Üniversitelerin ve okulların açılmasını olumlu buluyoruz

GÜNDEM 26.08.2021 - 22:04, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2810+ kez okundu.
 

Üniversitelerin ve okulların açılmasını olumlu buluyoruz

Üniversitelerin ve okulların açılmasını olumlu buluyoruz
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okullar ve üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime başlayacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, eğitimin yeniden yüz yüze olarak başlamasını olumlu bulduklarını söyledi. Koronavirü salgını, Türkiye’de görüldüğü ilk günden bugüne özellikle eğitim alanına büyük darbe vurdu.  Salgın nedeniyle okullar ve üniversiteler kapatıldı, uzaktan eğitim modeli hayata geçirildi. Yaklaşık 2 yılın ardından üniversiteler ve okullar yeniden yüz yüze eğitime geçiyor. Eğitimin yeniden yüz yüze başlayacak olmasıyla ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu.  Başkanı Halıcı, eğitimin yeniden yüz yüze olarak başlamasını olumlu bulduklarını söyledi, tedbirlerin üst düzeyde alınması gerektiğinin altını çizdi.   Okulların ve üniversitelerin açılmasını doğru bir karar olarak görüyoruz. Dünyada en son eğitime ara verildi. Biz ise ilk eğitime ara verdik. Bu pandemi sürecinde kayıp bir jenerasyon yaratmaktan bahsettiğimiz buydu neden eğitim alamayan bir jenerasyon var.Siz 1 sene eğitim veremediğiniz bu gençlere 5-10 yıl içinde anca geriye döndürebiliyorsunuz. O jenerasyon eksik yetişmiş oluyor çünkü yüz yüze eğitime gelemedi. Uygulamalı derslere giremedi birçok sıkıntılar gelişti. Bu süreçte dolayısıyla bu doğru bir karardı öncelikle gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği açısından doğru bir karar daha sonrada ekonomi açısından Isparta’da büyük bir hizmet sektörüyle ayakta kalan bir şehir ve herkes öğrencilerin gelmesini bekliyor onun için doğru buluyorum önlemlerde alınmalı dikkatte edilmeli bundan sonrasını kaldıracak gücümüz yok onun için çok dikkat etmek durumundayız önlemlerimizi almak durumundayız. Rehavet ortamından kurtulmamız gerekiyor ben aşımı oldum pandemi bitti yok öyle bir şey pandemi devam ediyor değişik varyantlar altında hala devam ediyor bunların da başımızı neler getireceğini de bilemiyoruz. Daha fazla dikkat edelim hayatımızı da kesintiye uğratmamak için önlemlerle birlikte hayatımızı da devam etmek durumundayız.     
Üniversitelerin ve okulların açılmasını olumlu buluyoruz

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır kapalı olan okullar ve üniversitelerin yeniden yüz yüze eğitime başlayacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Halıcı, eğitimin yeniden yüz yüze olarak başlamasını olumlu bulduklarını söyledi.

Koronavirü salgını, Türkiye’de görüldüğü ilk günden bugüne özellikle eğitim alanına büyük darbe vurdu.  Salgın nedeniyle okullar ve üniversiteler kapatıldı, uzaktan eğitim modeli hayata geçirildi. Yaklaşık 2 yılın ardından üniversiteler ve okullar yeniden yüz yüze eğitime geçiyor.

Eğitimin yeniden yüz yüze başlayacak olmasıyla ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu.  Başkanı Halıcı, eğitimin yeniden yüz yüze olarak başlamasını olumlu bulduklarını söyledi, tedbirlerin üst düzeyde alınması gerektiğinin altını çizdi.

 

Okulların ve üniversitelerin açılmasını doğru bir karar olarak görüyoruz. Dünyada en son eğitime ara verildi. Biz ise ilk eğitime ara verdik. Bu pandemi sürecinde kayıp bir jenerasyon yaratmaktan bahsettiğimiz buydu neden eğitim alamayan bir jenerasyon var.Siz 1 sene eğitim veremediğiniz bu gençlere 5-10 yıl içinde anca geriye döndürebiliyorsunuz. O jenerasyon eksik yetişmiş oluyor çünkü yüz yüze eğitime gelemedi. Uygulamalı derslere giremedi birçok sıkıntılar gelişti. Bu süreçte dolayısıyla bu doğru bir karardı öncelikle gençlerimizin ve çocuklarımızın geleceği açısından doğru bir karar daha sonrada ekonomi açısından Isparta’da büyük bir hizmet sektörüyle ayakta kalan bir şehir ve herkes öğrencilerin gelmesini bekliyor onun için doğru buluyorum önlemlerde alınmalı dikkatte edilmeli bundan sonrasını kaldıracak gücümüz yok onun için çok dikkat etmek durumundayız önlemlerimizi almak durumundayız. Rehavet ortamından kurtulmamız gerekiyor ben aşımı oldum pandemi bitti yok öyle bir şey pandemi devam ediyor değişik varyantlar altında hala devam ediyor bunların da başımızı neler getireceğini de bilemiyoruz. Daha fazla dikkat edelim hayatımızı da kesintiye uğratmamak için önlemlerle birlikte hayatımızı da devam etmek durumundayız.   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.