Türkiye’deki tek uygulama

GÜNDEM 27.02.2015 - 10:22, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 3027+ kez okundu.
 

Türkiye’deki tek uygulama

Sabahın ilk ışıklarında işletmeye geldiler. 90 şoför ansızın yapılan alkol testinden tek tek geçtiler. Yapılan testte sıfır promil alkol çıkan sürücüler yolcu taşımacılığına başlarken, 20 promil alkollü olan bir sürücünün ise işine son verildi.
Saatler 05.00’i gösteriyordu. Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Halk Otobüsleri Kooperatifinde alkol testi yapılıyor.Kooperatif bünyesinde çalışan 90 şoför ansızın yapılan denetimle tek tek alkol testinden geçiriliyor. Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz tarafından alkol ölçüm cihazıyla yapılan testten şoförlerin büyük bir çoğunluğu başarıyla geçti. Yani sıfır promil alkol çıktı. Sadece bir şoförde 20 promil alkol tespit edildi. Yapılan alkol testinden halk otobüsleri kooperatifi şoförleri oldukça memnun. Hem kendileri hem de otobüsle taşıdıkları yolcular için denetimlerin devam etmesini istiyorlar. Alkol testlerini şoförlerden habersiz yaptıklarını dile getiren Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ise, yapılan denetimle trafik kazalarının önüne geçmek istediklerini söyledi. Yavuz, “Biz yaklaşık 5 yıldır alkol testi yapıyoruz. Ama bu testler aralıklarla yapılıyor. Muhtelif günlerde gelip, arkadaşlara sürpriz yapıyoruz. Hiçbir yönetici arkadaşın dahi alkol testinden haberi olmuyor. Biz geliyoruz, araçları kullanan şoför arkadaşlara alkol testi yapıyoruz. Yaklaşık 90 arkadaş işe çıkıyor. Türkiye’nin bazı illerinde istenmeyen kazalar oldu. Biz ön tedbir olarak bunu yapıyoruz. Ayrıca, eğitim seminerlerimiz olacak, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz, alkol de bunun bir ayağı. Vatandaşların can güvenliği bizim için çok önemli. Güvenilir ve huzurlu seyahat adına çalışıyoruz” dedi.   BİR ŞOFÖR ALKOLLÜ ÇIKTI   Kendileri için yolcuların can güvenliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, bugün yapılan denetimde 20 promil alkol çıkan bir şoförün işten çıkarıldığını ifade etti. Yavuz, “Halk otobüslerinde buna izin vermeyeceğiz. Biz de bunu karar defterine geçeceğiz. Bu kişi başta bir  halk otobüsünde dahi çalışamayacak” diye konuştu. Yapılan testin ardından sıfır promil alkol çıkan şoförler her gün olarak yaptıkları gibi yolcu taşımacılığına yeniden başladılar.
Sabahın ilk ışıklarında işletmeye geldiler. 90 şoför ansızın yapılan alkol testinden tek tek geçtiler. Yapılan testte sıfır promil alkol çıkan sürücüler yolcu taşımacılığına başlarken, 20 promil alkollü olan bir sürücünün ise işine son verildi.

Saatler 05.00’i gösteriyordu. Isparta’da şehir içi ulaşımı sağlayan Halk Otobüsleri Kooperatifinde alkol testi yapılıyor.Kooperatif bünyesinde çalışan 90 şoför ansızın yapılan denetimle tek tek alkol testinden geçiriliyor.

Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz tarafından alkol ölçüm cihazıyla yapılan testten şoförlerin büyük bir çoğunluğu başarıyla geçti. Yani sıfır promil alkol çıktı.

Sadece bir şoförde 20 promil alkol tespit edildi. Yapılan alkol testinden halk otobüsleri kooperatifi şoförleri oldukça memnun. Hem kendileri hem de otobüsle taşıdıkları yolcular için denetimlerin devam etmesini istiyorlar.

Alkol testlerini şoförlerden habersiz yaptıklarını dile getiren Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ise, yapılan denetimle trafik kazalarının önüne geçmek istediklerini söyledi. Yavuz, “Biz yaklaşık 5 yıldır alkol testi yapıyoruz. Ama bu testler aralıklarla yapılıyor. Muhtelif günlerde gelip, arkadaşlara sürpriz yapıyoruz. Hiçbir yönetici arkadaşın dahi alkol testinden haberi olmuyor. Biz geliyoruz, araçları kullanan şoför arkadaşlara alkol testi yapıyoruz. Yaklaşık 90 arkadaş işe çıkıyor. Türkiye’nin bazı illerinde istenmeyen kazalar oldu. Biz ön tedbir olarak bunu yapıyoruz. Ayrıca, eğitim seminerlerimiz olacak, bilgilendirme toplantıları yapıyoruz, alkol de bunun bir ayağı. Vatandaşların can güvenliği bizim için çok önemli. Güvenilir ve huzurlu seyahat adına çalışıyoruz” dedi.

 

BİR ŞOFÖR ALKOLLÜ ÇIKTI

 

Kendileri için yolcuların can güvenliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, bugün yapılan denetimde 20 promil alkol çıkan bir şoförün işten çıkarıldığını ifade etti. Yavuz, “Halk otobüslerinde buna izin vermeyeceğiz. Biz de bunu karar defterine geçeceğiz. Bu kişi başta bir  halk otobüsünde dahi çalışamayacak” diye konuştu.

Yapılan testin ardından sıfır promil alkol çıkan şoförler her gün olarak yaptıkları gibi yolcu taşımacılığına yeniden başladılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.