“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU”

GÜNDEM 25.02.2021 - 21:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2560+ kez okundu.
 

“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU”

“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU”
“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU” TÜBİTAK TARAFINDAN YENİDEN DESTEKLENDİ TÜBİTAK, BİDEB 2237 – A, Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” isimli bilimsel etkinlik projesi yeniden desteklendi. TÜBİTAK, BİDEB 2237 - A Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” isimli bu bilimsel etkinlik projesi 2020/3. Döneminde yeniden desteklendi. Proje Yürütücülüğünü Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÜNAL yapıyor. Proje etkinliklerinde, 7 farklı üniversitede görev yapan 11 adet eğitmen görev alıyor. Proje eğitmenleri, Prof.Dr. Hasan ALKAN- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr. Ahmet MERT-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Dr. Öğr.Üyesi Hakan KARAARDIÇ –Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Doç.Dr. İsmail ŞEN-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr.Medet KORKMAZ- İnönü Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Akın KIRAÇ- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Erkan DİŞLİ- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi İlker ÇİNBİLGEL- Akdeniz Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Özkan EVCİN- Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Dr. Öğr.Üyesi Yasin ÜNAL - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Serdar KILIÇ – Doğa Belgeselcisi ve Doğada Hayatta Kalma Uzmanı, Aslan AYHAN-Doğada Hayatta Kalma Uzmanı. Proje hakkında bilgi veren Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÜNAL; “Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve Araştırma Kurumlarında Görevli genç araştırmacılar ile Lisans üstü öğrencilerine Fen ve Doğa Bilimleri alanında araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir.  Bu bilimsel etkinlik genç araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin arazi temelli bilimsel bir çalışmanın her aşamasında ihtiyaç duyacakları teorik ve uygulamalı bilgileri sağlayacak teorik ve uygulamalı bir etkinliğe sahiptir. Etkinliğin teorik etkinlikleri 01-06 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da yürütülecektir. 06-07 Mart 2021 tarihlerinde ise Isparta Yazılıkanyon Tabiat Parkı’nda Doğada Gecelemeli Kampçılık ve Doğada Hayatta Kalma Tekniklerine yönelik uygulama planlanmıştır. Teorik etkinlikler ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde, gerçekleştirilecektir. Etkinlik kapsamında katılımcılara ayrıca, fauna elamanlarını ihtiyaç ölçüsünde tanıma kriterleri (zehirli- zehirsiz yılan, böcek, yenilebilir bitkiler, ilkyardım teknikleri, harita okuma ve yön bulma sanatı, vd) konularında önemli temel bilgiler sunulacaktır. Bu bilgiler hedef kitlenin tez çalışmalarında ve etkinlik sonrası bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacaktır. Etkinlik başvuruları http://www.dogaproje.org/arazikamp/ adresinden devam etmektedir” dedi.
“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU”

“ARAZİYİ TANIMA VE HAYATTA KALMA TEKNİKLERİ KURSU”

TÜBİTAK TARAFINDAN YENİDEN DESTEKLENDİ

TÜBİTAK, BİDEB 2237 – A, Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” isimli bilimsel etkinlik projesi yeniden desteklendi.

TÜBİTAK, BİDEB 2237 - A Fen ve Doğa Bilimleri Alanında Araziyi Tanıma ve Hayatta Kalma Teknikleri Kursu” isimli bu bilimsel etkinlik projesi 2020/3. Döneminde yeniden desteklendi. Proje Yürütücülüğünü Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÜNAL yapıyor.

Proje etkinliklerinde, 7 farklı üniversitede görev yapan 11 adet eğitmen görev alıyor.

Proje eğitmenleri, Prof.Dr. Hasan ALKAN- Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr. Ahmet MERT-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Dr. Öğr.Üyesi Hakan KARAARDIÇ –Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Doç.Dr. İsmail ŞEN-Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Doç.Dr.Medet KORKMAZ- İnönü Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Akın KIRAÇ- Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Erkan DİŞLİ- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi İlker ÇİNBİLGEL- Akdeniz Üniversitesi, Dr.Öğr.Üyesi Özkan EVCİN- Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Dr. Öğr.Üyesi Yasin ÜNAL - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Serdar KILIÇ – Doğa Belgeselcisi ve Doğada Hayatta Kalma Uzmanı, Aslan AYHAN-Doğada Hayatta Kalma Uzmanı.

Proje hakkında bilgi veren Orman Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Yasin ÜNAL; “Projeye Türkiye’nin farklı üniversitelerinde ve Araştırma Kurumlarında Görevli genç araştırmacılar ile Lisans üstü öğrencilerine Fen ve Doğa Bilimleri alanında araziyi tanıma ve arazide hayatta kalmaya yönelik teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir.  Bu bilimsel etkinlik genç araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerinin arazi temelli bilimsel bir çalışmanın her aşamasında ihtiyaç duyacakları teorik ve uygulamalı bilgileri sağlayacak teorik ve uygulamalı bir etkinliğe sahiptir. Etkinliğin teorik etkinlikleri 01-06 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da yürütülecektir. 06-07 Mart 2021 tarihlerinde ise Isparta Yazılıkanyon Tabiat Parkı’nda Doğada Gecelemeli Kampçılık ve Doğada Hayatta Kalma Tekniklerine yönelik uygulama planlanmıştır. Teorik etkinlikler ATGV Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisinde, gerçekleştirilecektir. Etkinlik kapsamında katılımcılara ayrıca, fauna elamanlarını ihtiyaç ölçüsünde tanıma kriterleri (zehirli- zehirsiz yılan, böcek, yenilebilir bitkiler, ilkyardım teknikleri, harita okuma ve yön bulma sanatı, vd) konularında önemli temel bilgiler sunulacaktır. Bu bilgiler hedef kitlenin tez çalışmalarında ve etkinlik sonrası bilimsel çalışmalarına katkı sağlayacaktır. Etkinlik başvuruları http://www.dogaproje.org/arazikamp/ adresinden devam etmektedir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.