Isparta’da bedelli askere eğitim verilmeyecek

GÜNDEM 12.02.2020 - 11:30, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2470+ kez okundu.
 

Isparta’da bedelli askere eğitim verilmeyecek

Isparta’da bedelli askere eğitim verilmeyecek
  2020 yılı yeni bedelli askerlik uygulaması kapsamında Isparta İl Jandarma Komutanlığı artık bedelli asker eğitimi vermeyecek. Daha önce 15 bin lira ve 21 gün bedelli askerlik uygulamasında bedelli erler İl Jandarma Komutanlığı’nda eğitim alıyordu. Ancak yeni uygulamada Isparta’da bedelli askerlik hizmeti uygulanmayacak.   Buna göre de yeni bedelli uygulaması hayata geçirildi. Uygulama kapsamında bedelli askerlik yapacak vatandaşlar 35 bin 54 lira karşılığında bir ay kışlalarda temel askerlik eğitimi alacak. Isparta’da daha önce 15 bin lira ve 21 gün temel askerlik eğitimi İl Jandarma Komutanlığınca veriliyordu. Her celp dönemi Isparta’ya 50 bedelli asker geliyordu.  Yeni bedelli askerlik hizmeti noktasında Isparta İl Jandarma Komutanlığı artık bedelli askerlik eğitimi vermeyecek. Ayrıntısını İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu açıkladı. Ağaoğlu, “2018 yılı Ekim ayında Isparta il jandarma komutanlığı olarak bedelli erlerin eğitimine başladık bu son dönem, bedelli erlerde toplam 40 dönem var biz 17 dönem eğitim verdik. Bundan sonra yeni asker alma kanununa göre bedelli askerlerin programı belli olmadı ama uygulamada Isparta il jandarma komutanlığı yer almıyor bundan sonra biz bedellilere eğitim vermeyeceğiz.” dedi
Isparta’da bedelli askere eğitim verilmeyecek

 

2020 yılı yeni bedelli askerlik uygulaması kapsamında Isparta İl Jandarma Komutanlığı artık bedelli asker eğitimi vermeyecek. Daha önce 15 bin lira ve 21 gün bedelli askerlik uygulamasında bedelli erler İl Jandarma Komutanlığı’nda eğitim alıyordu. Ancak yeni uygulamada Isparta’da bedelli askerlik hizmeti uygulanmayacak.

 

Buna göre de yeni bedelli uygulaması hayata geçirildi. Uygulama kapsamında bedelli askerlik yapacak vatandaşlar 35 bin 54 lira karşılığında bir ay kışlalarda temel askerlik eğitimi alacak. Isparta’da daha önce 15 bin lira ve 21 gün temel askerlik eğitimi İl Jandarma Komutanlığınca veriliyordu. Her celp dönemi Isparta’ya 50 bedelli asker geliyordu.  Yeni bedelli askerlik hizmeti noktasında Isparta İl Jandarma Komutanlığı artık bedelli askerlik eğitimi vermeyecek. Ayrıntısını İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu açıkladı. Ağaoğlu, “2018 yılı Ekim ayında Isparta il jandarma komutanlığı olarak bedelli erlerin eğitimine başladık bu son dönem, bedelli erlerde toplam 40 dönem var biz 17 dönem eğitim verdik. Bundan sonra yeni asker alma kanununa göre bedelli askerlerin programı belli olmadı ama uygulamada Isparta il jandarma komutanlığı yer almıyor bundan sonra biz bedellilere eğitim vermeyeceğiz.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.