MYOK, 3+1 Eğitim Modeli Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

GÜNDEM 18.09.2019 - 10:59, Güncelleme: 21.09.2022 - 11:07 2172+ kez okundu.
 

MYOK, 3+1 Eğitim Modeli Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

MYOK, 3+1 Eğitim Modeli Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ısubü) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından 3+1 eğitim modeli ve intibak konusunda Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nda akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Koordinatörü ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kabul  İLE MEYOK Koordinatör Yardımcısı Uluborlu MYO Müdürü Öğr.Gör. Semih Doğrukol tarafından 3+1 eğitim modeli ve intibak konusunda Eğirdir MYO’da akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Eğirdir MYO Şehit Komiser Osman Demir Konferans Salonunda yapılan toplantıda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi;  Eğirdir MYO,  Isparta MYO, Şarkikaraağaç Turizm MYO, Teknik Bilimler MYO, Uluborlu Selahattin Karasoy MYO, Yalvaç MYO (Aşçılık Programı), birimlerinin, öğrenci almakta olduğu tüm programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak kamu ve özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla 2019-2020 akademik yılında 3+1 eğitim modelini uygulamaya başladığı açıklandı. İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMASI 3+1 MODELİ NEDİR? Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokullarından, öğrenci almakta olduğu tüm programlarında müfredatlarını günümüz şartlarına uyarlayarak kamu ve özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla 2019-2020 akademik yılında 3+1 eğitim modelini uygulamaya başlamıştır. 3+1 eğitim modelinin ana hedefi; iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı ve personeli günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmektir. Bu model kapsamında meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitim öğretimin 3 dönemi örgün öğretim şeklinde, 1 dönemi ise işletmelerde tam zamanlı uygulamalı eğitim olarak düzenlenmektedir. Böylelikle öğrencilerimizin bir yarıyılda işyerlerinde yapacakları zorunlu işbaşında eğitim uygulaması ile, ders dönemlerinde elde ettikleri bilgi ve becerilerini ilgili sektörlerdeki işyerlerinde uygulayarak bu özelliklerini güçlendirmelerini sağlamak, doğru karar verme becerilerini geliştirmek, nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetler ve işbaşında deneyim kazanmalarını sağlamaktır.
MYOK, 3+1 Eğitim Modeli Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ısubü) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından 3+1 eğitim modeli ve intibak konusunda Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nda akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) Koordinatörü ve Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kabul  İLE MEYOK Koordinatör Yardımcısı Uluborlu MYO Müdürü Öğr.Gör. Semih Doğrukol tarafından 3+1 eğitim modeli ve intibak konusunda Eğirdir MYO’da akademik personele yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eğirdir MYO Şehit Komiser Osman Demir Konferans Salonunda yapılan toplantıda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi;  Eğirdir MYO,  Isparta MYO, Şarkikaraağaç Turizm MYO, Teknik Bilimler MYO, Uluborlu Selahattin Karasoy MYO, Yalvaç MYO (Aşçılık Programı), birimlerinin, öğrenci almakta olduğu tüm programlarını günümüz şartlarına uyarlayarak kamu ve özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla 2019-2020 akademik yılında 3+1 eğitim modelini uygulamaya başladığı açıklandı.

İŞYERİ EĞİTİMİ UYGULAMASI 3+1 MODELİ NEDİR?

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokullarından, öğrenci almakta olduğu tüm programlarında müfredatlarını günümüz şartlarına uyarlayarak kamu ve özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla 2019-2020 akademik yılında 3+1 eğitim modelini uygulamaya başlamıştır. 3+1 eğitim modelinin ana hedefi; iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı ve personeli günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmektir. Bu model kapsamında meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitim öğretimin 3 dönemi örgün öğretim şeklinde, 1 dönemi ise işletmelerde tam zamanlı uygulamalı eğitim olarak düzenlenmektedir. Böylelikle öğrencilerimizin bir yarıyılda işyerlerinde yapacakları zorunlu işbaşında eğitim uygulaması ile, ders dönemlerinde elde ettikleri bilgi ve becerilerini ilgili sektörlerdeki işyerlerinde uygulayarak bu özelliklerini güçlendirmelerini sağlamak, doğru karar verme becerilerini geliştirmek, nitelikli meslek elemanı olarak görev yapacakları işyerlerindeki sorumluluklarını, işçi-işveren ilişkilerini, organizasyon, üretim ve iş güvenliği sistemlerini ve yeni teknolojileri tanımalarını sağlayıcı faaliyetler ve işbaşında deneyim kazanmalarını sağlamaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gul32.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.