ISPARTA'DA KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ UYGULANDI

GÜNDEM 03.06.2020 - 19:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2109+ kez okundu.
 

ISPARTA'DA KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ UYGULANDI

ISPARTA'DA KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ UYGULANDI
1 Haziran 2020 tarihli Kovid 19 normalleşme eylem planı kapsamında Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında  Pandemi süreci ve ilimizde yapılacak olan turizm tedbirleri ve faaliyetleri toplantısı düzenlendi.     Bugün saat 13.00’te Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Seymenoğlu, Isparta’daki Koronavirüs süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. VALİ SEYMENOĞLU; “430 VAKADA 413 KİŞİ TEDAVİSİ YAPILARA EVİNE GÖNDERİLDİ” Isparta’da bugün itibarıyla 8 bin 820 kişiye test uyguladıklarını belirten Vali Seymenoğlu, bu rakamın bir şehre göre fazla olduğunu ve pozitif vaka sayılarının buna göre mukayese edilmesi gerektiğine işaret etti. Kentte bugüne kadar uygulanan Covid-19 testi sonucunda 430 kişide korona virüs tespit edildiğini vurgulayan Vali Ömer Seymenoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu 430 kişiden 413 kişi bugüne kadar tedaviye cevap verdi ve evine gönderildi. Isparta’nın bir şansı var, kentte Türkiye’nin nadir hastanelerinden şehir hastanesi var. Onun yanında üniversite hastanesi ve özel sektör hastaneleri var. Dolayısıyla sağlık yönünden sıkıntı yaşamadık. Bu 430 kişi, bin kişi de olsa Isparta’da üstesinden gelirdik. Onun altyapısı vardı, hazırlığımızı yapmıştık. Cuma günü il pandemi ve il hıfzıssıhha kurulunu toplayacağız ve nereye kadar normalleşelim diye konuşacağız. “ISPARTA’DA VEFAT EDEN 8 VATANDAŞTAN 6’SI İL DIŞINDAN GELEN MİSAFİR” Öte yandan; bugüne kadar Isparta’da Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 8’dir. Bunun 2’si Isparta’dan, 6’sı da Isparta dışından misafir ettiğimiz kişiler. Vefat edenlerin birçoğunun arka planında farklı rahatsızlıklar da vardı. Keşke bir kişiyi bile kaybetmeseydik. Geriye kalan 9 kişiden 2’si evinde, 7’si de hastanelerde gözetim altında tutulmaktadır. Isparta olarak Koronavirüs vakası tespit edilen yerlerde gerekli önlemleri almış bulunmaktayız. Şu anda şehir merkezinde Vatan Mahallesi’nde karantina uyguluyoruz. Orada 5 pozitif vakamız var” dedi. “MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYENE DİKKAT EDİN” Vali Ömer Seymenoğlu, konuşmasının sonunda, Koronavirüsten korunmanın üç ana maddesi olan maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda vatandaşları bir kez daha hassas ve duyarlı olmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.
ISPARTA'DA KAÇ KİŞİYE KORONAVİRÜS TESTİ UYGULANDI

1 Haziran 2020 tarihli Kovid 19 normalleşme eylem planı kapsamında Vali Ömer Seymenoğlu Başkanlığında  Pandemi süreci ve ilimizde yapılacak olan turizm tedbirleri ve faaliyetleri toplantısı düzenlendi.
 
 
Bugün saat 13.00’te Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Seymenoğlu, Isparta’daki Koronavirüs süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
VALİ SEYMENOĞLU; “430 VAKADA 413 KİŞİ
TEDAVİSİ YAPILARA EVİNE GÖNDERİLDİ”
Isparta’da bugün itibarıyla 8 bin 820 kişiye test uyguladıklarını belirten Vali Seymenoğlu, bu rakamın bir şehre göre fazla olduğunu ve pozitif vaka sayılarının buna göre mukayese edilmesi gerektiğine işaret etti. Kentte bugüne kadar uygulanan Covid-19 testi sonucunda 430 kişide korona virüs tespit edildiğini vurgulayan Vali Ömer Seymenoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bu 430 kişiden 413 kişi bugüne kadar tedaviye cevap verdi ve evine gönderildi. Isparta’nın bir şansı var, kentte Türkiye’nin nadir hastanelerinden şehir hastanesi var. Onun yanında üniversite hastanesi ve özel sektör hastaneleri var. Dolayısıyla sağlık yönünden sıkıntı yaşamadık. Bu 430 kişi, bin kişi de olsa Isparta’da üstesinden gelirdik. Onun altyapısı vardı, hazırlığımızı yapmıştık. Cuma günü il pandemi ve il hıfzıssıhha kurulunu toplayacağız ve nereye kadar normalleşelim diye konuşacağız.
“ISPARTA’DA VEFAT EDEN 8 VATANDAŞTAN
6’SI İL DIŞINDAN GELEN MİSAFİR”
Öte yandan; bugüne kadar Isparta’da Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 8’dir. Bunun 2’si Isparta’dan, 6’sı da Isparta dışından misafir ettiğimiz kişiler. Vefat edenlerin birçoğunun arka planında farklı rahatsızlıklar da vardı. Keşke bir kişiyi bile kaybetmeseydik. Geriye kalan 9 kişiden 2’si evinde, 7’si de hastanelerde gözetim altında tutulmaktadır. Isparta olarak Koronavirüs vakası tespit edilen yerlerde gerekli önlemleri almış bulunmaktayız. Şu anda şehir merkezinde Vatan Mahallesi’nde karantina uyguluyoruz. Orada 5 pozitif vakamız var” dedi.
“MASKE, SOSYAL MESAFE
VE HİJYENE DİKKAT EDİN”
Vali Ömer Seymenoğlu, konuşmasının sonunda, Koronavirüsten korunmanın üç ana maddesi olan maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda vatandaşları bir kez daha hassas ve duyarlı olmaya davet ettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.