi tutuluyor. Halk sağlığı müdürlüğüne de sonuçları ulaştırmış oluyoruz. Giderek artan bir sayımız var ama günlük olarak 200-300’ü buluyoruz bu rakamlar bizim laboratuar için önemli bir sayı demek şimdiye kadar 2 bin test yapmışızdır.” dedi 

Yeni tip koronavirüs ile mücadelede Isparta Halk Sağlığı Laboratuvarı, Türkiye’de kovid-19 testlerini sonuçlandıran 44 ildeki 75 merkezden biri. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.