Tutar’dan üniversitelere: Kontrollü bir şekilde akademik süreç işletilsin

GÜNDEM 11.09.2020 - 10:17, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2876+ kez okundu.
 

Tutar’dan üniversitelere: Kontrollü bir şekilde akademik süreç işletilsin

Tutar’dan üniversitelere: Kontrollü bir şekilde akademik süreç işletilsin
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, COVİD-19 salgını sebebiyle Isparta’daki üniversitelerin tedbirlerin alınarak eğitim-öğretime başlamasından yana olduklarını söyledi. Tutar açıklamasında, Isparta’da üniversitelerin şehir ekonomisine çok yüksek katma değer sağladığını belirterek, üniversitelerin açılmaması durumunda şehir ekonomisinin ve özellikle hizmet sektörünü olumsuz etkileneceğini kaydetti. Hizmet sektörü bahar döneminde gelir kaybı yaşadı Isparta’da 85 oran ile şehir ekonomisinin ağırlık merkezini ticaret ve hizmet sektörü oluşturduğunu belirten Tutar, “ Hizmet sektörü COVİD-19 salgını sebebiyle yılın ilk yarısında zor günler yaşadı. Üniversitelerimizin erken kapanması sebebiyle özel yurtlar, apartlar, kuaförler, kafeler ve lokantalar kısacası hizmet sektöründeki firmalar gelir kaybı ve mağduriyetler yaşadı. Üniversitelerimizin yeni dönemde de uzaktan eğitim yapması tüccarımızın ve esnafımızın kayıplarını artıracaktır. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren iş yerlerin kapanma noktasına gelmemesi, faaliyetlerini sürdürebilmesi için yeni destekler sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Üniversitelerin uzaktan eğitim vermeleri sebebiyle COVİD-19 salgını sonrasında işletmelerini güçlükle ayakta tutan firmaları daha da zor günler beklediğini belirten Tutar, “Şehir ekonomisinin çarklarından olan hizmet sektöründeki firmaların faaliyetlerini sürdürebilmeleri de üniversitelerimizin varlığı büyük önem taşıyor. Çünkü şehrimizde öğrenim gören her bir üniversite öğrencisinin 2.000 Lira harcama yaptığını düşündüğümüzde milyonlarca liralık bir hacim ortaya çıkıyor. Böylesi yüksek katma değer kaybı şehir ekonomisinin yarısından fazlasını hayati bir şekilde tehdit ediyor. Üniversitelerimizin karar alırken bu durumları gözden geçirmesi ve tüm tedbirlerin alınarak eğitim ve öğretimin başlatılmasını dileriz” diye konuştu.
Tutar’dan üniversitelere: Kontrollü bir şekilde akademik süreç işletilsin

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, COVİD-19 salgını sebebiyle Isparta’daki üniversitelerin tedbirlerin alınarak eğitim-öğretime başlamasından yana olduklarını söyledi. Tutar açıklamasında, Isparta’da üniversitelerin şehir ekonomisine çok yüksek katma değer sağladığını belirterek, üniversitelerin açılmaması durumunda şehir ekonomisinin ve özellikle hizmet sektörünü olumsuz etkileneceğini kaydetti.

Hizmet sektörü bahar döneminde gelir kaybı yaşadı

Isparta’da 85 oran ile şehir ekonomisinin ağırlık merkezini ticaret ve hizmet sektörü oluşturduğunu belirten Tutar, “ Hizmet sektörü COVİD-19 salgını sebebiyle yılın ilk yarısında zor günler yaşadı. Üniversitelerimizin erken kapanması sebebiyle özel yurtlar, apartlar, kuaförler, kafeler ve lokantalar kısacası hizmet sektöründeki firmalar gelir kaybı ve mağduriyetler yaşadı. Üniversitelerimizin yeni dönemde de uzaktan eğitim yapması tüccarımızın ve esnafımızın kayıplarını artıracaktır. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerine yönelik hizmet veren iş yerlerin kapanma noktasına gelmemesi, faaliyetlerini sürdürebilmesi için yeni destekler sağlanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin uzaktan eğitim vermeleri sebebiyle COVİD-19 salgını sonrasında işletmelerini güçlükle ayakta tutan firmaları daha da zor günler beklediğini belirten Tutar, “Şehir ekonomisinin çarklarından olan hizmet sektöründeki firmaların faaliyetlerini sürdürebilmeleri de üniversitelerimizin varlığı büyük önem taşıyor. Çünkü şehrimizde öğrenim gören her bir üniversite öğrencisinin 2.000 Lira harcama yaptığını düşündüğümüzde milyonlarca liralık bir hacim ortaya çıkıyor. Böylesi yüksek katma değer kaybı şehir ekonomisinin yarısından fazlasını hayati bir şekilde tehdit ediyor. Üniversitelerimizin karar alırken bu durumları gözden geçirmesi ve tüm tedbirlerin alınarak eğitim ve öğretimin başlatılmasını dileriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.