UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZALARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?

GÜNDEM 29.11.2021 - 21:06, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2242+ kez okundu.
 

UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZALARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?

UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZALARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?
UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZILARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR? Umut32 Mühendislik ’in uzman mühendisleri, kombi kullanıcıların hangi arızalarda servise başvurması gerektiği ya da hangi arızalarda kendi müdahaleleriyle çözüm bulabileceği, sorularına cevap verdiler. Isınma ihtiyacı; barınma ve beslenme ihtiyaçları kadar önemli bir ihtiyaç. Soğuk kış günlerinde ansızın arızalanan kombiler oldukça büyük sorunlara da neden olabilmekte. Evlerimizin ısınmasını ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan kombilerimiz arızalandırdığında bazen sorun servis çağırmadan da halledilebilecek boyutlarda olabiliyor. Böyle durumlarda, servis gelene dek boşuna soğukta kalmış oluyoruz. Umut32 Mühendislik ’in Facebook ve Instagram hesaplarını takip ederek teknik bilgilerden ve Bosch kampanyalarından haberdar olabilirsiniz. Kombi çalışıyor fakat ısınmıyorsa; Kombinin termostat derecesi düşük olabilir. Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkanmış olabilir. Filtre temizlenip kontrol edilmelidir. Petek giriş ve çıkışlarındaki vanalar kapalı olabilir. Vanaların açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Petekleriniz ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. Bu konuda bir tesisatçıdan yardım alabilirsiniz. Kombi yanarken patlama yapıyorsa; Cihaza yıllık periyodik bakım yapılması gerekmektedir. Servisinizden yardım isteyiniz.   Kombi su kaçırıyor-akıtıyor ise; Kalorifer tesisatına fazla su eklemiş olabilirsiniz. Normal devre basıncı 1,5-2 bar arasındadır. Tesisat bağlantılarında sorun olabilir. Kombinin genleşme tankı deposunda problem olabilir. Tüm kontrollerinize rağmen sorununuz devam ediyorsa servisinizden yardım isteyebilirsiniz. Kombiden sıcak su gelmiyorsa; Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu çok az açmış olabilirsiniz. Banyo bataryası veya mutfak bataryalarınızdan yeterli derecede su basıncı gelmiyorsa, sıcak suyun gelmemesi söz konusu olur. Cihazın sıcak su ile ilgili parçalarında bir sorun olabilir.              
UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZALARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?

UZMANINA SORDUK, KOMBİ ARIZILARI NELERDİR NASIL ÇÖZÜME KAVUŞUR?

Umut32 Mühendislik ’in uzman mühendisleri, kombi kullanıcıların hangi arızalarda servise başvurması gerektiği ya da hangi arızalarda kendi müdahaleleriyle çözüm bulabileceği, sorularına cevap verdiler.

Isınma ihtiyacı; barınma ve beslenme ihtiyaçları kadar önemli bir ihtiyaç. Soğuk kış günlerinde ansızın arızalanan kombiler oldukça büyük sorunlara da neden olabilmekte. Evlerimizin ısınmasını ve sıcak su ihtiyacımızı karşılayan kombilerimiz arızalandırdığında bazen sorun servis çağırmadan da halledilebilecek boyutlarda olabiliyor. Böyle durumlarda, servis gelene dek boşuna soğukta kalmış oluyoruz.

Umut32 Mühendislik ’in Facebook ve Instagram hesaplarını takip ederek teknik bilgilerden ve Bosch kampanyalarından haberdar olabilirsiniz.

Kombi çalışıyor fakat ısınmıyorsa;

  • Kombinin termostat derecesi düşük olabilir.
  • Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkanmış olabilir. Filtre temizlenip kontrol edilmelidir.
  • Petek giriş ve çıkışlarındaki vanalar kapalı olabilir. Vanaların açık olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Petekleriniz ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. Bu konuda bir tesisatçıdan yardım alabilirsiniz.

Kombi yanarken patlama yapıyorsa;

  • Cihaza yıllık periyodik bakım yapılması gerekmektedir. Servisinizden yardım isteyiniz.

 

Kombi su kaçırıyor-akıtıyor ise;

  • Kalorifer tesisatına fazla su eklemiş olabilirsiniz. Normal devre basıncı 1,5-2 bar arasındadır.
  • Tesisat bağlantılarında sorun olabilir.
  • Kombinin genleşme tankı deposunda problem olabilir.
  • Tüm kontrollerinize rağmen sorununuz devam ediyorsa servisinizden yardım isteyebilirsiniz.

Kombiden sıcak su gelmiyorsa;

  • Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu çok az açmış olabilirsiniz. Banyo bataryası veya mutfak bataryalarınızdan yeterli derecede su basıncı gelmiyorsa, sıcak suyun gelmemesi söz konusu olur.
  • Cihazın sıcak su ile ilgili parçalarında bir sorun olabilir.

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.