Nostaljik Pazar

GÜNDEM 24.03.2016 - 10:19, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2488+ kez okundu.
 

Nostaljik Pazar

Isparta Belediyesi’nin üretici pazarı adeta eski pazar yerlerini hatırlatıyor.
Isparta Belediyesi’nin Üretici Pazarı alıcıya da satıcıya da nostalji içinde pazar keyfi yaşatıyor. Özellikle çevre köylerden gelip, yetiştirdikleri sebze, meyve ve bakliyat gibi ürünleri birinci elden tüketiciye sunma fırsatı bulan üreticiler böyle bir uygulamanın kendilerini keyiflendirdiğini ifade ediyorlar. Öte yandan tüketicilerde uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getiriyorlar. Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde kurulan Üretici Pazarı herkesi memnun ederken, vatandaşlar böyle bir uygulamanın eski pazarları hatırlattığını ifade ediyorlar. Vatandaşlar her şeyden önce böyle bir pazarı kendilerinin istediğini ve isteklerine anında cevap verildiğini hatırlatarak, “Başkanımız sağ olsun, bir denileni iki etmiyor, hizmet anında geliyor. Bu anlayıştan çok memnunuz. Dolayısıyla Başkan Bey’e buradan teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Üretici Pazarını kurmakla bizleri çok memnun etti. Bize ekonomik ve nostaljik imkânı ikisini birden sundu. Biz bu pazarda çocukluk yıllarımızın otantik pazarlarını hatırlıyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.  Üretici pazarı hakkında bir değerlendirme yapan yetkililer ise şunları söyledi; “Böyle bir pazarın kurulmasını halkımız istedi. Biz de bize düşeni yapıp, Üretici Pazarı’nı kurduk. İyi de oldu. Zaten vatandaş istiyorsa her işin sonu mutlaka iyi olur, hayırlı olur. Vatandaşa rağmen bir şey yapılmaz. Yeter ki halkımız istesin. O isteği yerine getirmek bizim görevimiz. Haddizatında biz görevimizi yapmış olduk. Halk eski Pazar yerlerinin özlemini duyuyor. Pek tabi olarak bu özlemini gidermek istiyor. İşte Üretici Pazarı halkın mutfak ihtiyacını karşılarken bir de bu nostaljik ve otantik arzusunu da yerine getiriyor. Halkımız o pazarda çocukluğunun pazarlarına gidiyor. Orada maziye doğru adeta sörf yapıyor. Hayırlı olsun, bereketlere vesile olsun. İnsanlarımız bu pazar sayesinde birince elden taze ürünler tüketiyor. Afiyet olsun” dediler. 
Isparta Belediyesi’nin üretici pazarı adeta eski pazar yerlerini hatırlatıyor.

Isparta Belediyesi’nin Üretici Pazarı alıcıya da satıcıya da nostalji içinde pazar keyfi yaşatıyor. Özellikle çevre köylerden gelip, yetiştirdikleri sebze, meyve ve bakliyat gibi ürünleri birinci elden tüketiciye sunma fırsatı bulan üreticiler böyle bir uygulamanın kendilerini keyiflendirdiğini ifade ediyorlar. Öte yandan tüketicilerde uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde kurulan Üretici Pazarı herkesi memnun ederken, vatandaşlar böyle bir uygulamanın eski pazarları hatırlattığını ifade ediyorlar. Vatandaşlar her şeyden önce böyle bir pazarı kendilerinin istediğini ve isteklerine anında cevap verildiğini hatırlatarak, “Başkanımız sağ olsun, bir denileni iki etmiyor, hizmet anında geliyor. Bu anlayıştan çok memnunuz. Dolayısıyla Başkan Bey’e buradan teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Üretici Pazarını kurmakla bizleri çok memnun etti. Bize ekonomik ve nostaljik imkânı ikisini birden sundu. Biz bu pazarda çocukluk yıllarımızın otantik pazarlarını hatırlıyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.  Üretici pazarı hakkında bir değerlendirme yapan yetkililer ise şunları söyledi; “Böyle bir pazarın kurulmasını halkımız istedi. Biz de bize düşeni yapıp, Üretici Pazarı’nı kurduk. İyi de oldu. Zaten vatandaş istiyorsa her işin sonu mutlaka iyi olur, hayırlı olur. Vatandaşa rağmen bir şey yapılmaz. Yeter ki halkımız istesin. O isteği yerine getirmek bizim görevimiz. Haddizatında biz görevimizi yapmış olduk. Halk eski Pazar yerlerinin özlemini duyuyor. Pek tabi olarak bu özlemini gidermek istiyor. İşte Üretici Pazarı halkın mutfak ihtiyacını karşılarken bir de bu nostaljik ve otantik arzusunu da yerine getiriyor. Halkımız o pazarda çocukluğunun pazarlarına gidiyor. Orada maziye doğru adeta sörf yapıyor. Hayırlı olsun, bereketlere vesile olsun. İnsanlarımız bu pazar sayesinde birince elden taze ürünler tüketiyor. Afiyet olsun” dediler. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.