SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

GÜNDEM 26.06.2020 - 14:38, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1475+ kez okundu.
 

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI
Isparta Belediyesi, geri dönüşüm işini üstlenen firma aracılığıyla şehirde çeşitli noktalara mama matikler koyuyor. Mama matikler ile hem geri dönüşüm hem de hayvan sevgisi farkındalığı oluşturulacak. Isparta'nın yetkili geri dönüşüm firması ASL, Isparta'nın çeşitli yerlerine konulmak üzere mama matikler yaptırdı. ASL Çevre Mühendisi Kemal Selçuk, mama matik sistemini şöyle anlattı: "Mama matikler koyuyoruz. Yaptırdık, getirdik. Çok da güzel oldu. Biz yaşıyoruz insanlar olarak ama diğer canlılarımız da var. Pet şişe atıldığı zaman mama veriyor. Cam şişe atıldığı zaman mama veriyor. Belediyemiz bu makineleri yerleştirecek. Yakın zamanda yerleştirilmiş olur. Pet şişeyi delikten attığımız zaman alttan mama veriyor. 2 tane kap var. Birisi su için birisi mama için. Su kabını pet şişeyi atmadan su bırakılması için düşündük. Hem atığı geri dönüşüme kazandırıyor sunuz hem de hayvanları beslemiş oluyorsunuz. Mama matiklerin sayısını artıracağız. Bir çok bölgeye koyacağız. Sayın Başkanımıza bunu söylediğimizde sıcak karşıladı ve hemen olmasını istedi. Türkiye’de bazı yerlerde örnekleri var. Önceden Burdur’a yerleştirmiştik. Orada da çok güzel verim alıyoruz. Ama Isparta’da daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü sayın Başkanımız bu konuda çok duyarlı. Bu çalışmalar farkındalık oluşturuyor. "
SIFIR ATIK SEFERBERLİĞİ MAMA MATİKLER İLE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIĞI

Isparta Belediyesi, geri dönüşüm işini üstlenen firma aracılığıyla şehirde çeşitli noktalara mama matikler koyuyor. Mama matikler ile hem geri dönüşüm hem de hayvan sevgisi farkındalığı oluşturulacak.

Isparta'nın yetkili geri dönüşüm firması ASL, Isparta'nın çeşitli yerlerine konulmak üzere mama matikler yaptırdı. ASL Çevre Mühendisi Kemal Selçuk, mama matik sistemini şöyle anlattı:

"Mama matikler koyuyoruz. Yaptırdık, getirdik. Çok da güzel oldu. Biz yaşıyoruz insanlar olarak ama diğer canlılarımız da var. Pet şişe atıldığı zaman mama veriyor. Cam şişe atıldığı zaman mama veriyor. Belediyemiz bu makineleri yerleştirecek. Yakın zamanda yerleştirilmiş olur. Pet şişeyi delikten attığımız zaman alttan mama veriyor. 2 tane kap var. Birisi su için birisi mama için. Su kabını pet şişeyi atmadan su bırakılması için düşündük. Hem atığı geri dönüşüme kazandırıyor sunuz hem de hayvanları beslemiş oluyorsunuz. Mama matiklerin sayısını artıracağız. Bir çok bölgeye koyacağız. Sayın Başkanımıza bunu söylediğimizde sıcak karşıladı ve hemen olmasını istedi. Türkiye’de bazı yerlerde örnekleri var. Önceden Burdur’a yerleştirmiştik. Orada da çok güzel verim alıyoruz. Ama Isparta’da daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü sayın Başkanımız bu konuda çok duyarlı. Bu çalışmalar farkındalık oluşturuyor. "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.