Yaya Geçidi Nöbeti “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”

GÜNDEM 03.10.2019 - 10:47, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1331+ kez okundu.
 

Yaya Geçidi Nöbeti “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”

Yaya Geçidi Nöbeti “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”
  2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kapsamında tüm Türkiye genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla yürütülen nöbet uygulaması Isparta’da da gerçekleştirildi. 2019 yılının 'Yaya öncelikli trafik yılı' olduğuna dikkat çeken Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Trafikte önceliklerimizi yayadan ve çocuklardan yana kullanalım. Sürücülerimizin de bir yaya olduğunu hiçbir zaman unutmamız lazım, birbirimize saygı duymamız lazım" dedi.  Nazmiye Demirel Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ömer Seymenoğlu başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yıl boyunca zaman zaman İçişleri Bakanlığının da talimatları doğrultusunda “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinde sürücülere biraz daha farkındalık kazandırmak için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Vali Seymenoğlu; “Şu anda şehrimizin muhtelif noktalarında kamu görevlilerimiz, trafik dostu vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Amacımız çocuklar üzerinden yayaların, trafikteki can ve mal güvenliğini önemsediğimizi göstermek ve sürücülerimizin kural ihlali yapmalarını önlemek.  Yıl içinde farklı şekilde devam eden eğitimler, denetimler ve farkındalık çalışmaları sayesinde trafik kazaları ile kazalardan kaynaklanan can ve mal kayıplarında önemli oranlarda düşüş yaşandı. Şunu hiçbir zaman unutmayalım sürücüler de aynı zamanda yayadır. Saygı ve sevgi çerçevesinde trafikte herkes birbirine lütfen saygılı olsun.” dedi. Ardından Vali Seymenoğlu, ellerinde yaya önceliği dövizleri taşıyan öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçti ve sürücülere “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” broşürü dağıttı. Uygulamada durdurulan sürücüler ise uygulamayı desteklediklerini belirterek kendilerinin de aynı zamanda birer yaya oldukları belirttiler.
Yaya Geçidi Nöbeti “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın”

 

2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" kapsamında tüm Türkiye genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekebilmek amacıyla yürütülen nöbet uygulaması Isparta’da da gerçekleştirildi.

2019 yılının 'Yaya öncelikli trafik yılı' olduğuna dikkat çeken Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Trafikte önceliklerimizi yayadan ve çocuklardan yana kullanalım. Sürücülerimizin de bir yaya olduğunu hiçbir zaman unutmamız lazım, birbirimize saygı duymamız lazım" dedi.  Nazmiye Demirel Ortaokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Ömer Seymenoğlu başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,  kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yıl boyunca zaman zaman İçişleri Bakanlığının da talimatları doğrultusunda “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganıyla özellikle okul önlerindeki yaya geçitlerinde sürücülere biraz daha farkındalık kazandırmak için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Vali Seymenoğlu; “Şu anda şehrimizin muhtelif noktalarında kamu görevlilerimiz, trafik dostu vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber bu etkinliğe katılmış bulunuyoruz. Amacımız çocuklar üzerinden yayaların, trafikteki can ve mal güvenliğini önemsediğimizi göstermek ve sürücülerimizin kural ihlali yapmalarını önlemek.  Yıl içinde farklı şekilde devam eden eğitimler, denetimler ve farkındalık çalışmaları sayesinde trafik kazaları ile kazalardan kaynaklanan can ve mal kayıplarında önemli oranlarda düşüş yaşandı. Şunu hiçbir zaman unutmayalım sürücüler de aynı zamanda yayadır. Saygı ve sevgi çerçevesinde trafikte herkes birbirine lütfen saygılı olsun.” dedi.

Ardından Vali Seymenoğlu, ellerinde yaya önceliği dövizleri taşıyan öğrencilerle birlikte yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçti ve sürücülere “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” broşürü dağıttı. Uygulamada durdurulan sürücüler ise uygulamayı desteklediklerini belirterek kendilerinin de aynı zamanda birer yaya oldukları belirttiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.