ELAZIĞ DEPREMİ VE ISPARTA

GÜNDEM 29.01.2020 - 14:29, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2111+ kez okundu.
 

ELAZIĞ DEPREMİ VE ISPARTA

ELAZIĞ DEPREMİ VE ISPARTA
Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bilindiği gibi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş son verilere göre depremde can kaybı sayısı 37’si Elazığ’da 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1607 de yaralımız var. İşte bu deprem olayı olduğu andan itibaren bizler yani Türk Milleti tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak yardıma koştuk. Kısacası Türkiye seferber oldu. Elazığ depreminin ardından bölgeye yardım götürmek için adeta seferberlik başlatıldı. Isparta’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı. Peki, bu acı haber yani deprem sonrası Isparta’da neler yaşandı? Isparta halkı ne yaptı. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Deprem bölgesinde depremzedelerin durumlarını iyileştirme adına çalışmalar yapılırken, bir yandan da Elazığ'ın acılarını sarmak isteyen şahıs, kurum ve kuruluşlar yardım kampanyaları başlattı ve Isparta’da bu doğrultuda; Valilik, Isparta Belediyesi, İHH, ITSO, Esnaf ve Sanaatlarlar Odaları ve buradan adını sayamayacağım onlarca kurum ve kuruluş yardım kampanyalarını sürdürüyor. Son iki günde Isparta Belediyesi’ne gittiniz mi? Gerek orada gerek yardımların toplandığı merkez olan Gökkubbe Fuar alanında; bu soğuk kış günlerinde deprem bölgesinde özellikle geceleri eksi 12 derecelere kadar çıkan soğuk ve ayazda aç kalan, açıkta depremzede vatandaşlarımız için giyecek ve yiyecek malzemeleri kısa sürede organize edilen yardım kampanyaları ile toplanıyor. Siyasi parti ayrımı olmaksızın herkes Isparta’nın dört bir yanından yanında hazırlanan yardımlar Elazığ'a doğru yola çıktı. Isparta Belediyesi de Elazığ'a ilk ulaşan belediyelerden biri oldu. Kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar dün akşam Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de katıldığı törenle Elazığ'a gönderildi. Depremzedelere yardım etmek isteyen Ispartalılar Belediye’nin yardım kampanyası duyurularına kayıtsız kalmadı ve evlerinde ne varsa alıp Belediye’ye koştu. Isparta’dan toplanan battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, çocuk bezi, hijyenik ped, kışlık bot, eldiven, atkı, kazak ve mont gibi malzemeler Gökkubbe Fuar Merkezinde toplanarak kamyonlara yüklendi ve depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Elazığ depremi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da yüce Türk Milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu, ne kadar yardımsever ve kadirşinas olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Biz böyle bir milletiz işte. Normal zamanda kavgamız gürültümüz olsa da, başımıza bir felaket geldiğinde düşmanımız bile olsa onun yardımına koşarız. Onun zor gününde yanında oluruz. Yemeyiz yediririz, giymeyiz giydiririz. Bu yüce yardımseverlik bizim ruhumuzda var. Saygılarımla…
ELAZIĞ DEPREMİ VE ISPARTA

Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bilindiği gibi, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma günü saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş son verilere göre depremde can kaybı sayısı 37’si Elazığ’da 4’ü Malatya’da olmak üzere 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1607 de yaralımız var.

İşte bu deprem olayı olduğu andan itibaren bizler yani Türk Milleti tüm ayrılıkları bir kenara bırakarak yardıma koştuk. Kısacası Türkiye seferber oldu. Elazığ depreminin ardından bölgeye yardım götürmek için adeta seferberlik başlatıldı. Isparta’dan Bursa’ya, Çanakkale’den Kocaeli’ye Türkiye’nin dört bir yanından yardım malzemeleri Elazığ’a doğru yola çıktı.

Peki, bu acı haber yani deprem sonrası Isparta’da neler yaşandı? Isparta halkı ne yaptı. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum. Deprem bölgesinde depremzedelerin durumlarını iyileştirme adına çalışmalar yapılırken, bir yandan da Elazığ'ın acılarını sarmak isteyen şahıs, kurum ve kuruluşlar yardım kampanyaları başlattı ve Isparta’da bu doğrultuda; Valilik, Isparta Belediyesi, İHH, ITSO, Esnaf ve Sanaatlarlar Odaları ve buradan adını sayamayacağım onlarca kurum ve kuruluş yardım kampanyalarını sürdürüyor.

Son iki günde Isparta Belediyesi’ne gittiniz mi? Gerek orada gerek yardımların toplandığı merkez olan Gökkubbe Fuar alanında; bu soğuk kış günlerinde deprem bölgesinde özellikle geceleri eksi 12 derecelere kadar çıkan soğuk ve ayazda aç kalan, açıkta depremzede vatandaşlarımız için giyecek ve yiyecek malzemeleri kısa sürede organize edilen yardım kampanyaları ile toplanıyor. Siyasi parti ayrımı olmaksızın herkes Isparta’nın dört bir yanından yanında hazırlanan yardımlar Elazığ'a doğru yola çıktı.

Isparta Belediyesi de Elazığ'a ilk ulaşan belediyelerden biri oldu. Kampanya çerçevesinde toplanan yardımlar dün akşam Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in de katıldığı törenle Elazığ'a gönderildi. Depremzedelere yardım etmek isteyen Ispartalılar Belediye’nin yardım kampanyası duyurularına kayıtsız kalmadı ve evlerinde ne varsa alıp Belediye’ye koştu.

Isparta’dan toplanan battaniye, ısıtıcı, uyku tulumu, çocuk bezi, hijyenik ped, kışlık bot, eldiven, atkı, kazak ve mont gibi malzemeler Gökkubbe Fuar Merkezinde toplanarak kamyonlara yüklendi ve depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Elazığ depremi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da yüce Türk Milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu, ne kadar yardımsever ve kadirşinas olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Biz böyle bir milletiz işte. Normal zamanda kavgamız gürültümüz olsa da, başımıza bir felaket geldiğinde düşmanımız bile olsa onun yardımına koşarız. Onun zor gününde yanında oluruz. Yemeyiz yediririz, giymeyiz giydiririz. Bu yüce yardımseverlik bizim ruhumuzda var.

Saygılarımla…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.