Encümen öğleden sonra onayladığı ihaleyi sabah iptal etti

GÜNDEM 27.08.2021 - 16:50, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1421+ kez okundu.
 

Encümen öğleden sonra onayladığı ihaleyi sabah iptal etti

Encümen öğleden sonra onayladığı ihaleyi sabah iptal etti
Gönen Belediyesi Encümeni, Belediye Başkanı Osman Kesmen başkanlığında yaptığı ve Gönen'e büyük yatırım sağlayacak ihaleyi öğleden sonra yaptı, onayladı. Ertesi sabah iptal etti.  Gönen'de bulunan 20. 604 M2'lik arazinin ihalesi 03.08.2021 tarihinde Gönen Encümeni tarafından yapıldı. Encümene Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen başkanlık etti. İhaleye ASL Geri Dönüşüm haricinde hiçbir firma katılmadı. İhale 17.08.2021 tarihine ertelendi. Bu tarihte yapılan ihaleye ASL Geri Dönüşüm firması haricinde yine katılım olmadı. İhaleye yine tek katılımcı olan ASL Geri Dönüşüm firması kazandı. Encümen Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı ile üyeler ihaleyi onaylayıp, imzaladı. Ödeme tablosu hazırlandı, imzalandı. İhale şartnamesi imzalanıp tebliğ edildi. Ertesi gün sabahın erken saatlerinde tüm encümen üyeleri toplanıp, ihaleyi iptal etme kararı aldı. Bu kararla ilgili kafalarda oluşan soru işaretleri şöyle: Karara gerekçe olarak rekabetin oluşmadığı belirtildi. Rekabetin oluşmadığı ihalede başlamadan bellidir. Neden ihale yapılmıştır? Yapılmayabilirdi. Yapıldı, neden bu kadar alelacele iptal kararı alındı. Piyasa değerinin çok çok üzerinde bir teklif verilmesine rağmen ihalenin neden iptal edildiği anlaşılamadı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız ASL Geri Dönüşüm Firması yetkilisi Gültekin Özdemir: "İhalenin iptal sebebini anlamış değiliz. Biz yasal bütün şartları yerine getirdik. Encümenin huzurunda pazarlıkla en yüksek rakamı verdik. Bu araziye Avrupa standartlarında büyük bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bölgeye de önemli bir istihdam ve ekonomik katkı sağlayacağız. Ama alınan kararı anlamış değiliz. Yasal haklarımızı da sonuna kadar arayacağız" dedi.
Encümen öğleden sonra onayladığı ihaleyi sabah iptal etti

Gönen Belediyesi Encümeni, Belediye Başkanı Osman Kesmen başkanlığında yaptığı ve Gönen'e büyük yatırım sağlayacak ihaleyi öğleden sonra yaptı, onayladı. Ertesi sabah iptal etti. 

Gönen'de bulunan 20. 604 M2'lik arazinin ihalesi 03.08.2021 tarihinde Gönen Encümeni tarafından yapıldı. Encümene Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen başkanlık etti. İhaleye ASL Geri Dönüşüm haricinde hiçbir firma katılmadı. İhale 17.08.2021 tarihine ertelendi. Bu tarihte yapılan ihaleye ASL Geri Dönüşüm firması haricinde yine katılım olmadı. İhaleye yine tek katılımcı olan ASL Geri Dönüşüm firması kazandı. Encümen Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı ile üyeler ihaleyi onaylayıp, imzaladı. Ödeme tablosu hazırlandı, imzalandı. İhale şartnamesi imzalanıp tebliğ edildi. Ertesi gün sabahın erken saatlerinde tüm encümen üyeleri toplanıp, ihaleyi iptal etme kararı aldı.

Bu kararla ilgili kafalarda oluşan soru işaretleri şöyle: Karara gerekçe olarak rekabetin oluşmadığı belirtildi. Rekabetin oluşmadığı ihalede başlamadan bellidir. Neden ihale yapılmıştır? Yapılmayabilirdi. Yapıldı, neden bu kadar alelacele iptal kararı alındı. Piyasa değerinin çok çok üzerinde bir teklif verilmesine rağmen ihalenin neden iptal edildiği anlaşılamadı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız ASL Geri Dönüşüm Firması yetkilisi Gültekin Özdemir: "İhalenin iptal sebebini anlamış değiliz. Biz yasal bütün şartları yerine getirdik. Encümenin huzurunda pazarlıkla en yüksek rakamı verdik. Bu araziye Avrupa standartlarında büyük bir yatırım yapmayı planlıyoruz. Bölgeye de önemli bir istihdam ve ekonomik katkı sağlayacağız. Ama alınan kararı anlamış değiliz. Yasal haklarımızı da sonuna kadar arayacağız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.