Ziraat Odası: Kontrollü yüz yüze eğitim olmalı

GÜNDEM 11.09.2020 - 10:21, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1791+ kez okundu.
 

Ziraat Odası: Kontrollü yüz yüze eğitim olmalı

Ziraat Odası: Kontrollü yüz yüze eğitim olmalı
Isparta Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, üniversitelerde yüz yüze eğitim temennisinde bulundu. Selçuk, şu açıklamayı yaptı: “2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında akademik takvim çerçevesinde  gerekli önlemler alınması şartı ile üniversitelerin açılmasını gerektiğini düşünüyorum. Üniversiteler açılmazsa esnafımızın aldığı yaraların kapanmasının mümkünlüğü azalcacaktır. Nasıl ki çiftçilerimiz üretmezse milletimiz aç kalırsa üniversite öğrencilerimizde esnafımızın ekonomi kaybı artacaktır. Covid-19 salgını tüm dünya ülkelerini olumsuz yönde etkilediği gibi ülkemize de olumsuz açıdan çok  büyük etkileri olmuştur. Bunlardan biri de eğitim-öğretimin yüz yüze duraksatılması gibi. Bu salgının hem eğitim hem de maddi yönde olumsuz etkileri etkileri hala devam etmektedir. Yaşamımıza  tedbirleri  önlemleri alarak bir süre daha bu virüsle yaşamaya  alışmalıyız. Uzaktan eğitim yerine kontrollü  yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim. İlimizin ekonomik geliri hizmet ve tarım sektörüne dayalı  ve sanayi gelişimi ivme gösteren bir il olmadığı için Pandemiden kaynaklı ekonomik açıdan  en çok etkilenen iller arasındadır. ilimizdeki üniversitemizin Öğrenci kapasitesi 100 bini aşkın olduğundan  dolayı gelirinin büyük bir yoğunluğu esnafımız  bu şekilde kazanç sağlamaktadır. Öğrencilerimizin  ve esnafımızın bu dursamadalardan daha fazla olumsuz  etkilenmesini istememekteyiz. Pandemiden dolayı tarımsal üretimde aksamalar olmuştur fakat asla bir duraksama yaşanmamıştır. Hizmet sektörünün devamlılığını sağlayabilmesi ve koruması için  üniversitelerde kontrollü yüz yüze eğitime geçilmesi imkan tanınmasını istemekteyiz.”
Ziraat Odası: Kontrollü yüz yüze eğitim olmalı

Isparta Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, üniversitelerde yüz yüze eğitim temennisinde bulundu. Selçuk, şu açıklamayı yaptı:

“2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında akademik takvim çerçevesinde  gerekli önlemler alınması şartı ile üniversitelerin açılmasını gerektiğini düşünüyorum. Üniversiteler açılmazsa esnafımızın aldığı yaraların kapanmasının mümkünlüğü azalcacaktır. Nasıl ki çiftçilerimiz üretmezse milletimiz aç kalırsa üniversite öğrencilerimizde esnafımızın ekonomi kaybı artacaktır.

Covid-19 salgını tüm dünya ülkelerini olumsuz yönde etkilediği gibi ülkemize de olumsuz açıdan çok  büyük etkileri olmuştur. Bunlardan biri de eğitim-öğretimin yüz yüze duraksatılması gibi. Bu salgının hem eğitim hem de maddi yönde olumsuz etkileri etkileri hala devam etmektedir. Yaşamımıza  tedbirleri  önlemleri alarak bir süre daha bu virüsle yaşamaya  alışmalıyız. Uzaktan eğitim yerine kontrollü  yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim.

İlimizin ekonomik geliri hizmet ve tarım sektörüne dayalı  ve sanayi gelişimi ivme gösteren bir il olmadığı için Pandemiden kaynaklı ekonomik açıdan  en çok etkilenen iller arasındadır. ilimizdeki üniversitemizin Öğrenci kapasitesi 100 bini aşkın olduğundan  dolayı gelirinin büyük bir yoğunluğu esnafımız  bu şekilde kazanç sağlamaktadır. Öğrencilerimizin  ve esnafımızın bu dursamadalardan daha fazla olumsuz  etkilenmesini istememekteyiz. Pandemiden dolayı tarımsal üretimde aksamalar olmuştur fakat asla bir duraksama yaşanmamıştır. Hizmet sektörünün devamlılığını sağlayabilmesi ve koruması için  üniversitelerde kontrollü yüz yüze eğitime geçilmesi imkan tanınmasını istemekteyiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.