ESKİ YÖNETİM KASADA SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ BIRAKMIŞ!

GÜNDEM 20.02.2020 - 15:57, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2104+ kez okundu.
 

ESKİ YÖNETİM KASADA SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ BIRAKMIŞ!

ESKİ YÖNETİM KASADA SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ BIRAKMIŞ!
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, 31 Mart’ta seçilerek göreve başladığı gün belediyenin kasasına baktığında sadece ve sadece 39 lira 50 kuruşla karşılaştıklarını söyledi.   Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda belediye başkanı olarak ilçesinde yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. ÖZATA; “11 YIL İLÇEME SAĞLIK MEMURU OLARAK HİZMET EDERKEN, ŞİMDİ İSE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HİZMET EDİYORUM” Açıklamalarında belediyenin borç durumundan yaptığı yatırımlara kadar ilçedeki çalışmalarını anlatan Başkan Özata; “Y. Bademli Belediye Başkanlığı olarak halkımıza yönelik önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Ben öncelikle kendimi tanıtayım. Ben,  1982 Y. Bademli doğumluyum. Tahsilimin ardından ilçemde Sağlık Memuru olarak göreve başladım ve 11 yıldır yaptığım bu görevimden 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi istifa ederek Ak Parti’den Belediye Başkan adayı oldum. İlçe halkımın teveccühleriyle seçilerek görevime başladım. Genç olmam Belediye Başkanlığı görevinde bana büyük faydalar sağladı. Bu konuda herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. “BELEDİYEYİ DEVRALDIĞIMDA 4,6 MİLYON LİRA BORCU VARDI” Göreve gelir gelmez samimiyet, tevazu ve Şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek Belediye’nin önceki dönem tüm borçlarını çıkartarak bunu ilçe halkıyla ve kamuoyuyla paylaştım. Biz göreve geldiğimizde Belediye’mizin geçmiş dönemden kalan 4 milyon 593 bin 588 TL borcu vardı. Bu borçla devraldım belediyeyi. Görevde bulunduğum 10 aylık sürede ise bu borcun yaklaşık 600 bin liralık kısmını ödedim ve geriye 4 milyon liralık borç kaldı. “BELEDİYE’NİN KASASINDA SADECE VE SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ KALMIŞ!” Ancak, burada şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Belediye Başkanı seçildikten sonra görevi aldığımda Belediye’nin ne kadar nakit parası var diye baktık ve adeta şok olduk. Çünkü, Belediye’nin kasasında sadece ve sadece 39 lira 50 kuruş vardı. Bunca borca karşılık belediyenin kasasında bu kadar az para kalması bizi gerçekten çok üzdü. Ama, biz ne yaptık. Dürüst bir anlayışla yönettiğimiz belediyemizin kasasını yavaş yavaş parayla doldurduk ve bir taraftan da borç ödüyoruz” dedi.
ESKİ YÖNETİM KASADA SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ BIRAKMIŞ!

Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, 31 Mart’ta seçilerek göreve başladığı gün belediyenin kasasına baktığında sadece ve sadece 39 lira 50 kuruşla karşılaştıklarını söyledi.
 
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, dün akşam BLT Türk Televizyonunda yayınlanan, Gazeteciler Tarkan Çetin ve Mustafa Baş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Gerçek Gündem’ programının konuğu oldu ve programda belediye başkanı olarak ilçesinde yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
ÖZATA; “11 YIL İLÇEME SAĞLIK MEMURU OLARAK HİZMET EDERKEN, ŞİMDİ İSE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HİZMET EDİYORUM”
Açıklamalarında belediyenin borç durumundan yaptığı yatırımlara kadar ilçedeki çalışmalarını anlatan Başkan Özata; “Y. Bademli Belediye Başkanlığı olarak halkımıza yönelik önemli çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Ben öncelikle kendimi tanıtayım. Ben,  1982 Y. Bademli doğumluyum. Tahsilimin ardından ilçemde Sağlık Memuru olarak göreve başladım ve 11 yıldır yaptığım bu görevimden 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi istifa ederek Ak Parti’den Belediye Başkan adayı oldum. İlçe halkımın teveccühleriyle seçilerek görevime başladım. Genç olmam Belediye Başkanlığı görevinde bana büyük faydalar sağladı. Bu konuda herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

“BELEDİYEYİ DEVRALDIĞIMDA
4,6 MİLYON LİRA BORCU VARDI”
Göreve gelir gelmez samimiyet, tevazu ve Şeffaf bir yönetim anlayışını benimseyerek Belediye’nin önceki dönem tüm borçlarını çıkartarak bunu ilçe halkıyla ve kamuoyuyla paylaştım. Biz göreve geldiğimizde Belediye’mizin geçmiş dönemden kalan 4 milyon 593 bin 588 TL borcu vardı. Bu borçla devraldım belediyeyi. Görevde bulunduğum 10 aylık sürede ise bu borcun yaklaşık 600 bin liralık kısmını ödedim ve geriye 4 milyon liralık borç kaldı.

“BELEDİYE’NİN KASASINDA SADECE
VE SADECE 39 LİRA 50 KURUŞ KALMIŞ!”
Ancak, burada şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Belediye Başkanı seçildikten sonra görevi aldığımda Belediye’nin ne kadar nakit parası var diye baktık ve adeta şok olduk. Çünkü, Belediye’nin kasasında sadece ve sadece 39 lira 50 kuruş vardı. Bunca borca karşılık belediyenin kasasında bu kadar az para kalması bizi gerçekten çok üzdü. Ama, biz ne yaptık. Dürüst bir anlayışla yönettiğimiz belediyemizin kasasını yavaş yavaş parayla doldurduk ve bir taraftan da borç ödüyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.