Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti

GÜNDEM 20.03.2020 - 15:48, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2627+ kez okundu.
 

Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti

Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti
Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, Ticaret Bakanlığı’nın korona virüs önlemi kapsamında sebze meyve satışlarında elle seçmenin yasakladığını açıkladı Koronavirüs önlemleri kapsamında tarihi bir karar alındı. Virüsün bulaşmasını önlemek için sebze ve meyve satışlarında elle seçme dönemi sona erdi. Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası  Başkanı Hasan Demir, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bu tedbirlerin uygulanması konusunda 81 İl Valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini açıkladı. Korona virüs salgınına karşı alınan önemleri içeren düzenleme kapsamında  manav ve pazar yerlerinde yaş meyve ve sebze satışı tüketicilerce seçilmeyecek şekilde satışa sunulacak. Bundan böyle,  manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.  Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak” diye konuştu. Oda Başkanı Demir,  pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkesi hijyen kurallarına uygun davranması konusunda uyardı.
Sebze meyvede elle seçme dönemi bitti

Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir, Ticaret Bakanlığı’nın korona virüs önlemi kapsamında sebze meyve satışlarında elle seçmenin yasakladığını açıkladı

Koronavirüs önlemleri kapsamında tarihi bir karar alındı. Virüsün bulaşmasını önlemek için sebze ve meyve satışlarında elle seçme dönemi sona erdi. Isparta Sebzeciler ve Manavlar Odası  Başkanı Hasan Demir, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan, yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bazı tedbirler aldıklarını belirterek, bu tedbirlerin uygulanması konusunda 81 İl Valiliğine gerekli talimatın gönderildiğini açıkladı. Korona virüs salgınına karşı alınan önemleri içeren düzenleme kapsamında  manav ve pazar yerlerinde yaş meyve ve sebze satışı tüketicilerce seçilmeyecek şekilde satışa sunulacak. Bundan böyle,  manav ve pazar yerlerinde ambalajsız şekilde satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Belediyelerce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınacak.  Pazar yerlerinde tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak” diye konuştu. Oda Başkanı Demir,  pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkesi hijyen kurallarına uygun davranması konusunda uyardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.