SDÜ'NÜN İLK İNSANSIZ HAVA ARACI

GÜNDEM 26.05.2016 - 00:54, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2842+ kez okundu.
 

SDÜ'NÜN İLK İNSANSIZ HAVA ARACI

TBMYO ve Teknoloji Kulübü SDÜ'nün İlk İnsansız Hava Aracını Üretti
“Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi”, “Elektrikli Araç”, “Çizgi İzleyen Robot” gibi buluşlara imza atarak adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü, bir ilki daha başararak SDÜ’nün ilk yerli “İnsansız Hava Aracı (Drone)”nı üretti. Teknoloji Kulübü Ar-Ge Ekibi, sekiz ay süren yoğun çalışmalar sonucunda insansız hava aracının ilk uçuşunu “I.Isparta Bilim Şenliği” kapsamında gerçekleştirdi. Araç, üzerindeki 2200 amperlik Li-Po pil ile yaklaşık 18 dakika durmaksızın havada kalabilirken yaklaşık 1600 metre mesafeye kadar da kontrol edilebiliyor.  Teknoloji Kulübü Başkanı Ömer Alaca, çalışmalarında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü M. Zafer Çağlar’a ve Kulüp  Akademik Danışmanı Prof. Dr. Reşat Selbaş’a teşekkür etti.  
TBMYO ve Teknoloji Kulübü SDÜ'nün İlk İnsansız Hava Aracını Üretti

“Engelliler İçin Şarj İstasyonu Projesi”, “Elektrikli Araç”, “Çizgi İzleyen Robot” gibi buluşlara imza atarak adından sıkça söz ettiren Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü, bir ilki daha başararak SDÜ’nün ilk yerli “İnsansız Hava Aracı (Drone)”nı üretti.

Teknoloji Kulübü Ar-Ge Ekibi, sekiz ay süren yoğun çalışmalar sonucunda insansız hava aracının ilk uçuşunu “I.Isparta Bilim Şenliği” kapsamında gerçekleştirdi. Araç, üzerindeki 2200 amperlik Li-Po pil ile yaklaşık 18 dakika durmaksızın havada kalabilirken yaklaşık 1600 metre mesafeye kadar da kontrol edilebiliyor. 

Teknoloji Kulübü Başkanı Ömer Alaca, çalışmalarında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’ya, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü M. Zafer Çağlar’a ve Kulüp  Akademik Danışmanı Prof. Dr. Reşat Selbaş’a teşekkür etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.