SDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Yalvaç’a Proje Katkısı

GÜNDEM 07.10.2019 - 10:41, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1901+ kez okundu.
 

SDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Yalvaç’a Proje Katkısı

SDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Yalvaç’a Proje Katkısı
Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü son sınıf öğrencileri inceleme gezisi için Yalvaç’ geldiler. Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Gül önderliğindeki öğrenciler kentin tarihi ve kültürel dokusunu gezip, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Geçtiğimiz salı günü Yalvaç’a gelen Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Gül ve Doç. Dr. Murat Akten beraberindeki 40 öğrenciyle birlikte kentte incelemelerde bulundu. İlk olarak Yalvaç Belediyesine gelerek Başkan Halil Hilmi Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Görüşmede Prof. Dr. Atilla Gül, Yalvaç’a gelmelerinin sebebinin kentteki peyzaj çalışmalarına ne gibi katkı yapabileceklerini görmek olduğunu,  eğer başkan kabul ederse kendileri ve son sınıf öğrencileri ile belediyenin göstereceği alanlara peyzaj planlamaları yapmak istedikleri ifade etti. Böylesi bir teklife çok sevindiğini belirten Başkan Halil Hilmi Tütüncü, üniversitelerin bölgelerinde doğrudan alana inip toplumsal çalışmalara katkı yapmasının son derece önemli olduğunun altını çaizdi. Daha sonra Meclis Salonuna geçen öğretim üyesi ve öğrencilere Başkan Tütüncü ve Arkelolog Ercan Kafafçı tarafından kentte sürdürülen koruma ve onarım çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Sunumda, uygulanan projeler hakkında bilgi verilip, şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve gelinen nokta hakkında bilgi verildi. Sunumun ardından alana çıkan öğrencilere Yalvaç Belediyesi’nden Arkeolog Ercan Kafafçı ve Peyzaj Mimarı Kamile Keleş Yılmaz eşlik etti. Kendilerine gösterilen peyzaj düzenlemesi yapılacak alanlardan Eski Deri Fabrikası ve çevresi ile tarihi dokuda bulunan Kaş Mahalle Dede Önü Meydanını beğenen Prof. Dr. Atilla Gül, öncelikle bu iki alan için proje çalışmasına başlayacaklarını söyledi. Yalvaç belediyesi tarafından restore edilip, tefrişi yapıldıktan sonra işletmeye devredilen iki pansiyon, geleneksel yemek evi ve restorasyonu devam eden Osmanlı Hamamını da gezen Peyzaj Mimarlığı bölümü ekibi akşam saatlerinde Yalvaç’tan ayrıldılar.
SDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Yalvaç’a Proje Katkısı

Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı bölümü son sınıf öğrencileri inceleme gezisi için Yalvaç’ geldiler. Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Gül önderliğindeki öğrenciler kentin tarihi ve kültürel dokusunu gezip, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Geçtiğimiz salı günü Yalvaç’a gelen Süleyman Demirel Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Gül ve Doç. Dr. Murat Akten beraberindeki 40 öğrenciyle birlikte kentte incelemelerde bulundu. İlk olarak Yalvaç Belediyesine gelerek Başkan Halil Hilmi Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Görüşmede Prof. Dr. Atilla Gül, Yalvaç’a gelmelerinin sebebinin kentteki peyzaj çalışmalarına ne gibi katkı yapabileceklerini görmek olduğunu,  eğer başkan kabul ederse kendileri ve son sınıf öğrencileri ile belediyenin göstereceği alanlara peyzaj planlamaları yapmak istedikleri ifade etti. Böylesi bir teklife çok sevindiğini belirten Başkan Halil Hilmi Tütüncü, üniversitelerin bölgelerinde doğrudan alana inip toplumsal çalışmalara katkı yapmasının son derece önemli olduğunun altını çaizdi.

Daha sonra Meclis Salonuna geçen öğretim üyesi ve öğrencilere Başkan Tütüncü ve Arkelolog Ercan Kafafçı tarafından kentte sürdürülen koruma ve onarım çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Sunumda, uygulanan projeler hakkında bilgi verilip, şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve gelinen nokta hakkında bilgi verildi.

Sunumun ardından alana çıkan öğrencilere Yalvaç Belediyesi’nden Arkeolog Ercan Kafafçı ve Peyzaj Mimarı Kamile Keleş Yılmaz eşlik etti. Kendilerine gösterilen peyzaj düzenlemesi yapılacak alanlardan Eski Deri Fabrikası ve çevresi ile tarihi dokuda bulunan Kaş Mahalle Dede Önü Meydanını beğenen Prof. Dr. Atilla Gül, öncelikle bu iki alan için proje çalışmasına başlayacaklarını söyledi.

Yalvaç belediyesi tarafından restore edilip, tefrişi yapıldıktan sonra işletmeye devredilen iki pansiyon, geleneksel yemek evi ve restorasyonu devam eden Osmanlı Hamamını da gezen Peyzaj Mimarlığı bölümü ekibi akşam saatlerinde Yalvaç’tan ayrıldılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.