YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

GÜNDEM 29.06.2020 - 14:08, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2923+ kez okundu.
 

YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
Doğa sporları severlerin vazgeçilmez alanlarından biri olan Yenişarbademli ilçesinde bulunan Melikler yaylası bilimsel veriler ile de ülkemizin en karalık bölgesi olduğu tescillendi. Bölgede bu günlerde çadırlar kurulmaya başlanıldı. Dedegül dağlarının eteklerinde bulunan melikler yaylası yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte sahil kentlerinden gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Geçtiğimiz yıl 3. düzenlenen gökyüzü karanlık parkı etkinlikleri bu yıl ziyaretçilerini yeniden ağırlayacak. Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında katılım sınırlı sayıda ve bilim adamları düzeyinde gerçekleştirilecek. Bölge artık yayla turizmin yanı sıra astro turizmle de büyük ilgi odağı olma yolunda ilerliyor. Yenişarbademli ilçesi için diğer bir doğal güzellik ise pınar gözü mağarası. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Pınar gözü Mağarası da günü birlik ziyaretçilerini bekliyor.
YENİŞARBADEMLİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Doğa sporları severlerin vazgeçilmez alanlarından biri olan Yenişarbademli ilçesinde bulunan Melikler yaylası bilimsel veriler ile de ülkemizin en karalık bölgesi olduğu tescillendi.

Bölgede bu günlerde çadırlar kurulmaya başlanıldı.

Dedegül dağlarının eteklerinde bulunan melikler yaylası yaz sıcaklarının başlaması ile birlikte sahil kentlerinden gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Geçtiğimiz yıl 3. düzenlenen gökyüzü karanlık parkı etkinlikleri bu yıl ziyaretçilerini yeniden ağırlayacak. Bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında katılım sınırlı sayıda ve bilim adamları düzeyinde gerçekleştirilecek. Bölge artık yayla turizmin yanı sıra astro turizmle de büyük ilgi odağı olma yolunda ilerliyor.

Yenişarbademli ilçesi için diğer bir doğal güzellik ise pınar gözü mağarası. Kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Pınar gözü Mağarası da günü birlik ziyaretçilerini bekliyor.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bitki, köprü, ağaç, açık hava, doğa ve su

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, köprü, ev, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, köprü, açık hava, doğa ve su

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.