Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var

GÜNDEM 24.06.2020 - 19:37, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2434+ kez okundu.
 

Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var

Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var
Isparta Barosu: Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var Avukatlık Kanunu ve baro seçim sisteminde değişiklik yapılmak istenmesine karşı yürüyen baro başkanlarının Ankara'ya girişlerine izin verilmemesine Isparta Barosundan tepki geldi. Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatlarının Ankara’ya girilmesine izin verilmedi. Yaşananlarla ilgili Isparta Barosundan yazılı bir açıklama yapıldı. Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek olduğunun belirtildiği açıklamada, baro başkanlarına yapılan müdahaleyi üzgünlükle karşıladıkları ifade edildi, Isparta Barosu’ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “19 Haziran 2020 tarihinde bulundukları ilden Ankara’ya sembolik yürüyüş yapan ve 22 Haziran 2020 tarihinde Ankara girişinde buluşan Baro Başkanlarına emniyet güçlerince müdahale edildiği, Baro Başkanlarının Ankara’ya girişinin barikat kurmak sureti ile engellendiği öğrenilmiştir. Ülkemizin gerginliğe değil hukuka ihtiyacı vardır. Baro Başkanları yargının savunma ayağını yani vatandaşı temsil etmektedirler. Dolayısı ile Baro Başkanlarını Ankara’ya almayan barikat esasen vatandaşa kurulmuştur. Baro Başkanlarına yapılan müdahaleyi üzgünlükle karşılıyor, Türkiye Barolar Birliğini sorunu çözmek üzere göreve davet ediyoruz.
Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var

Isparta Barosu:

Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek var

Avukatlık Kanunu ve baro seçim sisteminde değişiklik yapılmak istenmesine karşı yürüyen baro başkanlarının Ankara'ya girişlerine izin verilmemesine Isparta Barosundan tepki geldi.

Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden “Savunma yürüyor” sloganıyla 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatlarının Ankara’ya girilmesine izin verilmedi.

Yaşananlarla ilgili Isparta Barosundan yazılı bir açıklama yapıldı. Ülkede gerginliğe değil, hukuka gerek olduğunun belirtildiği açıklamada, baro başkanlarına yapılan müdahaleyi üzgünlükle karşıladıkları ifade edildi, Isparta Barosu’ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“19 Haziran 2020 tarihinde bulundukları ilden Ankara’ya sembolik yürüyüş yapan ve 22 Haziran 2020 tarihinde Ankara girişinde buluşan Baro Başkanlarına emniyet güçlerince müdahale edildiği, Baro Başkanlarının Ankara’ya girişinin barikat kurmak sureti ile engellendiği öğrenilmiştir.

Ülkemizin gerginliğe değil hukuka ihtiyacı vardır. Baro Başkanları yargının savunma ayağını yani vatandaşı temsil etmektedirler. Dolayısı ile Baro Başkanlarını Ankara’ya almayan barikat esasen vatandaşa kurulmuştur. Baro Başkanlarına yapılan müdahaleyi üzgünlükle karşılıyor, Türkiye Barolar Birliğini sorunu çözmek üzere göreve davet ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.