KAVŞAKLARDA LEDLİ SİNYALİZASYON SİSTEMİNE GEÇİLDİ

GÜNDEM 30.07.2016 - 00:56, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2332+ kez okundu.
 

KAVŞAKLARDA LEDLİ SİNYALİZASYON SİSTEMİNE GEÇİLDİ

ISPARTA’DA KAVŞAKLARDA BULUNAN TRAFİK IŞIKLARI LEDLİ SİNYALİZASYON SİSTEMİNE GEÇİRİLİYOR. BAŞKAN GÜNAYDIN, LEDLİ KAVŞAK SİSTEMİYLE SÜRÜCÜ VE YAYALARIN IŞIKLARI DAHA UZAKTAN GÖRME ŞANSINA ERİŞTİĞİNİ BELİRTİRKEN, ELEKTRİK TÜKETİMİNDE DE YÜZDE 60 ORANINDA TASARRUF SAĞLANDIĞINI BELİRTTİ.
    Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası tarafından şehirde bulunan kavşaklardaki sinyalizasyon ışıklarının ledli sisteme geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Isparta’da 34’ü kavşak, 3’ü bas geç sistemli geçitlerdeki sinyalizasyon sistemleri yenileniyor. 2015 yılında başlanan ledli sisteme geçişte şu ana kadar 14 kavşaktaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu kavşaklardan Anadolu Çevre Yolu Kavşağı ise sıfırdan yapıldı. Kalan kavşaklar ise 2017 yılı çalışma programı içerisinde yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ledli kavşak sistemiyle sürücü ve yayaların ışıkları daha uzaktan görme şansına eriştiğini belirtirken, elektrik tüketiminde de yüzde 60 oranında tasarruf sağlandığını belirtti. Trafik güvenliğini artırmak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde yeşil dalga sisteminin bulunduğunu yine tüm kavşaklardaki trafik ışıklarının Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komuta kontrol merkezinden anlık takip edilebildiğini söyledi. Yapılan çalışmaların ihale yöntemiyle yapılması halinde önlerine büyük maliyetlerin çıktığını kaydeden Başkan Günaydın, Zabıta Müdürlüğü’nde oluşturulan teknik ekiple kavşakların yenilenmesi çalışmasının gerçekleştirildiğini ve böylece büyük oranlarda maddi tasarrufta yapılmış olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların çağa uygun şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Günaydın, trafik adına yapılan bu çalışmaların da Isparta halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Uygulama ile trafik ışıklarında bulunan sinyal lambalarıyla, sinyal lambalarının bağlı bulunduğu direkler aynı renk ledli lambalar ile birlikte yanacak. Sistem sayesinde trafik lambalarının ne renk yandığı sürücüler ve yayalar tarafından çok uzun mesafeden görülebilecek. Bu sistemle yaşanması muhtemel kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilki 2015 yılında başlanan ledli sistemi kapsamında Zabıta, Otogar, Bellona, Belediye, Kaymakkapı, eski Özel İdare, Hastane ve Tümen Kavşakları yapılmıştı. 2016 yılında ise bu kavşaklara Turan Nakliyat, Anadolu Modernevler, Yedişehitler Cuma Pazarı, Gülkent Devlet Hastanesi ve Maliye Kavşaklarının ledli sisteme geçişi sağlandı. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı Anadolu Çevre Yolu Kavşağı da ledli sinyalizasyon kavşağına kavuşturuldu.
ISPARTA’DA KAVŞAKLARDA BULUNAN TRAFİK IŞIKLARI LEDLİ SİNYALİZASYON SİSTEMİNE GEÇİRİLİYOR. BAŞKAN GÜNAYDIN, LEDLİ KAVŞAK SİSTEMİYLE SÜRÜCÜ VE YAYALARIN IŞIKLARI DAHA UZAKTAN GÖRME ŞANSINA ERİŞTİĞİNİ BELİRTİRKEN, ELEKTRİK TÜKETİMİNDE DE YÜZDE 60 ORANINDA TASARRUF SAĞLANDIĞINI BELİRTTİ.

 

 

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Zabıtası tarafından şehirde bulunan kavşaklardaki sinyalizasyon ışıklarının ledli sisteme geçirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Isparta’da 34’ü kavşak, 3’ü bas geç sistemli geçitlerdeki sinyalizasyon sistemleri yenileniyor. 2015 yılında başlanan ledli sisteme geçişte şu ana kadar 14 kavşaktaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Bu kavşaklardan Anadolu Çevre Yolu Kavşağı ise sıfırdan yapıldı. Kalan kavşaklar ise 2017 yılı çalışma programı içerisinde yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulacak.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ledli kavşak sistemiyle sürücü ve yayaların ışıkları daha uzaktan görme şansına eriştiğini belirtirken, elektrik tüketiminde de yüzde 60 oranında tasarruf sağlandığını belirtti.

Trafik güvenliğini artırmak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde yeşil dalga sisteminin bulunduğunu yine tüm kavşaklardaki trafik ışıklarının Zabıta Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komuta kontrol merkezinden anlık takip edilebildiğini söyledi. Yapılan çalışmaların ihale yöntemiyle yapılması halinde önlerine büyük maliyetlerin çıktığını kaydeden Başkan Günaydın, Zabıta Müdürlüğü’nde oluşturulan teknik ekiple kavşakların yenilenmesi çalışmasının gerçekleştirildiğini ve böylece büyük oranlarda maddi tasarrufta yapılmış olduğunu belirtti. Yapılan çalışmaların çağa uygun şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Günaydın, trafik adına yapılan bu çalışmaların da Isparta halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Uygulama ile trafik ışıklarında bulunan sinyal lambalarıyla, sinyal lambalarının bağlı bulunduğu direkler aynı renk ledli lambalar ile birlikte yanacak. Sistem sayesinde trafik lambalarının ne renk yandığı sürücüler ve yayalar tarafından çok uzun mesafeden görülebilecek. Bu sistemle yaşanması muhtemel kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilki 2015 yılında başlanan ledli sistemi kapsamında Zabıta, Otogar, Bellona, Belediye, Kaymakkapı, eski Özel İdare, Hastane ve Tümen Kavşakları yapılmıştı. 2016 yılında ise bu kavşaklara Turan Nakliyat, Anadolu Modernevler, Yedişehitler Cuma Pazarı, Gülkent Devlet Hastanesi ve Maliye Kavşaklarının ledli sisteme geçişi sağlandı. Ayrıca kazaların yoğun yaşandığı Anadolu Çevre Yolu Kavşağı da ledli sinyalizasyon kavşağına kavuşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.