Önemli Olan Ritüeller Değil, Bayramın Ruhudur

GÜNDEM 24.05.2020 - 12:04, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2255+ kez okundu.
 

Önemli Olan Ritüeller Değil, Bayramın Ruhudur

Önemli Olan Ritüeller Değil, Bayramın Ruhudur
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, yayınladığı bayram mesajında; "Ramazan ayını virüs salgını nedeniyle evlerimize kapandığımız bir zaman diliminde idrak etmiştik. Bu mübarek ayın armağanı sayılan Ramazan Bayramımızı da aynı şekilde evlerimizde kalarak kutlayacağız. Alışık olmadığımız bir bayram yaşayacağız. Gündelik hayatın bir takım alışkanlıklarından, ev dışına taşan birçok bayram geleneğinden şimdilik uzak duracağız. Ama biliyoruz ki önemli olan bayramın ritüelleri değil, ruhudur. Bayramın o gönülleri kuşatan ruhundan yola çıkarak bu zorlu günleri hayatın feyizli günleri haline çevirebiliriz. İstersek bu çetin günler, hayatın muhasebesini yapmaya, tefekkür etmeye vesile olabilir. Dostlara yakın olmanın ne büyük bir nimet olduğunu belki de bu sayede kavrayacağız. Bize karşılıksız olarak verilen hayatın, sağlığın ve içinde iken kadrini bilemediğimiz sokağın ya da tabiatın kıymetini bu kısıtlı günlere bakarak daha iyi öğreneceğiz. Dahası sabretmeyi öğreneceğiz. Evet! Biraz daha sabredelim ve sevdiklerimize yakın olacağımız, memleketlerimize uzanıp sıla-yı rahimler yapacağımız başka bayramlara hep birlikte erişelim. Onun için teenni içerisinde ve iyi dileklerde bulunarak geçirelim bu günleri. Dileyelim ki bize göz aydınlığı olsun bu bayram; güzel günlere, sağlıklı günlere vesile olsun. Ramazan Bayramımız mübarek olsun" dedi.
Önemli Olan Ritüeller Değil, Bayramın Ruhudur

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, yayınladığı bayram mesajında; "Ramazan ayını virüs salgını nedeniyle evlerimize kapandığımız bir zaman diliminde idrak etmiştik.

Bu mübarek ayın armağanı sayılan Ramazan Bayramımızı da aynı şekilde evlerimizde kalarak kutlayacağız.

Alışık olmadığımız bir bayram yaşayacağız.

Gündelik hayatın bir takım alışkanlıklarından, ev dışına taşan birçok bayram geleneğinden şimdilik uzak duracağız.

Ama biliyoruz ki önemli olan bayramın ritüelleri değil, ruhudur.

Bayramın o gönülleri kuşatan ruhundan yola çıkarak bu zorlu günleri hayatın feyizli günleri haline çevirebiliriz.

İstersek bu çetin günler, hayatın muhasebesini yapmaya, tefekkür etmeye vesile olabilir.

Dostlara yakın olmanın ne büyük bir nimet olduğunu belki de bu sayede kavrayacağız.

Bize karşılıksız olarak verilen hayatın, sağlığın ve içinde iken kadrini bilemediğimiz sokağın ya da tabiatın kıymetini bu kısıtlı günlere bakarak daha iyi öğreneceğiz.

Dahası sabretmeyi öğreneceğiz.

Evet! Biraz daha sabredelim ve sevdiklerimize yakın olacağımız, memleketlerimize uzanıp sıla-yı rahimler yapacağımız başka bayramlara hep birlikte erişelim.

Onun için teenni içerisinde ve iyi dileklerde bulunarak geçirelim bu günleri.

Dileyelim ki bize göz aydınlığı olsun bu bayram; güzel günlere, sağlıklı günlere vesile olsun.

Ramazan Bayramımız mübarek olsun" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.