Tarla sahipleri isyanda

GÜNDEM 12.06.2021 - 01:05, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2826+ kez okundu.
 

Tarla sahipleri isyanda

Tarla sahipleri isyanda
Isparta Belediyesi’nin hazırladığı ‘Merkez Isparta’ projesi daha başlamadan, arazi sahiplerinden istenen vekaletname skandalı ile gündeme geldi. Ayrıca hak sahiplerine 45 + 15 bağış istedikleri öğrenildi. Isparta Belediyesi tarafından ITSO Ekonomi Kampusu karşısında kalan Modernevler ve Anadolu Mahallesinin devamı olan 1 milyon 258 bin 500 metrekarelik alanda uygulanması düşünülen “Merkez Isparta” projesi, burada arazisi bulunan 500 tapu sahibine gönderilen vekaletname isteği ile gündemde. Isparta Belediyesi tarafından arazi sahiplerine gönderilen vekaletnamede, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Başkan Yardımcısı ve BELMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kaya, Ali Çelik, Selçuk Çalık ve Melek Şereflişan Çoban’a; Bağış yapmaya Satmaya Her türlü belgeyi imzalamaya Borçlanmaya yetki verilmesi isteniyor. ARAZİ SAHİPLERİNDEN TEPKİ Söz konusu alanda arazisi bulunan ve kendilerinden böyle bir vekaletname istenen tapu sahipleri bu talebe tepki gösterdiler. Tapu sahipleri; “Böyle bir vekaletnameyi babası oğluna vermez. Benim arazimi vekaletname verdiğim insanlardan bir tanesi satıp parasını da bana vermese ben ne hak iddia edebileceğim. Bu arsalar bana dedemden kalma miras. Bize ‘bu vekaletnameyi vermezseniz burayı imara açmayız’ diyorlar. Bir belediye başkanı elindeki yetkiyi böyle bir baskı aracı olarak kullanmamalı” dediler. Belediye Başkanlığının istediği vekaletname ile ilgili arazi sahiplerinin yargıya gideceği edinilen bilgiler arasında.  
Tarla sahipleri isyanda

Isparta Belediyesi’nin hazırladığı ‘Merkez Isparta’ projesi daha başlamadan, arazi sahiplerinden istenen vekaletname skandalı ile gündeme geldi. Ayrıca hak sahiplerine 45 + 15 bağış istedikleri öğrenildi.

Isparta Belediyesi tarafından ITSO Ekonomi Kampusu karşısında kalan Modernevler ve Anadolu Mahallesinin devamı olan 1 milyon 258 bin 500 metrekarelik alanda uygulanması düşünülen “Merkez Isparta” projesi, burada arazisi bulunan 500 tapu sahibine gönderilen vekaletname isteği ile gündemde.

Isparta Belediyesi tarafından arazi sahiplerine gönderilen vekaletnamede, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Belediye Başkan Yardımcısı ve BELMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kaya, Ali Çelik, Selçuk Çalık ve Melek Şereflişan Çoban’a; Bağış yapmaya Satmaya

Her türlü belgeyi imzalamaya

Borçlanmaya yetki verilmesi isteniyor.

ARAZİ SAHİPLERİNDEN TEPKİ

Söz konusu alanda arazisi bulunan ve kendilerinden böyle bir vekaletname istenen tapu sahipleri bu talebe tepki gösterdiler. Tapu sahipleri; “Böyle bir vekaletnameyi babası oğluna vermez. Benim arazimi vekaletname verdiğim insanlardan bir tanesi satıp parasını da bana vermese ben ne hak iddia edebileceğim. Bu arsalar bana dedemden kalma miras. Bize ‘bu vekaletnameyi vermezseniz burayı imara açmayız’ diyorlar. Bir belediye başkanı elindeki yetkiyi böyle bir baskı aracı olarak kullanmamalı” dediler.

Belediye Başkanlığının istediği vekaletname ile ilgili arazi sahiplerinin yargıya gideceği edinilen bilgiler arasında.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.