Vergi borcu yapılandırma başvuruları online yapılabilecek

GÜNDEM 25.11.2020 - 10:17, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2369+ kez okundu.
 

Vergi borcu yapılandırma başvuruları online yapılabilecek

Vergi borcu yapılandırma başvuruları online yapılabilecek
Vergi borçlarını yapılandıran teklif, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gelir İdaresi Başkanlığı da mükelleflere, borç yapılandırma başvurularını 7/24 online yapma imkanı tanıdı. Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borçlarının yapılandırılması kapsamında mükelleflerin başvuru imkanlarını genişletti. Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek.  İnteraktif Vergi dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor. Vergi ve cezalar, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası, öğrenim ve katkı kredisi ile idari para cezası gibi çok sayıda borç online olarak yapılandırabilecek.   Yapılandırılması istenen borçlarla ilgili açılmış bir dava olması halinde ise bağlı bulunulan vergi dairesine yazılı başvurulması gerekiyor. Yapılandırma düzenlemesi, 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsıyor. İmkandan yararlanılması için 31 Aralık 2020'ye kadar başvuru yapılmalı.   Yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödenmesi imkanı da bulunuyor. 
Vergi borcu yapılandırma başvuruları online yapılabilecek

Vergi borçlarını yapılandıran teklif, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gelir İdaresi Başkanlığı da mükelleflere, borç yapılandırma başvurularını 7/24 online yapma imkanı tanıdı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borçlarının yapılandırılması kapsamında mükelleflerin başvuru imkanlarını genişletti. Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek.  İnteraktif Vergi dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor.

Vergi ve cezalar, motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası, öğrenim ve katkı kredisi ile idari para cezası gibi çok sayıda borç online olarak yapılandırabilecek.

 

Yapılandırılması istenen borçlarla ilgili açılmış bir dava olması halinde ise bağlı bulunulan vergi dairesine yazılı başvurulması gerekiyor. Yapılandırma düzenlemesi, 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsıyor. İmkandan yararlanılması için 31 Aralık 2020'ye kadar başvuru yapılmalı.

 

Yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödenmesi imkanı da bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.