ÖZ ORMAN İŞ AK PARTİ İL BAŞKANINA DOSYA VERDİ

GÜNDEM 30.03.2016 - 22:54, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 1323+ kez okundu.
 

ÖZ ORMAN İŞ AK PARTİ İL BAŞKANINA DOSYA VERDİ

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN OSMAN ZABUN'U ZİYARET ETTİK. Öz Orman İş Bölge Başkanı Süleyman ATASOY, Yönetim Kurulu ve 5620 sayılı Kanun kapsamında çalışan mevsimlik işçilerimizle birlikte; AK Parti 64. Hükümetinin başlattığı taşeronlara kadro süreci içerisinde Öz Orman-İş Sendikası Bölge Başkanlığı görev bölgesi içerisinde çalışan mevsimlik işçilerimizin çalışma şartları ile ilgili 5620 sayılı Kanunun iptal edilerek kadro sürecine dahil edilmesi hakkında hazırlamış olduğu rapor Bölge Başkanı Süleyman ATASOY tarafından AK Parti Isparta İl Başkanı  Osman Zabun'a teslim edildi. Bölge Başkanı Süleyman Atasoy konuşmasında, "21 Nisan 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5620 sayılı kanunla kamuda yaklaşık 220 bin, Orman Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 14 bin işçimize kadro imkanı sağlanmış olup, Başta dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkese müteşekkiriz. Orman teşkilatımızda norm kadro bulunmadığından ve kadrolu işçilerimizin emekli olması nedeniyle mevcut mevsimlik işçilerimizin kanundan kaynaklı kısıtlı süre çalıştırılmaları nedeniyle kurumda işler ihale yada taşeron eliyle yürütülmek zorunda kalmaktadır. Ormancılıkta, pancar, tütün veya çay gibi yılın belirli dönemlerinde yapılan işler gibi değerlendirilmemeli, yangın sezonundan sonra da tohumlama, tüpleme, fidan dikimi, bakım çalışmaları, orman yolu yapımı, orman envali üretimi vs. işler nedeniyle ormanda 12 ay boyunca işler devam etmektedir. Ülkemiz ormanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gönül ve sahiplenme meselesi olup, doğa dengesinin sağlanması açısından da önem arzetmektedir. Biz orman işçilerimizi mağdur etmeyeceğinize inandığımız için ve açıkladığımız gerekçelerden dolayı, Orman Teşkilatında mevsimlik orman işçilerimize kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde daimi işçi olarak çalışma imkanı sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasını, yasal düzenleme yapılıncaya kadar da 5620 sayılı Kanundaki 5 ay 29 gün çalışma sınırının kaldırılmasını arz ve talep eder, 5620 sayılı Kanun hakkında ve daimi işçi olarak çalışma fırsatı verecek yasal düzenleme konusunda desteğinizi talep ediyoruz." dedi. AK Parti İl Başkanı Sayın Osman ZABUN'da; "Mevsimlik çalışan işçi arkadaşlarımızın haklı taleplerini Milletvekillerimize ve Sayın Başbakanımıza ileteceğini, sürecin Plan ve Bütçe Komisyonunda şekilleneceğini de düşünürsek Komisyon Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ'in katkıları da bu aşamada önem arzetmektedir. Bütçe ve ülke şartları çerçevesinde hükümetimiz tarafından gereğinin yapılacağını, bu süreç içerisinde mevsimlik işçilerimizin haklı talepleri doğrultusunda gerekli desteği sağlayacağını beyan etmiştir. İlgisi, alakası ve misafirperverliğinden dolayı AK Parti İl Başkanı Sayın Osman ZABUN'a Sendikamız adına teşekkür ederiz.

AK PARTİ İL BAŞKANI SAYIN OSMAN ZABUN'U ZİYARET ETTİK.

Öz Orman İş Bölge Başkanı Süleyman ATASOY, Yönetim Kurulu ve 5620 sayılı Kanun kapsamında çalışan mevsimlik işçilerimizle birlikte; AK Parti 64. Hükümetinin başlattığı taşeronlara kadro süreci içerisinde Öz Orman-İş Sendikası Bölge Başkanlığı görev bölgesi içerisinde çalışan mevsimlik işçilerimizin çalışma şartları ile ilgili 5620 sayılı Kanunun iptal edilerek kadro sürecine dahil edilmesi hakkında hazırlamış olduğu rapor Bölge Başkanı Süleyman ATASOY tarafından AK Parti Isparta İl Başkanı  Osman Zabun'a teslim edildi.

Bölge Başkanı Süleyman Atasoy konuşmasında, "21 Nisan 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5620 sayılı kanunla kamuda yaklaşık 220 bin, Orman Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 14 bin işçimize kadro imkanı sağlanmış olup, Başta dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere emeği geçen herkese müteşekkiriz. Orman teşkilatımızda norm kadro bulunmadığından ve kadrolu işçilerimizin emekli olması nedeniyle mevcut mevsimlik işçilerimizin kanundan kaynaklı kısıtlı süre çalıştırılmaları nedeniyle kurumda işler ihale yada taşeron eliyle yürütülmek zorunda kalmaktadır. Ormancılıkta, pancar, tütün veya çay gibi yılın belirli dönemlerinde yapılan işler gibi değerlendirilmemeli, yangın sezonundan sonra da tohumlama, tüpleme, fidan dikimi, bakım çalışmaları, orman yolu yapımı, orman envali üretimi vs. işler nedeniyle ormanda 12 ay boyunca işler devam etmektedir. Ülkemiz ormanlarının korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi gönül ve sahiplenme meselesi olup, doğa dengesinin sağlanması açısından da önem arzetmektedir. Biz orman işçilerimizi mağdur etmeyeceğinize inandığımız için ve açıkladığımız gerekçelerden dolayı, Orman Teşkilatında mevsimlik orman işçilerimize kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması sürecinde daimi işçi olarak çalışma imkanı sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasını, yasal düzenleme yapılıncaya kadar da 5620 sayılı Kanundaki 5 ay 29 gün çalışma sınırının kaldırılmasını arz ve talep eder, 5620 sayılı Kanun hakkında ve daimi işçi olarak çalışma fırsatı verecek yasal düzenleme konusunda desteğinizi talep ediyoruz." dedi. AK Parti İl Başkanı Sayın Osman ZABUN'da; "Mevsimlik çalışan işçi arkadaşlarımızın haklı taleplerini Milletvekillerimize ve Sayın Başbakanımıza ileteceğini, sürecin Plan ve Bütçe Komisyonunda şekilleneceğini de düşünürsek Komisyon Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ'in katkıları da bu aşamada önem arzetmektedir. Bütçe ve ülke şartları çerçevesinde hükümetimiz tarafından gereğinin yapılacağını, bu süreç içerisinde mevsimlik işçilerimizin haklı talepleri doğrultusunda gerekli desteği sağlayacağını beyan etmiştir. İlgisi, alakası ve misafirperverliğinden dolayı AK Parti İl Başkanı Sayın Osman ZABUN'a Sendikamız adına teşekkür ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.