O TÜRBE SAHİPSİZ KALDI!

GÜNDEM 17.01.2016 - 00:48, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2479+ kez okundu.
 

O TÜRBE SAHİPSİZ KALDI!

Isparta'da Hasan Hüseyin Baş Dede'ye ait türbenin virane görüntüsü tepkilere yol açarken, duyarlı bir vatandaş türbenin yeniden tadilattan geçirilmesi için çok sayıda dilekçe yazdı. Ancak bir türlü konuya dilekçesine olumlu bir cevap alamadı.
Yenice Mahallesi, 2527'nci Sokak'ta eski bir un değirmeniiçinde bulunan Hasan Hüseyin Baş Dede Türbesi, kaderine terk edilmiş durumdaiken çok sayıda vatandaş ilgili yerlere durumu iletti. Ancak hiçbir yerden olumlucevap alınamadı. Hal böyle olunca virane haldeki türbe kaderine terk edildi. İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ; "SORUMLULUK ALANIMIZDEĞİL" DEDİ Duyarlı bir vatandaş tarafından konu İl Kültür ve TurizmMüdürlüğü'ne dilekçe yazılarak anlatıldı. Ancak verilen cevap ise onlarışaşırttı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; "Vakıflar Genel Müdürlüğününidaresinde veya denetiminde bulunan mazbut ve mülhak vakıflara ait taşınmazkültür ve tabiat varlıkları ile gerçek tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunantürbe ve benzeri kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi korumakurulları kararı alındıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülür. Bunedenle söz konusu türbe özel mülkiyette olup; kurumumuz sorumluluk alanıdışında kalmaktadır ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARI KORUMU BÖLGE KURULU İLGİLENMEDİ Yapılan açıklamada ise Değirmen yapısının malzeme ve teknikolarak nitelikli özellikler taşımadığı, bunun yanı sıra yapısal durumunun daonarılabilirliğini yitirdiği, Türbesi olarak bilinen ve Hasan Hüseyin başDede'ye ait olduğu rivayet edilen sandıka mezarın (yatır) ise Hasan Hüseyin BaşDede'ye ilişkin olarak yapılan incelemede detaylı bir bilgiye rastlanmadığıanlaşıldığından 2863 sayılı yasa kapsamında tescillerine gerek görülmediğinekarar verildi" açıklaması yapıldı  
Isparta'da Hasan Hüseyin Baş Dede'ye ait türbenin virane görüntüsü tepkilere yol açarken, duyarlı bir vatandaş türbenin yeniden tadilattan geçirilmesi için çok sayıda dilekçe yazdı. Ancak bir türlü konuya dilekçesine olumlu bir cevap alamadı.

Yenice Mahallesi, 2527'nci Sokak'ta eski bir un değirmeniiçinde bulunan Hasan Hüseyin Baş Dede Türbesi, kaderine terk edilmiş durumdaiken çok sayıda vatandaş ilgili yerlere durumu iletti. Ancak hiçbir yerden olumlucevap alınamadı. Hal böyle olunca virane haldeki türbe kaderine terk edildi.

İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ; "SORUMLULUK ALANIMIZDEĞİL" DEDİ

Duyarlı bir vatandaş tarafından konu İl Kültür ve TurizmMüdürlüğü'ne dilekçe yazılarak anlatıldı. Ancak verilen cevap ise onlarışaşırttı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü; "Vakıflar Genel Müdürlüğününidaresinde veya denetiminde bulunan mazbut ve mülhak vakıflara ait taşınmazkültür ve tabiat varlıkları ile gerçek tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunantürbe ve benzeri kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi korumakurulları kararı alındıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülür. Bunedenle söz konusu türbe özel mülkiyette olup; kurumumuz sorumluluk alanıdışında kalmaktadır

ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARI KORUMU BÖLGE KURULU İLGİLENMEDİ

Yapılan açıklamada ise Değirmen yapısının malzeme ve teknikolarak nitelikli özellikler taşımadığı, bunun yanı sıra yapısal durumunun daonarılabilirliğini yitirdiği, Türbesi olarak bilinen ve Hasan Hüseyin başDede'ye ait olduğu rivayet edilen sandıka mezarın (yatır) ise Hasan Hüseyin BaşDede'ye ilişkin olarak yapılan incelemede detaylı bir bilgiye rastlanmadığıanlaşıldığından 2863 sayılı yasa kapsamında tescillerine gerek görülmediğinekarar verildi" açıklaması yapıldı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.