SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM

19.01.2020 - 18:54, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1969+ kez okundu.
 

SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM

SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM
ENGELSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Isparta’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Üniversitenin Doğu Kampüsünde bulunan Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen programa; SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın yanı sıra Isparta Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Başkanı Şevket Karahan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Fakülte Dekan Yardımcıları ve Gazeteciler katıldı. Programda bir konuşma yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, toplumun gelişiminde ve kalkınma sürecinde basın çalışanlarının desteğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, basının günümüzde internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş olmasının sevindirici olduğunu ve basının Isparta’nın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle topluma son derece yarar sağlayan kuruluş ve temsilcileri olduğunu söyledi. Sayın Rektöre, biz basın mensuplarına gösterdiği ilgi, alaka ve övgü dolu söylemlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Evet, biz gazetecilerin sayın Rektörün davetinde belki de en büyük sürprizi üniversitenin sağlık alanında ‘Türkiye’de bir ilk’ olma niteliği taşıyan ve Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ oldu. Gerek sayın Rektör Hüseyin İlker Çarıkçı, gerekse Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul yaptığımız bu ziyarette bize söz konusu hastane ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptılar. Bu da yetmedi bize hastaneyi birim birim gezdirerek tüm birimler hakkında açıklamalarda bulundular. Ben şimdi sizlere, tüm bu gezi ve incelemem neticesinde bende oluşan intibayı aktaracağım. Hastane tek kelimeyle mükemmel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Rektörün de üzerinde durduğu gibi, özellikle TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in hastanenin yapımındaki katkıları için ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de henüz örneği olmayan bu hastanede Bedensel ve zihinsel engelli haslarla yaşlı hastalara yataklı hizmet verebilecek. Bu hastanede bedensel ve zihinsel engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerinin tedavi sürecini kolaylaştıracak. Hastane çok kısa bir süre içerisinde hasta kabul etmeye başlayacak. Netice olarak şunu söylemek isterim ki; Gerek Isparta için gerek ülkemiz için tam bir şaheser konumundaki bu hastanemizin Isparta’da açılıyor olması ilimizdeki bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın da başka illere gitmeden istedikleri tedaviyi burada olabilecekleri anlamına geldiği gibi, Türkiye’nin dört bir yanından da hasta Isparta’ya geleceği için ilimiz açısından sağlık turizminin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla…. Mustafa BAŞ 
SDÜ’DEN ISPARTA’YA YAKIŞIR BİR YATIRIM

ENGELSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Isparta’da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

Üniversitenin Doğu Kampüsünde bulunan Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen programa; SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın yanı sıra Isparta Gazeteciler Cemiyeti (IGC) Başkanı Şevket Karahan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Fakülte Dekan Yardımcıları ve Gazeteciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, toplumun gelişiminde ve kalkınma sürecinde basın çalışanlarının desteğinin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, basının günümüzde internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş olmasının sevindirici olduğunu ve basının Isparta’nın ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle topluma son derece yarar sağlayan kuruluş ve temsilcileri olduğunu söyledi.

Sayın Rektöre, biz basın mensuplarına gösterdiği ilgi, alaka ve övgü dolu söylemlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Evet, biz gazetecilerin sayın Rektörün davetinde belki de en büyük sürprizi üniversitenin sağlık alanında ‘Türkiye’de bir ilk’ olma niteliği taşıyan ve Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ oldu.

Gerek sayın Rektör Hüseyin İlker Çarıkçı, gerekse Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul yaptığımız bu ziyarette bize söz konusu hastane ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir bilgilendirme yaptılar. Bu da yetmedi bize hastaneyi birim birim gezdirerek tüm birimler hakkında açıklamalarda bulundular.

Ben şimdi sizlere, tüm bu gezi ve incelemem neticesinde bende oluşan intibayı aktaracağım. Hastane tek kelimeyle mükemmel olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Rektörün de üzerinde durduğu gibi, özellikle TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in hastanenin yapımındaki katkıları için ayrıca teşekkür ediyorum.

Türkiye’de henüz örneği olmayan bu hastanede Bedensel ve zihinsel engelli haslarla yaşlı hastalara yataklı hizmet verebilecek. Bu hastanede bedensel ve zihinsel engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı problemlerinin tedavi sürecini kolaylaştıracak.

Hastane çok kısa bir süre içerisinde hasta kabul etmeye başlayacak.

Netice olarak şunu söylemek isterim ki; Gerek Isparta için gerek ülkemiz için tam bir şaheser konumundaki bu hastanemizin Isparta’da açılıyor olması ilimizdeki bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarımızın da başka illere gitmeden istedikleri tedaviyi burada olabilecekleri anlamına geldiği gibi, Türkiye’nin dört bir yanından da hasta Isparta’ya geleceği için ilimiz açısından sağlık turizminin gelişimine de büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Saygılarımla….

Mustafa BAŞ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.