UYKU PROBLEMİ OBEZİTEYİ TETİKLİYOR

GÜNDEM 05.10.2020 - 17:46, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1433+ kez okundu.
 

UYKU PROBLEMİ OBEZİTEYİ TETİKLİYOR

UYKU PROBLEMİ OBEZİTEYİ TETİKLİYOR
Diyetisyen  Yasin Ayyıldız yaptığı yazılı açıklamada Uyku hızlı göz hareketi(REM) ve hızlı göz hareketi olmayan(NREM) uykusu dönemlerinden oluşan aktif bir süreçtir. Obezite problemi birinci basamakta yanlış ve aşırı beslenme olarak gibi gözükse de altında yatan birçok faktör bulunmaktadır. Bunlar; Genetik, metabolik, çevresel, davranışsal ve sosyakültürel faktörlerden oluşur. Bu faktörlerden biri de uyku yoksunluğu veya aşırı uyuma olarak gösterilebilir. Uyku yoksunluğunda vücuttaki açlık ve tokluk hormonlarının salgılanmasında değişiklikler olmaktadır. Enerji alımının artması ve enerji harcamasının azalması bunların sonucunda ağırlık kazanımı söz konusudur. Uyku yoksunluğu olan bireylerde insülin direnci gelişimi kolaylaşabilir. Gece çalışan ve kronik uykusuzluk problemi olan bireylerin yağ metabolizması bozukluklarına daha eğilimlidirler. Bu bireylerde obezitenin önüne geçilmesi için yeterli, dengeli ve kişiye en uygun beslenme şekliyle ideal kiloya ulaşmak ve vücuttaki yağ miktarını azaltmak mümkündür.   Küçük engelleri birlikte aşarak iş hayatına ve yaşam şekline en uygun beslenme programı ile sağlıklı bir bedene daha yakınız. İletişim bilgilerinden bize ulaşabilir. Ücretsiz ön görüşmeye gelebilirsiniz. İletişim Adresleri Tel: 05524730397 Adres: Pirimehmet mahallesi 101. Cadde no:79 Güleş iş merkezi Daire:3 (Yüksel Ergül Giyim üstü) İnstagram:  dyt.yasinayyildiz  
UYKU PROBLEMİ OBEZİTEYİ TETİKLİYOR

Diyetisyen  Yasin Ayyıldız yaptığı yazılı açıklamada Uyku hızlı göz hareketi(REM) ve hızlı göz hareketi olmayan(NREM) uykusu dönemlerinden oluşan aktif bir süreçtir.

Obezite problemi birinci basamakta yanlış ve aşırı beslenme olarak gibi gözükse de altında yatan birçok faktör bulunmaktadır.

Bunlar; Genetik, metabolik, çevresel, davranışsal ve sosyakültürel faktörlerden oluşur.

Bu faktörlerden biri de uyku yoksunluğu veya aşırı uyuma olarak gösterilebilir. Uyku yoksunluğunda vücuttaki açlık ve tokluk hormonlarının salgılanmasında değişiklikler olmaktadır. Enerji alımının artması ve enerji harcamasının azalması bunların sonucunda ağırlık kazanımı söz konusudur.

Uyku yoksunluğu olan bireylerde insülin direnci gelişimi kolaylaşabilir.

Gece çalışan ve kronik uykusuzluk problemi olan bireylerin yağ metabolizması bozukluklarına daha eğilimlidirler.

Bu bireylerde obezitenin önüne geçilmesi için yeterli, dengeli ve kişiye en uygun beslenme şekliyle ideal kiloya ulaşmak ve vücuttaki yağ miktarını azaltmak mümkündür.

 

Küçük engelleri birlikte aşarak iş hayatına ve yaşam şekline en uygun beslenme programı ile sağlıklı bir bedene daha yakınız.

İletişim bilgilerinden bize ulaşabilir. Ücretsiz ön görüşmeye gelebilirsiniz.

İletişim Adresleri

Tel: 05524730397

Adres: Pirimehmet mahallesi 101. Cadde no:79 Güleş iş merkezi Daire:3 (Yüksel Ergül Giyim üstü)

İnstagram:  dyt.yasinayyildiz

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.