“Tarihe Yön veren Şahsiyetler Seminer Dizisi”nin İkincisi Gerçekleşti

EĞİTİM 09.01.2016 - 11:58, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2349+ kez okundu.
 

“Tarihe Yön veren Şahsiyetler Seminer Dizisi”nin İkincisi Gerçekleşti

Süleyman Demirel Üniversitesi Yeniler Kulübü ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen “Tarihe Yön veren Şahsiyetler Seminer Dizisi”nin ikincisi “Bilge Kral Aliya ve Gözbebeğimiz Bosna” başlığı altında gerçekleştirildi.
İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Boşnak ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın,  tarihe ismini yazdıran düşünür Aliya İzzetbegoviç'in hayatı ile ilgili detayları aktardı. Konuşmasına “Aliya İzzetbegoviç gibi büyük dava adamlarının fikirlerini, azmini ve şevkini anladıkça bugün milletin sinesinde büyük yaralar olarak gördüğümüz birçok olayın davasını bulacak ve başka yaraların açılmasına izin vermeyeceğiz.” diyerek başlayan Doç. Dr. Metin Boşnak, aktardıklarıyla Bosna’da yaşayan insanları, mahalleleri ve olayları, katılımcıların zihninde canlandırdı. “İslam’ın amacı insana kendi hakikatini hatırlatmak ve o yükselişi sağlamaktır.” diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın da “insan ve İslam” arasındaki ilişkiyi değerlendirerek İzzetbegoviç’in eserleri, insana bakış açısı ve hayat felsefesi hakkında bilgi verdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Yeniler Kulübü ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen “Tarihe Yön veren Şahsiyetler Seminer Dizisi”nin ikincisi “Bilge Kral Aliya ve Gözbebeğimiz Bosna” başlığı altında gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Songur moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, Uluslararası Saray Bosna Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Boşnak ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın,  tarihe ismini yazdıran düşünür Aliya İzzetbegoviç'in hayatı ile ilgili detayları aktardı.

Konuşmasına “Aliya İzzetbegoviç gibi büyük dava adamlarının fikirlerini, azmini ve şevkini anladıkça bugün milletin sinesinde büyük yaralar olarak gördüğümüz birçok olayın davasını bulacak ve başka yaraların açılmasına izin vermeyeceğiz.” diyerek başlayan Doç. Dr. Metin Boşnak, aktardıklarıyla Bosna’da yaşayan insanları, mahalleleri ve olayları, katılımcıların zihninde canlandırdı.

“İslam’ın amacı insana kendi hakikatini hatırlatmak ve o yükselişi sağlamaktır.” diyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın da “insan ve İslam” arasındaki ilişkiyi değerlendirerek İzzetbegoviç’in eserleri, insana bakış açısı ve hayat felsefesi hakkında bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.