Ş. Karağaç halkını cezalandırıyorsunuz

11.07.2019 - 11:35, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2435+ kez okundu.
 

Ş. Karağaç halkını cezalandırıyorsunuz

Milletvekili Cesur Sağlık Bakanı’na seslendi: Dr. Alparslan Çelik’i tayin ederek, Ş. Karağaç halkını cezalandırıyorsunuz
Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi’nde uzun yıllardır görev yapan ve halkın sevgisini kazanan Uzmanı Dr. Alparslan ÇELİK’in kendi talebi olmadan Denizli Çivril’e tayin edilmesinin nedenini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya soru önergesi ile Şarkikarağaç halkı adına sorarak, Bakan tarafından sorularının cevaplandırılmasını istedi. Cesur’un önergesinin ana hatları şöyle: “İLÇE HALKI TARAFINDAN  SEVİLEN BİR HEKİM” 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde İyi Parti Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı olması gündeme geldiği, ancak aday olmadığı bilinen Dr. Çelik; Şarkikaraağaç’lılara doktor olarak hizmet etmeye devam etmek istemesi nedeniyle adaylığı düşünmediğini belirtmiş ve il-ilçe teşkilatı tarafından kendisine götürülen teklifi kabul etmediğini belirtti. Cesur, durduk yerde yapılan tayini, siyasette isminin geçmesi nedeniyle bir cezalandırılma olarak değerlendirdi . YALVAÇ VE EĞİRDİR’DE AÇIK  VARKEN NEDEN DENİZLİ/ ÇİVRİL ? Cesur: ”Şarkikaraağaç ilçesindeki hastanemizde uzman doktor ihtiyacı bulunmaktadır ve Dr. Çelik de dahiliye uzmanı olması nedeniyle bu ihtiyaca cevap vermektedir. Kendisinin aniden Denizli Çivril’e atanması, bazı soruları akla getirmektedir. Isparta’nın ilçeleri olan Yalvaç’taki devlet hastanesinde 4 uzman doktor kadrosunun 2’si; Eğirdir’deki Kemik ve Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ise 2 uzman doktor kadrosunun 2’si de boş olarak bulunmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulunulduğunda Şarkikaraağaç halkı cezalandırılmak mı isteniyor” diye devam etti. Yapılan atamanın hem kanun hem de vicdanlarda uygun olmadığını dile getiren İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’dan aşağıdaki soruları yanıtlamasını istedi : 1- Dr. Alparslan Çelik’in, Şarkikaraağaç’taki uzman doktor ihtiyacına rağmen ve kendisinin hiçbir tayin talebi olmadığı halde, neden Denizli Çivril’e tayini çıkarılmıştır?   2- Yapılan bu atamanın kendisinin ilçe belediye başkanlığı adaylığı süreci ile bir ilişkisi var mıdır?   3- Eğer Şarkikaraağaç’tan tayin edilmesi bir gerekçe ile Sağlık Bakanlığı’nca uygun görülmüşse; Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir ilçelerindeki devlet hastaneleri neden tercih edilmemiştir?   4- Yerine Şarkikaraağaç’a Dahiliye Uzmanı atanmış mıdır?   5- Isparta’nın diğer ilçelerindeki uzman doktor ihtiyacı varken başka yere atama yapıldığına göre, diğer ilçelerindeki Dahiliye Uzmanı ihtiyacı giderilmiş ve uzman doktor tayinleri yapılmış mıdır?
Milletvekili Cesur Sağlık Bakanı’na seslendi: Dr. Alparslan Çelik’i tayin ederek, Ş. Karağaç halkını cezalandırıyorsunuz

Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi’nde uzun yıllardır görev yapan ve halkın sevgisini kazanan Uzmanı Dr. Alparslan ÇELİK’in kendi talebi olmadan Denizli Çivril’e tayin edilmesinin nedenini Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya soru önergesi ile Şarkikarağaç halkı adına sorarak, Bakan tarafından sorularının cevaplandırılmasını istedi. Cesur’un önergesinin ana hatları şöyle:
“İLÇE HALKI TARAFINDAN 
SEVİLEN BİR HEKİM”
31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde İyi Parti Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı olması gündeme geldiği, ancak aday olmadığı bilinen Dr. Çelik; Şarkikaraağaç’lılara doktor olarak hizmet etmeye devam etmek istemesi nedeniyle adaylığı düşünmediğini belirtmiş ve il-ilçe teşkilatı tarafından kendisine götürülen teklifi kabul etmediğini belirtti. Cesur, durduk yerde yapılan tayini, siyasette isminin geçmesi nedeniyle bir cezalandırılma olarak değerlendirdi .
YALVAÇ VE EĞİRDİR’DE AÇIK 
VARKEN NEDEN DENİZLİ/ ÇİVRİL ?
Cesur: ”Şarkikaraağaç ilçesindeki hastanemizde uzman doktor ihtiyacı bulunmaktadır ve Dr. Çelik de dahiliye uzmanı olması nedeniyle bu ihtiyaca cevap vermektedir. Kendisinin aniden Denizli Çivril’e atanması, bazı soruları akla getirmektedir. Isparta’nın ilçeleri olan Yalvaç’taki devlet hastanesinde 4 uzman doktor kadrosunun 2’si; Eğirdir’deki Kemik ve Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde ise 2 uzman doktor kadrosunun 2’si de boş olarak bulunmaktadır. Tüm bunlar göz önünde bulunulduğunda Şarkikaraağaç halkı cezalandırılmak mı isteniyor” diye devam etti.
Yapılan atamanın hem kanun hem de vicdanlarda uygun olmadığını dile getiren İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA’dan aşağıdaki soruları yanıtlamasını istedi :
1- Dr. Alparslan Çelik’in, Şarkikaraağaç’taki uzman doktor ihtiyacına rağmen ve kendisinin hiçbir tayin talebi olmadığı halde, neden Denizli Çivril’e tayini çıkarılmıştır?
 
2- Yapılan bu atamanın kendisinin ilçe belediye başkanlığı adaylığı süreci ile bir ilişkisi var mıdır?
 
3- Eğer Şarkikaraağaç’tan tayin edilmesi bir gerekçe ile Sağlık Bakanlığı’nca uygun görülmüşse; Isparta’nın Yalvaç ve Eğirdir ilçelerindeki devlet hastaneleri neden tercih edilmemiştir?
 
4- Yerine Şarkikaraağaç’a Dahiliye Uzmanı atanmış mıdır?
 
5- Isparta’nın diğer ilçelerindeki uzman doktor ihtiyacı varken başka yere atama yapıldığına göre, diğer ilçelerindeki Dahiliye Uzmanı ihtiyacı giderilmiş ve uzman doktor tayinleri yapılmış mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.