ISUBÜ’den Doğa Bilimlerinde modelleme ve haritalama eğitimi verilecek

GÜNDEM 28.09.2023 - 00:42, Güncelleme: 28.09.2023 - 00:42 1683+ kez okundu.
 

ISUBÜ’den Doğa Bilimlerinde modelleme ve haritalama eğitimi verilecek

ISUBÜ’den Doğa Bilimlerinde modelleme ve haritalama eğitimi verilecek
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Kürşad ÖZKAN,  Prof. Dr. Serkan GÜLSOY, Doç. Dr. Ahmet MERT ve Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri Doç. Dr. Halil SÜEL ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÖZDEMİR tarafından T.C.  Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığınca desteklenen “Yeni Bir Metodoloji Kapsamında Türkiye’deki Nesli Tehlike Altındaki Türler İçin Eylem Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi/ EuropeAid/139753/IH/SER” isimli projede T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde “Tür Dağılım Modelleme & Haritalama Eğitimi” verilecek.   Eğitimde tür dağılım modelleme çalışmalarına uygun veri tiplerinin oluşturulması, modelleme öncesi tasviri istatistik uygulamaları, farklı modelleme teknikleri (Lojistik Regresyon, Sınıflandırma Ağacı ve Maksimum Entropi/MaxEnt ) ile tür dağılım modellerinin uygulaması ve haritalama süreçleri aktarılacak. Eğitimde yer alan konular SPSS, D-TREG, MAXENT, ArcGIS yazılımlarına ilaveten, açık kodlu R-STUDIO üzerinden sunulacak.
ISUBÜ’den Doğa Bilimlerinde modelleme ve haritalama eğitimi verilecek

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Kürşad ÖZKAN,  Prof. Dr. Serkan GÜLSOY, Doç. Dr. Ahmet MERT ve Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri Doç. Dr. Halil SÜEL ve Dr. Öğr. Üyesi Serkan ÖZDEMİR tarafından T.C.  Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığınca desteklenen “Yeni Bir Metodoloji Kapsamında Türkiye’deki Nesli Tehlike Altındaki Türler İçin Eylem Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi/ EuropeAid/139753/IH/SER” isimli projede T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde “Tür Dağılım Modelleme & Haritalama Eğitimi” verilecek.

 

Eğitimde tür dağılım modelleme çalışmalarına uygun veri tiplerinin oluşturulması, modelleme öncesi tasviri istatistik uygulamaları, farklı modelleme teknikleri (Lojistik Regresyon, Sınıflandırma Ağacı ve Maksimum Entropi/MaxEnt ) ile tür dağılım modellerinin uygulaması ve haritalama süreçleri aktarılacak. Eğitimde yer alan konular SPSS, D-TREG, MAXENT, ArcGIS yazılımlarına ilaveten, açık kodlu R-STUDIO üzerinden sunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.