ISPARTA'DA VATANDAŞI ŞOK EDEN OLAY

05.07.2015 - 22:39, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2948+ kez okundu.
 

ISPARTA'DA VATANDAŞI ŞOK EDEN OLAY

Yıllarca Halk Namazını Kıblesi Yanlış Camide Kılmış!  Yapımı tahminen 1980'li yıllarda olduğunu öğrendiğimiz Sütçüler İlçesi Belen Mahallesi Çukurtarla Mevkiinde bulunan ÇukurtarlaCamiisinin inşaatında acele edilince mihrap, minber ve vaaz kürsüsünün kıbleyönü yanlış hesaplanmış. Ogün geçtiğimiz yıla kadar İstanbul'da oturan veSütçüler Çukurtarla Mahallesi Camiinde namaz kılan bir genç bu durmu farketmiş. Daha sonra bu durumu mahalle halkıyla paylaşan gencin ısrarı doğruçıkmış. Kıble yönünden 37 Derece sağda olduğu tespit edilen Çukurtarla Camiindeyaklaşık 1 yıldırda cemaat ve camii görevlileri doğru kıble yönünü bulmak içincaminin içinden ip çekerek ibadetlerini sürdürüyorlar.   Yaptığımız araştırmalara göre Mahalle halkı yıllarca yanlışyöne kıldıkları namazların ardından Caminin yıkılarak yeniden yapılacağınıduyurdular. Bunun içinde camii yapımı için tüm hayırsever vatandaşlarımızın vehalkımızın desteğini bekliyoruz, dediler.     Sütçüler ve Isparta Müftülüğü'nün bu haberimizden sonragazetemize ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak konusu.   Kemal Erben / Eğirdir
Yıllarca Halk Namazını Kıblesi Yanlış Camide Kılmış! 

Yapımı tahminen 1980'li yıllarda olduğunu öğrendiğimiz Sütçüler İlçesi Belen Mahallesi Çukurtarla Mevkiinde bulunan ÇukurtarlaCamiisinin inşaatında acele edilince mihrap, minber ve vaaz kürsüsünün kıbleyönü yanlış hesaplanmış. Ogün geçtiğimiz yıla kadar İstanbul'da oturan veSütçüler Çukurtarla Mahallesi Camiinde namaz kılan bir genç bu durmu farketmiş. Daha sonra bu durumu mahalle halkıyla paylaşan gencin ısrarı doğruçıkmış. Kıble yönünden 37 Derece sağda olduğu tespit edilen Çukurtarla Camiindeyaklaşık 1 yıldırda cemaat ve camii görevlileri doğru kıble yönünü bulmak içincaminin içinden ip çekerek ibadetlerini sürdürüyorlar.

 

Yaptığımız araştırmalara göre Mahalle halkı yıllarca yanlışyöne kıldıkları namazların ardından Caminin yıkılarak yeniden yapılacağınıduyurdular. Bunun içinde camii yapımı için tüm hayırsever vatandaşlarımızın vehalkımızın desteğini bekliyoruz, dediler.

 

 

Sütçüler ve Isparta Müftülüğü'nün bu haberimizden sonragazetemize ne gibi bir açıklama yapacağı ise merak konusu.

 

Kemal Erben / Eğirdir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.