O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?

GÜNDEM 08.04.2020 - 22:27, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2047+ kez okundu.
 

O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?

O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?  Koronavirüs salgını nedeniyle bağış kampanyası başlatan İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere bazı belediyelerin geçtiğimiz günlerde hesaplarına bloke konuldu. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu, “O belediyeler devletin bir kurumu değil midir? Diye sordu. Hükümetin “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasının ardından İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere bazı belediyelerde kendi bünyesinde bağış kampanyası başlatmıştı. Ancak, belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının hesaplarına bloke konuldu. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu, “O belediyeler devletin bir kurumu değil midir? Diye sordu.  Halıcı, “Çok yanlış bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Belediyeler devlet dediğimiz yapının bir ayağı değil midir, geçmişte AK Partili Büyükşehir belediyeleri bağış toplamamış mıdır.  İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri vatandaşın buna ihtiyacı var hangi vicdana ve akla sığar bu hesapları bloke etmek. Vatandaşımız acil önlem bekliyor belediyelerimizde bu konuda hızlı bir adım atmışlar neden bunu engelliyorsunuz. Belediyeler devletin bir ayağı değil midir ? bunu neden ayrı tutuyorsunuz devlet toplamalı bağışı devlet içinde devlet yaklaşımını çok yanlış buluyorum. Belediye başkanları da oyla seçilmiş kişilerdir vatandaşın takdiriyle seçilmiş kişilerdir vatandaş belediyeye bağış yapmak istiyor, bulunduğu bölgenin belediyesine oy vermiş güven duymuş doğru yere gideceğini düşünüyorum diyor bağışını belediyeye yapıyor. Bunu neden bir siyasi polemik haline getiriyoruz. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarımız yüksek idare mahkemesine başvurdular vatandaşlarımızın da talepleri devam ediyor  insanları zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok.” dedi  
O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı

O belediyeler devletin bir kurumu değil midir?

 Koronavirüs salgını nedeniyle bağış kampanyası başlatan İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere bazı belediyelerin geçtiğimiz günlerde hesaplarına bloke konuldu. Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu, “O belediyeler devletin bir kurumu değil midir? Diye sordu.


Hükümetin “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasının ardından İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere bazı belediyelerde kendi bünyesinde bağış kampanyası başlatmıştı.

Ancak, belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının hesaplarına bloke konuldu.

Konu ile ilgili CHP İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamalarda bulundu, “O belediyeler devletin bir kurumu değil midir? Diye sordu.  Halıcı, “Çok yanlış bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Belediyeler devlet dediğimiz yapının bir ayağı değil midir, geçmişte AK Partili Büyükşehir belediyeleri bağış toplamamış mıdır.  İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri vatandaşın buna ihtiyacı var hangi vicdana ve akla sığar bu hesapları bloke etmek. Vatandaşımız acil önlem bekliyor belediyelerimizde bu konuda hızlı bir adım atmışlar neden bunu engelliyorsunuz. Belediyeler devletin bir ayağı değil midir ? bunu neden ayrı tutuyorsunuz devlet toplamalı bağışı devlet içinde devlet yaklaşımını çok yanlış buluyorum. Belediye başkanları da oyla seçilmiş kişilerdir vatandaşın takdiriyle seçilmiş kişilerdir vatandaş belediyeye bağış yapmak istiyor, bulunduğu bölgenin belediyesine oy vermiş güven duymuş doğru yere gideceğini düşünüyorum diyor bağışını belediyeye yapıyor. Bunu neden bir siyasi polemik haline getiriyoruz. CHP’li büyükşehir belediye başkanlarımız yüksek idare mahkemesine başvurdular vatandaşlarımızın da talepleri devam ediyor  insanları zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yok.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.