Yürümek strese güle güle demektir

GÜNDEM 18.09.2019 - 10:54, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2206+ kez okundu.
 

Yürümek strese güle güle demektir

Yürümek strese güle güle demektir
Isparta Belediyesinin, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla organize ettiği ve Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliğinin destek verdiği ‘Bu Hafta Birlikte Hareket Edelim’ etkinlikleri kapsamında Şehit Tevhit Akkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Toplu Taşıma Araçlarını Kullanmanın Faydaları’, ‘Toplumsal Birliktelik ve Hareketliliğin Faydaları’ konulu bir seminer düzenlendi.   Okulun Konferans Salonunda düzenlenen seminerin konuşmacısı Psikolog Şule Tola olurken, programa Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Okul Müdürü Ömer Özen başta olmak üzere öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Trafiğin hayatın önemli bir parçası olduğuna ve trafikte önemli bir süre geçirildiğine işaret eden Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile farkındalık oluşturmak, gençleri bilinçlendirmek için ortak bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi. Büyükçulcu, “Gelişen, değişen dünyada trafik hayatımızın önemli bir parçası haline geldi” dedi. ‘Tüketirken tükeniyoruz’ diyerek konferansına başlayan ve toplumların devamlı tüketime yönlendirildiğini belirten Psikolog Şule Tola ise verdiği seminerde gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Modernizmin paylaşımı, hoşgörüyü, adaleti sevmediğini kaydeden Tola, eskiden mutluluğu ön planda tutan insanın artık konforu ön planda tuttuğuna dikkat çekerek, günlük ihtiyaçlardan ve buna karşın her an değişen teknolojik gelişmelerden bahsetti. Toplu taşıma araçlarının kullanımının bedensel, ruhsal ve ekonomik katkıları hakkında da bilgiler veren Tola, toplu taşıma araçlarının faydaları arasında, hava kirliliğinin önüne geçilmesine, daha ekonomik oluşuna, trafik sorununun çözümüne katkı sunduğuna dikkat çekti. Toplu taşıma araçlarının kullanımının daha güvenli olduğundan bahseden Tola, toplu taşıma araçlarının kullanımının fiziksel egzersizlere de büyük katkısının olduğunu kaydetti. Tola, toplu taşıma kullananların, taksi kullananlara oranla fiziksel egzersizlerinin 3,5 kat daha fazla olduğunu aktardı. Bedensel ve fiziksel aktivitelerden bahseden Psikolog Şule Tola, gençlere yürüyüş yapmalarını ve hareket halinde olmaları tavsiyesinde de bulunurken, yürüyüşün insanı özgürleştirdiğini, beyni daha fazla çalıştırdığını kaydederek, “Yürümek strese güle güle demektir” diyerek konferansını sonlandırdı. Konferansın ardından Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Psikolog Şule Tola’ya çiçek takdiminde bulundu.
Yürümek strese güle güle demektir

Isparta Belediyesinin, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla organize ettiği ve Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliğinin destek verdiği ‘Bu Hafta Birlikte Hareket Edelim’ etkinlikleri kapsamında Şehit Tevhit Akkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ‘Toplu Taşıma Araçlarını Kullanmanın Faydaları’, ‘Toplumsal Birliktelik ve Hareketliliğin Faydaları’ konulu bir seminer düzenlendi.
 
Okulun Konferans Salonunda düzenlenen seminerin konuşmacısı Psikolog Şule Tola olurken, programa Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Okul Müdürü Ömer Özen başta olmak üzere öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Trafiğin hayatın önemli bir parçası olduğuna ve trafikte önemli bir süre geçirildiğine işaret eden Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ile farkındalık oluşturmak, gençleri bilinçlendirmek için ortak bir çalışma içerisinde bulunduklarını söyledi. Büyükçulcu, “Gelişen, değişen dünyada trafik hayatımızın önemli bir parçası haline geldi” dedi. ‘Tüketirken tükeniyoruz’ diyerek konferansına başlayan ve toplumların devamlı tüketime yönlendirildiğini belirten Psikolog Şule Tola ise verdiği seminerde gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Modernizmin paylaşımı, hoşgörüyü, adaleti sevmediğini kaydeden Tola, eskiden mutluluğu ön planda tutan insanın artık konforu ön planda tuttuğuna dikkat çekerek, günlük ihtiyaçlardan ve buna karşın her an değişen teknolojik gelişmelerden bahsetti. Toplu taşıma araçlarının kullanımının bedensel, ruhsal ve ekonomik katkıları hakkında da bilgiler veren Tola, toplu taşıma araçlarının faydaları arasında, hava kirliliğinin önüne geçilmesine, daha ekonomik oluşuna, trafik sorununun çözümüne katkı sunduğuna dikkat çekti. Toplu taşıma araçlarının kullanımının daha güvenli olduğundan bahseden Tola, toplu taşıma araçlarının kullanımının fiziksel egzersizlere de büyük katkısının olduğunu kaydetti. Tola, toplu taşıma kullananların, taksi kullananlara oranla fiziksel egzersizlerinin 3,5 kat daha fazla olduğunu aktardı. Bedensel ve fiziksel aktivitelerden bahseden Psikolog Şule Tola, gençlere yürüyüş yapmalarını ve hareket halinde olmaları tavsiyesinde de bulunurken, yürüyüşün insanı özgürleştirdiğini, beyni daha fazla çalıştırdığını kaydederek, “Yürümek strese güle güle demektir” diyerek konferansını sonlandırdı. Konferansın ardından Milli Eğitim Müdürü Ceylan Çaylak, Psikolog Şule Tola’ya çiçek takdiminde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.