SDÜ'de Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

GÜNDEM 08.11.2019 - 10:25, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2571+ kez okundu.
 

SDÜ'de Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

SDÜ'de Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, uzman insan kaynağı yöneticileri yetiştirmek, liderlik üzerine araştırma odaklı ve disiplinler arası lisansüstü eğitim sunmak amacıyla “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Bölümü” eğitimine II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programını ekledi. 2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Bahar Yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlayacak programın, eğitim ve iş dünyasına yepyeni bir dinamizm katacağını belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Kürşat Acar, program hakkında bilgiler verdi. Amaçlarının Türkiye'nin ekonomik kalkınma potansiyeli ve sosyal sermayesini geliştirmek olduğu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Acar, “İnsan kaynağının profesyonel ve bilimsel ilkeler doğrultusunda yönetilmesini sağlayacak uzman insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi ve liderlik üzerine, araştırma odaklı, disiplinler arası lisansüstü eğitim sunmayı hedefliyoruz. Program, iş analizi, insan kaynakları planlaması, temin ve seçim, oryantasyon, eğitim ve geliştirme, performans değerlendirme, kariyer yönetimi, iş değerleme, ücret yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, insan kaynaklarının hukuki boyutu gibi temel insan kaynakları yönetimi işlevlerini içeriyor.” dedi. Program ile çok sayıda kişiye İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik alanı çerçevesinde uzmanlaşma imkânı sağladıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Acar, şunları kaydetti: “Bu program sayesinde sadece üniversiteden yeni mezun olanların değil, çeşitli kurumlarda çalışmakta olan ve mesai saatleri içinde derslere katılma imkânı olmayan birçok kişiye yüksek lisans yapma hayalini gerçekleştirme imkanı tanıyacak. İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına katılan öğrenciler, ilk iki dönemde ders aşamasını bitirdikten sonra akademik danışmanları denetiminde tezsiz yüksek lisans projelerini tamamlayabilecek. Öğrenciler, eğitim dönemlerinde üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanabilecek.”
SDÜ'de Tezsiz Yüksek Lisans Programı Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, uzman insan kaynağı yöneticileri yetiştirmek, liderlik üzerine araştırma odaklı ve disiplinler arası lisansüstü eğitim sunmak amacıyla “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Bölümü” eğitimine II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans programını ekledi.

2019-2020 Eğitim Öğretim Dönemi Bahar Yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlayacak programın, eğitim ve iş dünyasına yepyeni bir dinamizm katacağını belirten İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Kürşat Acar, program hakkında bilgiler verdi.

Amaçlarının Türkiye'nin ekonomik kalkınma potansiyeli ve sosyal sermayesini geliştirmek olduğu kaydeden Dr. Öğr. Üyesi Acar, “İnsan kaynağının profesyonel ve bilimsel ilkeler doğrultusunda yönetilmesini sağlayacak uzman insan kaynakları yöneticilerini yetiştirmeyi ve liderlik üzerine, araştırma odaklı, disiplinler arası lisansüstü eğitim sunmayı hedefliyoruz. Program, iş analizi, insan kaynakları planlaması, temin ve seçim, oryantasyon, eğitim ve geliştirme, performans değerlendirme, kariyer yönetimi, iş değerleme, ücret yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, insan kaynaklarının hukuki boyutu gibi temel insan kaynakları yönetimi işlevlerini içeriyor.” dedi.

Program ile çok sayıda kişiye İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik alanı çerçevesinde uzmanlaşma imkânı sağladıklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Acar, şunları kaydetti: “Bu program sayesinde sadece üniversiteden yeni mezun olanların değil, çeşitli kurumlarda çalışmakta olan ve mesai saatleri içinde derslere katılma imkânı olmayan birçok kişiye yüksek lisans yapma hayalini gerçekleştirme imkanı tanıyacak. İkinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına katılan öğrenciler, ilk iki dönemde ders aşamasını bitirdikten sonra akademik danışmanları denetiminde tezsiz yüksek lisans projelerini tamamlayabilecek. Öğrenciler, eğitim dönemlerinde üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanabilecek.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.