Uluborlu’nun su ihtiyacını karşılayan barajın doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü

GÜNDEM 13.09.2021 - 09:46, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1942+ kez okundu.
 

Uluborlu’nun su ihtiyacını karşılayan barajın doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü

Uluborlu’nun su ihtiyacını karşılayan barajın doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü
  Türkiye’de ve Isparta’da yaşanan kuraklık ve yağış azlığı ilçelerde de su sorununa neden oluyor. Yalvaç’ta yaşanan su sorununa bir yenisi de Uluborlu ilçesi eklendi. İlçenin su ihtiyacını karşılayan barajın su doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü. İlçedeki su sorunu ile ilgili detayları Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna anlattı.   İlçenin su ihtiyacını karşılayan barajın su doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü. İlçedeki su sorunu ile ilgili detayları Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna anlattı. İlçedeki tarım arazilerinin sulanması noktasında 6 saat şartı getirdiklerini ifade eden Başkan Tuna, su sorunu ile mücadele noktasında yapılan çalışmaları da açıkladı. Tuna,  “Sulama suyunda kullandığımız barajımızın yüzde30 oranında bir doluluk seviyesi vardı bu sene başında ise yüzde 10’la başladık şuanda yüzde 20 oranında bir kaybımız vardı maalesef Uluborlu kirazıyla geçimini sağlıyor şuanda bizim turizme yönlendirme çalışmalarımız devam ediyor ama halen daha bunu tam başardığımız söylenemez Uluborlu’nun esas ekmek kapısı tarım ve ziraat en büyük gelir kapımızda kiraz dünyaca tescilli coğrafi işaretini almış kirazımızla geçiniyoruz bu sene başında yeni bir sistem geliştirdik sulama suyunda 6 saat sulama sistemini getirdik ve herkes saatinde ve gününde bahçesine suyun geleceğini biliyor. Sulama bu şekilde devam ederken biz ayrıca kuyu da açtık bu kuyularımızda verim yüksek oranda bunları da sisteme bağlıyoruz bizi elektrik işleri çok uğraştırıyor neden bu kadar uğraştığımızı da bilmiyoruz ama elinde sonunda onları da bağlayacağız sisteme dahil edeceğiz sistem bu şekilde devam edecek Uluborlu’da bundan sonra önümüzdeki senelerin ne getireceğini bilmiyoruz ama sistem bu şekilde olacak herkes adaletli bir şekilde sulama yapılacak.” Şeklinde açıklamada bulundu
Uluborlu’nun su ihtiyacını karşılayan barajın doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü

 

Türkiye’de ve Isparta’da yaşanan kuraklık ve yağış azlığı ilçelerde de su sorununa neden oluyor. Yalvaç’ta yaşanan su sorununa bir yenisi de Uluborlu ilçesi eklendi. İlçenin su ihtiyacını karşılayan barajın su doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü. İlçedeki su sorunu ile ilgili detayları Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna anlattı.

 

İlçenin su ihtiyacını karşılayan barajın su doluluk oranı yüzde 10’a kadar düştü. İlçedeki su sorunu ile ilgili detayları Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna anlattı. İlçedeki tarım arazilerinin sulanması noktasında 6 saat şartı getirdiklerini ifade eden Başkan Tuna, su sorunu ile mücadele noktasında yapılan çalışmaları da açıkladı. Tuna,  “Sulama suyunda kullandığımız barajımızın yüzde30 oranında bir doluluk seviyesi vardı bu sene başında ise yüzde 10’la başladık şuanda yüzde 20 oranında bir kaybımız vardı maalesef Uluborlu kirazıyla geçimini sağlıyor şuanda bizim turizme yönlendirme çalışmalarımız devam ediyor ama halen daha bunu tam başardığımız söylenemez Uluborlu’nun esas ekmek kapısı tarım ve ziraat en büyük gelir kapımızda kiraz dünyaca tescilli coğrafi işaretini almış kirazımızla geçiniyoruz bu sene başında yeni bir sistem geliştirdik sulama suyunda 6 saat sulama sistemini getirdik ve herkes saatinde ve gününde bahçesine suyun geleceğini biliyor. Sulama bu şekilde devam ederken biz ayrıca kuyu da açtık bu kuyularımızda verim yüksek oranda bunları da sisteme bağlıyoruz bizi elektrik işleri çok uğraştırıyor neden bu kadar uğraştığımızı da bilmiyoruz ama elinde sonunda onları da bağlayacağız sisteme dahil edeceğiz sistem bu şekilde devam edecek Uluborlu’da bundan sonra önümüzdeki senelerin ne getireceğini bilmiyoruz ama sistem bu şekilde olacak herkes adaletli bir şekilde sulama yapılacak.” Şeklinde açıklamada bulundu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.