TARIMDA VAR OLAN POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ

GÜNDEM 13.05.2019 - 11:56, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1913+ kez okundu.
 

TARIMDA VAR OLAN POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ

TARIMDA VAR OLAN POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, tarımın ülkemiz açısından çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı.   Başkan Selçuk, “Ülke olarak çok stratejik ve önemli bir konumdayız. Fakat tarım sektöründe var olan potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.” Dedi. Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi; Tarım, önemi tartışılmaz bir sektördür.Önemi hiçbir zaman azalmamış, aksine her geçen gün artmıştır ve artmaya da devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bölgede, başta Ortadoğu olmak üzere, Balkanlar, Rusya, Kafkasya, Orta Asya ve Kuzey Afrika’da büyük bir gıda talebi bulunmaktadır. Bu anlamda Ülke olarak çok stratejik ve önemli bir konumdayız.Fakat tarım sektöründe var olan potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.Çünkü; tarımın, arazi parçalanması ve işletme ölçek sorunu, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişiklikleri, tarım sigortasının yeterince yaygınlaşamaması, sulama, girdi maliyetleri, kredi finansman, örgütlenme, üretim planlaması, fiyat istikrarı, eğitim, kırsalda nüfus kaybı gibi çeşitli sorunlarımız bulunmaktadır. Bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapmak durumundayız.Bütün bu zorluklara rağmen Ülkemiz, dünyanın 7. büyük tarımsal ekonomisi konumunda bulunmaktadır. Üreticimizin üretimden kopmadan faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi için; onların sesine kulak vermeye, taleplerini şartlar elverdiğince yerine getirmeye,  kolaylıklar sağlamaya, kısaca üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz.  Ülkemizin gelişmesinde, ekonominin büyümesinde, üretimin çeşitlendirilmesi ve arttırılmasında, refah seviyemizin yükselmesinde, sağlıklı ve güvenli gıda temininde her türlü zorluğa rağmen alın terini dökerek tarladan soframıza en güzel ürünü gönderen kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor saygılarımı sunuyorum. Büyük emeklerle ve fedakarlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, yılın her günü başımızın tacıdır.
TARIMDA VAR OLAN POTANSİYELİMİZİ TAM OLARAK KULLANAMIYORUZ

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, tarımın ülkemiz açısından çok önemli bir sektör olduğunu vurguladı.

 

Başkan Selçuk, “Ülke olarak çok stratejik ve önemli bir konumdayız. Fakat tarım sektöründe var olan potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.” Dedi.

Yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi; Tarım, önemi tartışılmaz bir sektördür.Önemi hiçbir zaman azalmamış, aksine her geçen gün artmıştır ve artmaya da devam edecektir. İçinde bulunduğumuz bölgede, başta Ortadoğu olmak üzere, Balkanlar, Rusya, Kafkasya, Orta Asya ve Kuzey Afrika’da büyük bir gıda talebi bulunmaktadır. Bu anlamda Ülke olarak çok stratejik ve önemli bir konumdayız.Fakat tarım sektöründe var olan potansiyelimizi tam olarak kullanamıyoruz.Çünkü; tarımın, arazi parçalanması ve işletme ölçek sorunu, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı, küresel ısınmadan kaynaklı iklim değişiklikleri, tarım sigortasının yeterince yaygınlaşamaması, sulama, girdi maliyetleri, kredi finansman, örgütlenme, üretim planlaması, fiyat istikrarı, eğitim, kırsalda nüfus kaybı gibi çeşitli sorunlarımız bulunmaktadır. Bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapmak durumundayız.Bütün bu zorluklara rağmen Ülkemiz, dünyanın 7. büyük tarımsal ekonomisi konumunda bulunmaktadır.

Üreticimizin üretimden kopmadan faaliyetlerine kesintisiz devam edebilmesi için; onların sesine kulak vermeye, taleplerini şartlar elverdiğince yerine getirmeye,  kolaylıklar sağlamaya, kısaca üzerimize düşen görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz.

 Ülkemizin gelişmesinde, ekonominin büyümesinde, üretimin çeşitlendirilmesi ve arttırılmasında, refah seviyemizin yükselmesinde, sağlıklı ve güvenli gıda temininde her türlü zorluğa rağmen alın terini dökerek tarladan soframıza en güzel ürünü gönderen kıymetli çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyor saygılarımı sunuyorum. Büyük emeklerle ve fedakarlıklarla faaliyetlerini sürdüren, ülkemize değer katan çiftçilerimiz sadece bir gün değil, yılın her günü başımızın tacıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.