Valilikten yazı: Artık parklarda ve sokaklarda konaklanmayacak

04.07.2015 - 12:52, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1894+ kez okundu.
 

Valilikten yazı: Artık parklarda ve sokaklarda konaklanmayacak

Sayıları 2 buçuk milyona dayanan Suriyeliler, artık parklarda ve sokaklarda konaklayamayacak. Valilikler, sokakta yaşayan Suriyelilerin kamplara gönderilmesiyle ilgili alt birimlere yazı gönderdi.
Tatil beldelerinde başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin sayısının artması yeni önlemler alınmasını da beraberinde getirdi.  Valilikler, kaymakamlıklara, il-ilçe emniyet müdürlüklerine ve AFAD il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, “Kalacak yerleri olmayan, başıboş, sokaklarda kalan, başta Suriyeliler, olmak üzere göçmenlerin şehirlere sokulmaması, şehir merkezlerindekilerin de toplatılarak kamplara gönderilmesi istendi. Kampa gitmeyenlere ise AFAD’ın kontrolünde kentlerde oluşturulacak tek merkezde toplanması”bildirildi. Geçen yıl da Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, "yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni Antalya’ya kabul etmiyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Öte yandan Birleşmiş Milletler mülteci ajansının yaptığı açıklamaya göre yılın ilk 6 ayında 137 bin kişi Avrupa’ya sığınmak için Akdeniz’i geçti.  Mültecilerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında arttı. Mültecilerin üçte birini ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler oluşturuyor.  İkinci ve üçüncü sırada ise yüzde 12 ile Afganistan ve Eritre’den kaçan mülteciler yer aldı. Akdeniz’i aşmak isterken can verenlerin sayısı da 1867’yi buldu.
Sayıları 2 buçuk milyona dayanan Suriyeliler, artık parklarda ve sokaklarda konaklayamayacak. Valilikler, sokakta yaşayan Suriyelilerin kamplara gönderilmesiyle ilgili alt birimlere yazı gönderdi.

Tatil beldelerinde başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin sayısının artması yeni önlemler alınmasını da beraberinde getirdi. 

Valilikler, kaymakamlıklara, il-ilçe emniyet müdürlüklerine ve AFAD il müdürlüklerine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, “Kalacak yerleri olmayan, başıboş, sokaklarda kalan, başta Suriyeliler, olmak üzere göçmenlerin şehirlere sokulmaması, şehir merkezlerindekilerin de toplatılarak kamplara gönderilmesi istendi. Kampa gitmeyenlere ise AFAD’ın kontrolünde kentlerde oluşturulacak tek merkezde toplanması”bildirildi.

Geçen yıl da Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, "yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni Antalya’ya kabul etmiyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler mülteci ajansının yaptığı açıklamaya göre yılın ilk 6 ayında 137 bin kişi Avrupa’ya sığınmak için Akdeniz’i geçti. 

Mültecilerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 83 oranında arttı. Mültecilerin üçte birini ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeliler oluşturuyor. 

İkinci ve üçüncü sırada ise yüzde 12 ile Afganistan ve Eritre’den kaçan mülteciler yer aldı. Akdeniz’i aşmak isterken can verenlerin sayısı da 1867’yi buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.